Kayıt Tarihi: 2 Temmuz 2014 Çarşamba 15:08
Belediye Meclisinde Yumruklar Konuştu
Ereğli belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında işten çıkarılan işçiler, verilen soru önergelerinin cevapları ve plan proje müdürlüğü ile yapı kontrol müdürlüğünün tek bir müdürlük altında birleşme konuları ortamın gerilmesine neden oldu. CHP'li meclis üyelerinin konuşması sırasında AK Partili Meclis üyeleri masaları yumruklayarak protesto etti.

Ereğli Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Çoğunluğun sağlanmasının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın gündem dışı konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu sözcüsü Özkan Özyağcı söz aldı. Özyağcı, Ramazan ayı öncesinde çıkartılan işçilerin neden işten çıkartıldıkları sorusuna cevap veren Başkan Uysal, "Düne ait hesabı veremeyen insanlara ben neden cevap vereyim" diyerek yanıtladı.

Bir önceki meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin verdiği soru önergelerinin cevaplarının kimin verdiği konusunda soru soran Özkan Özyağcı'nın, "Bizim sorduğumuz soruların sizin imzanızın bulunduğu cevapları geldi. Biz sizden sadece şunu rica ediyoruz. Lütfen bizim sorduğumuz soruları siz okuyun. Okunmadan cevap verilmiş ya da siz kandırılmışsınız" sözüne AK Parti gurup sözcüsü Esra Alpago'dan sert tepki geldi. Özkan Özyağcı'nın konuşmasını dinlemeyeceğini söyleyen Alpago, masayı yumruklayarak Özyağcı'yı susturmaya çalıştı.

Tartışmanın son maddesi ise plan proje müdürlüğü ile yapı kontrol müdürlüğünün tek bir müdürlük altında birleşme maddesiydi. Söz konusu maddenin plan proje müdürlüğü ile yapı kontrol müdürlüğünün tek bir müdürlük altında birleşmesinin yeni bir yönetmelikle düzenlenmesi gerektiğini savunan CHP'li meclis üyesi Nezih Anıl ve AK Parti Grup sözcüsü Esra Alpago arasında sözlü atışma yaşanmasına neden oldu. Esra Alpago'nun 'Başkanım oylayın da kurtulalım lafına" karşılık Nezih Anıl'ın verdiği "Sen ne ayaksın" sözü ise tansiyonun birden yükselmesine neden oldu.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın meclis toplantısını 3 Temmuz Perşembe gününe ertelemesiyle toplantı sona erdi.

 
Gösterim : 1990
YORUMLAR
Hamdi / Ayip ayip
Ne oldu cevap veremeyince cirkeflenmissiniz masa yumruklama ne oluyo siz kendinizi ne saniyorsunuz bir secim kazandiniz onuda nasil kazandiginiz belli ama tadini cikarin 5 yil goz acip kapayincaya kadar gecer gecerde bu eregli halki sizden hesabini sorar. Hani ilk secildiginizde kimsenin ekmegiyle oynamayacaktini sizden olmayani kucaklayacaktiniz? Bizden oncekiler yapti bizde yapariz savunmasi anca zavalli aciklamasidir bir sozunuz de gercek olsun. Ayrica uysal sen ercana dayilan ercana emir eri gibisin yaninda yazik sana yazik.
1
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21645669, Bugün: 995 kez ziyaret edilmiştir.