Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2014 Salı 16:50
KUTLU DOĞUM EVİ AÇILDI
Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Karadeniz Ereğli Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde gerçekleştirilen açılış öncesi ikram için pasta kesildi, dua yapıldı.

Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak pasta kesiminin yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyleyerek "Bu bildiğimiz doğum yılı pastası değil. Yanlış anlaşılmaları burada izale etmek istiyorum. Özellikle basınımızın bu noktada hassas olmasını temenni ediyorum. Bu sadece ikramımızın farklı bir boyutudur. Biz bu niyetle Peygamber haftasına bir ikramla başlıyoruz. Bu niyetle 'tatlı başlayalım' diyoruz. Allah, yiyeceğimiz bu pastayı kendisine hizmet etmeye yönelik enerjiye dönüştürsün inşallah" şeklinde açıklamada bulundu.

Peygamber Efendimiz'in günlük hayatından devlet idaresine kadar, toplumsal hayatın her bölümünde onun engin ve evrensel düşüncelerini ve hayata yansıyan o adımlarının görülmesi gerektiğini belirten Albayrak hafta içerisinde yapılan ve yapılacak olan bütün etkinliklerde gerek zihniyle, gerek fikriyle, engin düşünceleriyle ve mesaisiyle emeği geçen herkese teşekkür etti. Albayrak açılış öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Hz. Peygamberin ümmeti olmakla ne kadar iftihar etsek azdır. Ama bir taraftan da ümmeti olmanın, o şerefi taşımanın bir takım sorumlulukları olduğu noktasında düşündüğümüzde mesuliyetimizin çok büyük olduğunu da görmekteyiz. Madem ki biz en büyük insanı Peygamber olarak görüyoruz, inanıyoruz, Yüce Allah'ımız onu o şekilde takdim ediyor, o zaman o peygamberin hayatına bakmamız lazım. Efendimiz'in günlük hayatından devlet idaresine kadar, toplumsal hayatın her bölümünde onun engin ve evrensel düşüncelerini ve hayata yansıyan o adımlarını görmemiz gerekiyor. O adımların bizim hayatımızda ne kadar olduğunu kendi içimizde sorgulamamız gerekiyor. Şüphesiz ki bu sorgulamayı güncelleştiren, bu sorgulamayı biraz daha yoğunlaştıran ve başkanlığımızın yıllar önce başlatmış olduğu Kutlu Doğum Haftaları da gerçekten bu noktada bize bir yol açıyor. Bugün burada müftülük olarak görevli arkadaşlarımla beraber, insanımıza Yüce Peygamber Efendimizi ve onun soluğunu hissettirme adına ve Yüce Peygamberimizi daha iyi anlamaya, onun o güzel yaşantısını hayatımıza aksettirmeyi düşünerek heyecanla, coşkuyla bu sembolik olan Kutlu Doğum Evi'ni usule getirdik. Bu bizim için bir semboldür. Ben huzurlarınızda bu hafta içerisinde yaptığımız ve yapacağımız bütün etkinliklerde gerek zihniyle, gerek fikriyle, engin düşünceleriyle ve mesaisiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Peygamber yıllara, aylara, haftalara sığmayacak kadar büyük bir insandır. Eğer biz yoğunlaşmış bir şeyler yapıyorsak sadece usuldendir. Ama biz biliyoruz ki yaşadığımız hayat boyunca her anımızda o Yüce Peygamberi yüreğimizin derinliklerinde hissetmemiz lazım. Onun sevgisini hep canlı tutmamız lazım, onun örnek yaşantısını hayatımıza aktarmamız lazım. Bu düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kutlu Doğum Haftanız tekrar mübarek olsu."

Karadeniz Ereğli Müftüsü Recai Albayrak yapılan konuşmalarında ardından Kutlu doğum Evi'nin açılışını yaparak H.z. Muhammed (S.A.V.)'in sözlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergide Erdemir emeklisi Halil Alabaş'ın yaptığı ‘Hac' temalı maketler büyük ilgi gördü.

 
Gösterim : 1937
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552178, Bugün: 2121 kez ziyaret edilmiştir.