Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2014 Cuma 22:24
Yağlı Direk Yarışması Yine Muhteşemdi…
Ereğli'deki 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Bozahane limanında etkinlik düzenlendi. Ramazan ayı nedeniyle eğlenceleri erkene alınan etkinlikte yağlı direk yarışması büyük heyecana sahne oldu.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle yarışma ve yağlı direk etkinlikleri, bugün Ereğli Bozahane Limanı'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlik, Ereğli Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile devam etti. Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli askerlerin halat çekme yarışması ise büyük çekişme arasında geçerken, Hizmet Destek Komutanlığı'nda görevli askerlerin başında yer alan Demiz Uzman 4 kademe Uzman Çavuş Özcan Yılmaz'ın, askerlerinin yarışmayı kazanması için verdiği direktif sırasında yaşadığı heyecan da kameralara yansıdı. Erdemir Su Altı ekibi ise deniz altından gelerek Türk bayrağı ile su yüzüne çıkmaları, etkinliğe katılanlardan yoğun alkış aldı.

Etkinlikler kapsamında 100 metre büyükler, 100 metre gençler ve 50 metre küçükler yüzme yarışları, kürek yarışları, motorlu tekne yarışları ve el inceliği yarışları da büyük ilgi ile izlendi.

YAĞLI DİREK SIKI PAZARLIK SONUCU 12 BİN LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Yarışların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreniyle dereceye girenlere ödülleri verildi. Günün son yarışması olan yağlı direk yarışmasında ödül konusunda Ereğli Liman Ahmet Turgay Okur, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası İrfan Erdem ile yarışmaya katılan bozahane gençleri arasında sıkı pazarlıklar yaşandı. Bozahaneli gençlerin talepleri Ereğli Liman Ahmet Turgay Okur, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı zorlarken, her iki isim de 5'şer bin lira vereceklerini söyledi. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası İrfan Erdem'in de 2 bin lira vermesi ile zorlu yarış başladı.

Yaklaşık 40 dakika süren yağlı direkten Türk bayrağını alma çabası, Birol Samat isimli yarışmacının Türk bayrağını alarak denize atlaması ile sona erdi. Denizde Türk bayrağını öpen Birol Samat, kıyıya çıktıktan sonra bayrağı Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a armağan etti.

Etkinlik, yağlı direk yarışması ile sona erdi.

 
Gösterim : 8821
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21645391, Bugün: 717 kez ziyaret edilmiştir.