Kayıt Tarihi: 4 Ağustos 2014 Pazartesi 15:09
Felç geçiren ve uyutulsun denilen köpek sevgi ile ayağa kalktı…
Ereğli'de 4 ay önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç olan 9 yaşındaki Tommy isimli köpek, sahiplerinin sevgisi sayesinde yeniden yürüdü. Tommy'nin sahibi Nuray San, ayağa kalkamadığı dönemlerde altını bezlediğini ve sevgilerini bir an olsun eksik etmediklerini söyledi.

23 günlükken aldıkları ve 9 yıldır beraber yaşadıkları Cocker cinsi köpekleri Tommy'nin 20 Mart'ta felç olması ile San ailesi büyük üzüntü yaşadı. Veteriner Hekim Hüseyin Demircan'a getirdi. Aile, Tommy için tedavi programı hazırlanmasını istedi. Programa göre hareket eden aile, 4 ay boyunca köpeklerinden sevgilerini hiç eksik etmedi. Denizde ve evde hazırladıkları kaldıraçla fizik tedavi uygulayan San ailesi, 4 ay sonra Tommy'i yürüttü. Bu sevinçlerini veteriner hekim ile paylaşan aile, sevginin yenemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

'BİRÇOK ARKADAŞIM UYUTALIM DEMİŞTİ'

Tommy'nin kendisine yüksek ateş ve halsizlikle geldiğini kaydeden veteriner hekim Hüseyin Demircan, kısa süre sonra felç olduğunu ve bazı arkadaşlarının uyutulması gerektiğini söylediğini kaydetti. Ancak Nuray ve Feridun San çiftinin sevgisi ve uyguladıkları fizik tedavinin Tommy'nin yeniden yürümesini sağladığını ifade eden Demircan şunları söyledi. "20 Mart civarı Tommy bize halsizlik, yüksek ateş gibi şikayetlerle geldi. O gün itibari ile serum bağladık. Tabi ateşini düşürmeye çalıştık ama topallık iki ayağına birden vurdu. Ardından felç oldu ve yürüyemez hale geldi. Duyarlı bir köpek, sahipleri de hiç bırakmadı. Biz hiç ümidi kesmedik. Birçok insanın ümitsiz olduğunu söylemesine rağmen, hatta birçok arkadaşımın bana uyutalım dediği bir vakaydı. Ama sahipleri çok azimliydi. Denize götürüp denizde fizik tedavi, evlerinde kaldıraçla kaldırıp fizik tedavi programını Tommy'e uyguladılar. Bugün de sabah beni arayarak bir sürprizleri olduğunu söylediler. Geldiğinde Tommy yürüyordu. Ben şaştım açıkçası. Biz yürüme beklemiyorduk. Tommy şu anda 4 ayak üzerinde, gayet de sağlıklı. Ama yine söylüyorum. Daha önce de böyle bir vaka ile karşılaşmıştık. Ailenin sevgisi Tommy'i yürüttü."

'ALTINI BEZLEDİM, BİR AN OLSUN SEVGİMİ EKSİK ETMEDİM'

Feridun San (57) Tommy'nin kendi çabaları ve kendilerinin de verdikleri destekle ayağa kalktığını söyledi. Köpekleri Tommy'nin felç olmasından sonra onu yalnız bırakmak yerine sürekli olarak başında beklediğini ifade eden Nuray San (55), sürekli altını bezlediğini, çişini yaptığı zaman kendisini havlayarak çağırdığını söyledi. Nuray San şunları anlattı: "İnsan kendi evladı gibi görüyor. Canından bir parça gibi. Sevgisinden bir an bile başından ayrılmadım. Çok üzüldüm. Kedim de ölmüştü. Arkasından Tommy'nin de rahatsızlanması beni daha çok üzüntüye boğdu. Sürekli yatalak hasta gibi altını bezledim. Sürekli ayaklarını kuvvetlendirmek için fizik tedavi uyguladık. Yeri geldi bahçeye indirdim. Dışarı ile irtibatını kesmesin diye. Beni her dakika havlayarak yanında istiyordu. Çişini yaptığı zaman bağırıyordu. Gelsin temizlesin diye. Sürekli yatarken bile başını okşamadan yatmıyordu havlıyordu."

Yapılan kontrolün ardından sokakta gezen Tommy, veteriner kliğinindeki diğer köpeklerle oynadıktan sonra evine döndü.

 
Gösterim : 1540
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21639576, Bugün: 9084 kez ziyaret edilmiştir.