Kayıt Tarihi: 1 Nisan 2014 Salı 21:34
Sonuçlara itiraz eden CHP’liler “Sandıklarda inanılmaz oynama var”
Kdz. Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlere itiraz etti. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen itirazla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, sandıkların yüzde 90nın da hatalar olduğunu söylerken, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuşmasında “İnanılmaz bir oynama var sandıklarda. Aklınıza hayalinize getiremezsiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi, Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve partililerle birlikte seçim kuruluna geldi. Milletvekilleri ile birlikte seçim kuruluna giren İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 30 Mart yerel seçimlerinde sandıklarında şaibe yapıldığı iddiası ile itiraz dilekçesini seçim kurulu başkanına teslim etti.

İtiraz dilekçesinin verilmesinin ardından seçim kurulundan çıkan Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, seçimlerde halkın iradesine saygı duyulmasını istedi. Haberal konuşmasında “Arkadaşlar gerekli yasal işlemleri yapıyorlar. Bu ülkemizin ve hepimizin görevi, ülkemizi yüceltmek ve yükseltmektir. Demokrasi için seçimler halkımızın eseridir. Onun için sandık koyuyor ve seçime gidiyoruz. Seçim sonunda halkımız neyi diyorsa hepimizin görevi ona saygı duymaktır” dedi. Haberal ayrıca Türkiye genelinde skandallar yaşandığı söylentilerine ise yorum yapmak istemediğini söyledi.

SEÇİM ŞAİBELİ SEÇİMDİR, VEBALİNİ KALDIRAMAZLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise sandıkların yüzde 90 nında yanlışlar ve hatalar olduğunu söyledi. Kartal konuşmasında “Pazar günü yapılan yerel seçimlerde tüm Türkiye’ de ki seçim bölgelerinde bir sürü karışıklıkların bir sürü şaibe ve dedikodularının olduğu ve çıktığını ulusal basından televizyonlardan izliyor ve gözlüyoruz. Çoğu yerde itirazlar var. Karadeniz Ereğli’ dede yapılan seçimlerde, yaptığımız araştırmalarda çok ciddi bariz hatalar ve eksikler saptadık. Araştırmalarda sandıklarda özellikle sandık başkanlarının kişisel inisiyatif kullanarak bir takım hatalar yaptığı belirledik. Buna bugün itiraz ediyoruz. Biz açıkçası adalet istiyoruz. Ne AKP’nin oyu bize yazılsın nede bizim oyumuz AKP’ ye yazılsın. Hak ne ise, vatandaş sandıkta oyunu nasıl kullandıysa bunun açık şekilde aleni olarak ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Sandıkların yüzde 90nından fazlasında oynamalar var. Örneğin bir sandıkta Cumhuriyet Halk Partisinin oyu burada yaptığımız inceleme 14 çıkan oy bir an da 121 e çıkıyor. Burada bizim haklılığımızın gerekçesi açık ve net değimli. Bunun gibi Bağımsız Türkiye Partisi’ne (BTP) 96 oy çıkmış, Cumhuriyet Halk Partisine 15 oy çıkmış. Bir bakıyoruz kaydırmalar yapılmış. 96 oy Cumhuriyet Halk Partisinin oyu çıkmış, Bağımsız Türkiye Partisinin oyu sıfır. Bunları ciddi şekilde incelemelerini yaptık. İtirazımızı da yapıyoruz. İlçe Seçim Kurulu tarafından incelenerek adaletli şekilde karar verilmesini ve sandıktaki oyların yeniden sayılmasını talep ediyorum. Tespitlerimize göre korkunç sayılar var. Bu seçim kesinlikle şaibeli seçimdir. Üzerine gölge düşmüş bir seçimdir. Vicdanları yaralayan bir seçimdir. Hiç kimsenin de bunun vebalinin altından kalkabileceğini düşünmüyorum. Ereğli’ dede çok büyük dalgalanmalar kırılmalara yol açacaktır. Sıkıntı yaratacaktır” dedi.

SANDIKLARDA İNANILMAZ OYNAMALAR VAR

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasında sandık başkanlarında tahribatlar yapıldığını ve sandıklarda inanılmaz oynamalar olduğunu iddia etti. Oyların yeniden sayılması halinde büyük farkla yeniden başkan seçileceklerini söyleyen Posbıyık “İnanılmaz bir oynama var sandıklarda. Aklınıza hayalinize getiremezsiniz. Eğer baktıklarımızı sizde görseniz. Avukatlar çıldırdılar. Belli noktalardan sandık başkanlarını yerleştirmişler. Sandık başkanlarında büyük tahribatlar yapmışlar. Eğer bu seçim sandıkları yeniden saydırırlarsa tahmin edemeyeceğiniz 400lerden falan bahsetmiyorum. Binli rakamlardan bahsediyorum. Açık ara seçilmiş sayılacağız. Şu adan eğer bu seçim böyle kapatılırsa sandıklar sayılmazsa bu yönetimi şaibeli sayıyorum ve bu belediye yönetimini tanımıyorum. Ereğli’ de yaşayan bir vatandaş olarak bu seçim şaibeli bir seçimdir. Adalete inanıyorum. Adalet arıyorum. Eğer adalette bize cevap vermezse Ereğli belediye başkanlığını tanımıyorum. Ben her zaman söylüyorum. Ülkede ve Ereğli’ de namuslular, namuslular kadar cesaretli olursa Ereğli’nin ve ülkenin sorunları çözülür. Ama maalesef bu hareketleri göremiyoruz. Sandık başlarında yapılan şaibelerin hepsini tespit ettik. Aynı zaman da karanlık insanların da Kepez de villa evlerinin önlerinde evlerin önlerinde de gezdiklerini tespit ettik” dedi.

 
Gösterim : 16590
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21650219, Bugün: 5545 kez ziyaret edilmiştir.