Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2014 Çarşamba 21:07
Meydan Gazetesi Ödül Törenine Damgasını Vurdu
Özel Fatih Koleji'nin 11. sınıflar arasında düzenlediği geleneksel 'Gazete Günleri' etkinliği düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Öğrencilerin tasarladığı gazetelerin yarıştığı yarışmada, ödülleri ilçede görev yapan gazeteciler verdi. Kategorilerde en yüksek puanları alan Meydan Gazetesi ödül törenine damgasını vurdu. 11. sınıf öğrencilerinin özenle hazırladığı Meydan, Eftal, Mozaik,Yelken, Malumat isimli 5 ayrı gazete birbiriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinciliği 'Meydan' isimli gazete kazandı. Ödül töreni öncesinde ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın muhabirleri, kokteylde bir araya geldi. Daha sonra öğrencilerin çıkardığı gazeteler incelendi. Puanlama sonrasında dereceye giren öğrencilerin açıklanması için konferans salonuna geçildi.

Okul Müdürü Ahmet Arıkçı, okul konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ve etkinliğe destek veren basın temsilcilerine ortaya çıkan sinerjiden dolayı teşekkür etti. Özellikle basın mensuplarının bu etkinliğin Ereğli'ye bir katkısı olur mu düşüncesiyle zaman ayırmasını değerli bulduklarını belirten Arıkçı " “Ya öğrencileri yarıştırırsınız, rekabet ortamı içerisinde bir şeyler üretmelerine vesile olarak eğitim kalitesini sağlamaya çalışırsınız ya da öğrencilere paylaşmayı öğretirsiniz, paylaşımcı bir modelle herkes bilgilerini daha fazla arttırarak kaliteyi de arttırmış olursunuz. Biz okul olarak sevgili öğrencilerimiz ve öretmen arkadaşlarımızla beraber bu iki modeli de bir denge içerisinde yürütmeye çalışıyoruz. Herkes gerçekten özverili bir çalışma yaptı, kalite bu sene gerçekten çok üst seviyelerde oldu. Ben sizlerin adına değerli basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu kalitede sizin gayretlerinizin yanında onların da payı çok büyük. Öğrencilerim adına ben bütün basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bu sene gazetelerimizin hepsi çok kaliteli, keşke yarıştırmasak gazeteleri ama böyle geleneksek bir etkinlik olmuş artık. Bu sene dediğim gibi zirve yaptı gazeteler, çok başarılı çalışmalar hepsi. Sizden sonrakilerin işi çok zor bunu da söylemek istiyorum. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Değerli basın mensupları gerçekten bize çok katkı sağlıyorlar ve sizlere değer veriyorlar. İnşallah bu değeri siz arttırarak devam ettirirsiniz. Onların gayretlerini ve emeklerini boşa çıkartmazsınız. Çünkü ben oların hepsinin çok yoğun olduğunu biliyorum. Artı sizler 45 günlük süreçte bu işin ne kadar stresli, zor ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu anladınız. Ben tekrardan basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah güzel, başarılı bir netice olur ve herkes kazanır. Herkese sağlıklı, güzel ve mutlu günler diliyorum" dedi.

Arıkçı'nın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından tasarlanan ve çıkarılan Meydan, Eftal, Mozaik,Yelken, Malumat adlı gazeteler bünyesinde en iyi haber, en iyi spor haberi, en iyi röportaj, tasarım, çeşitlilik ve diğer dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri öğrencilere veren Ereğlili gazeteciler de öğrencilerin çalışmalarında eksik gördükleri çalışmaları dile getirerek teşvik edici konuşmalar yaptı. Genel klasmanda Meydan gazetesinin birinci, Mozaik gazetesinin ikinci ve Yelken gazetesinin üçüncü olduğunun açıklanması ve hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.

 
Gösterim : 34589
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548305, Bugün: 2410 kez ziyaret edilmiştir.