Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2014 Perşembe 18:55
Bu Adam Ne Dediğinin Farkında Değil mi?
AKP'li Ereğli Belediyesi hem ekonomik, hem de haber ambargosu yaparak yerel basına tam anlamı ile SANSÜR uygularken AKP'li Vekil CANDAN, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Sansürsüz Basın Özgürlüğünü savunuyor!

Zonguldak Milletvekili Sn. Ercan Candan Basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü ile alakalı yayınladığı mesajında; Ülkemizin demokratikleşmesinde kilit rol oynayan yazılı ve görsel basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma-yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu vurguladı.

Özgürlüklerden dem vuran CANDAN'ın basına geçtiği bu yazılı açıklamanın devamında kendi elleriyle koyduğu, şu an kendi hakimiyetini en yüksek seviyede hissettirdiği AKP'li Ereğli Belediyesinin Basına karşı Sansür ve Baskıcı tavrının farkında olmadığı ya da Ercan CANDAN'ın söylemleri ile yapılanların uyuşmamasından kaynaklanan bir açmazda olduğu gözleniyor…

CANDAN'ın basın özgürlüğünü ifade etmek adına " ….basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir….", "…. basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. ", "…Demokrasinin hakim, medyanın tamamen özgür ve bağımsız olmadığı toplumlarda hukuktan, özgürlük, demokrasi ve adaletten bahsedilemez." şeklindeki açıklamalarının yer aldığı açıklaması ile tam bir basın özgürlükçüsü olduğunun altına çizerken, AKP'li Ereğli Belediye Başkanı UYSAL'ın yerel basın üzerindeki haber ve ekonomik baskısının ya farkında değil, ya da bu işine bu şekilde geliyor…

Bilindiği üzere AKP'li Ereğli Belediye başkanı birçok yerel basın kuruluşuna ekonomik ambargo uygulayarak onları baskı altına almaya çalışmak adına rutin olarak verdiği reklamları kesmiş, yine bazı medya kuruluşlarına ise reklamlarını kesmek sureti ile ekonomik baskı uygularken, Ereğli Belediyesi basın bürosundan tüm gazetelere yollanan belediyenin çalışmaları ile ilgili haber ve bilgilendirme maillerini kapatarak tam anlamıyla sansür uygulamasına devam etmektedir. Aynı zamanda Vekil Ercan CANDAN'ın Ereğli Belediyesi üzerindeki hakimiyeti kamuoyu tarafından bilinmekte, CANDAN başta danışmanı İbrahim CÖBEK'i Belediyeye Başkan Yardımcısı atamış ve bir çok yakını Ereğli Belediyesinde önemli noktalara getirerek işbaşı yaptırmıştı.

İşte Ereğli'de tüm bu gelişmeler hayretle izlenirken Ercan CANDAN'ın basın özgürlüğünün önemini vurguladığı 24 temmuz Basın bayramı kutlama mesajı havada kalmış ve basın camiasında "Bu adam ne dediğinin farkında değil mi?" tarzı yankılanmalara neden olmuştur…

İşte CANDAN'ın 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili mesajı!.

"Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir.

Basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesi, basının haber alma ve yaymasının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür.

Demokrasinin hakim, medyanın tamamen özgür ve bağımsız olmadığı toplumlarda hukuktan, özgürlük, demokrasi ve adaletten bahsedilemez. Kamu yararını gözeten, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gösteren, bağımsız ve tarafsız habercilik anlayışını benimseyen, görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren basın, şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır.

24 Temmuz'un, 1908'de Meşrutiyetin ilanıyla Türk basınında sansür ilk kez kaldırılmış, bu önemli güne haiz olarak da basın bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır

Zor şartlarda ve büyük özveri ile toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak için çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."dedi.

 
Gösterim : 1754
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21660595, Bugün: 1110 kez ziyaret edilmiştir.