Kayıt Tarihi: 3 Eylül 2014 Çarşamba 20:47
Ak Partili Belediyede CHP Meclise Çıkarma Yaptı!
Kdz. Ereğli belediye meclis bugün toplandı. 7 Ak Partili belediye meclisinin mazeret göstererek toplantıya girmemesi üzerine CHP'li, üyeler mecliste çoğunluk sağladı. AK Parti kanadında ise tam anlamı ile sessizlik hakimdi, hiçbir meclis üyesinin ağzını bıçak açmadı. Özellikle meclis toplantılarında hırçın ve atak tavırları ile dikkati çeken Esra ALPAGO bile azınlıkta olduklarından mıdır nedir süt dökmüş kedi gibi meclis toplantısının sonuna kadar ağzını dahi açmadı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda, Uysal'ın gündem dışı konuşmasıyla başlayan toplantıda yapılan yoklamayla, Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Turgay Aydın, Mustafa Şentürk ve Yusuf Kalay'ın toplantıya katılmadığı gözlendi. Mazeret göstererek toplantıya katılmayan 7 isimden ikisinin meclis divanı katip üyesi olmasından dolayı, toplantının gerçekleşebilmesi için Başkan Uysal, CHP'li divan katip yedek üyeleri Sibel Kırmızı ve Cumhur Nalcı'nın katip üyeliğe getirilmesini önerdi.

CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı'nın, "Meclisin çalışması için bu öneriyi sorumlulukla kabul ederiz" açıklamasının ardından Kırmızı ve Nalcı oybirliği ile katip üyeliğe seçildi ve resmi oturuma geçildi. 17 kişiden oluşan Ak Parti grubunun sayısal olarak 10 kişiye düşmesi gündem maddelerinin görüşülmesi ve önerilerde de etkili oldu. Dikkat çeken en önemli husus, CHP grubunun önerisiyle, inşaatı devam eden terminale, Ereğli Şehirlerarası Atatürk Otobüs terminali isminin oybirliği ile verilmesi oldu.

CÖBEK' E TEPKİ Mİ?

Toplantı sonrası, toplantıya katılmayan 7 ismin, bir süre önce Belediye Başkan Vekili görevine gelen ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden alma girişiminde bulunan Fevzi Ekşi'ye gösterilen tepkiye ve diğer rahatsızlıklara karşı ortak hareket etmiş olabilecekleri düşüncesini uyandırdı. Başkan Uysal, toplantı sonrası kendisine yöneltilen, "7 kişi neden toplantıya katılmadı, size göre bunda Ekşi'ni girişimiyle başlayan rahatsızlıkların payı var mı sorusuna, "toplantıya katılmamak kendi tercihleridir, diğer konuyla bağlantılı olacağını düşünmüyorum" şeklinde cevaplandırdı.

"BELEDİYENİN KAPISI HALKA KAPATILDI"

CHP Grup Başkanı Özkan ÖZYAĞCI konuşmasında Ereğli Belediyesi'nin 134 yıllık bir belediye olduğunu hatırlatarak, "Bu geçen zaman süresi içerisinde belediyenin kapısı hiçbir zaman halka kapatılmamıştır. Ama sizin göreve gelmenizle birlikte, bundan 15 gün önce kendi içinizdeki bir krizden dolayı vatandaş belediyeden içeri girememiştir. Bu tarihe geçecektir. Bu da sizin 5 aylık faaliyetlerinizden birisidir" dedi.

Hatırlanacağı üzere, Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi'nin Başkanlığa vekalet ettiği gün Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden almak istemiş ve şehir dışında bulunan Hüseyin Uysal'ın talimatıyla belediyenin kapıları kilitlenerek 1 saat içeriye kimse sokulmamıştı.

CHP GRUBUNDAN TEKLİF: "NEDEN SUYU YÜZDE 30 UCUZA VERMİYORSUNUZ"

ÖZYAĞCI yine söz alarak yaptığı konuşmada, AKP'li belediyenin seçim kitapçıklarında suyu ucuzlatacağız vaadlerini hatırlatılarak "neden şimdi suyu ucuza vermiyorsunuz. İşte size fırsat. Suyu yüzde 30 ucuzlatalım." diyerek mecliste görüşülmek üzere konu ile ilgili tekliflerini sundu. CHP'lilerin tamamının oyu ile bu konu görüşmeye alındı.

SAHİLDEKİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ AFİŞLERLE MECLİSİN GÜNDEMİNE OTURDU

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yaz döneminde Ereğli’nin vitrini sahilde yaşanan rezaletler karşısında halktan özür diledi.

Meclis Toplantısında CHP Grubu, Feshane Şenliklerinde ve sahilin her alanında yaşanan çirkinlikleri gündeme taşıdı.

CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, Feshane Şenlikleri adı altında sahilde kurulan satış ve eğlence mekanlarının çevre ve görüntü kirliliği yarattığı, bu durumun ne zamana kadar devam edeceği ve kimlerle nasıl bir sözleşme yapıldığı sorularını içeren soru önergesi sundu.

CHP Meclis üyesi Cumhur Nalcı'da konuya ilişkin açıklama yaparak, sahilde kurulan satış stantlarının derme çatma ve naylondan imar edildiğini, ortaya çıkan görüntünün çağdaşlıkla, belediyecilikle alakası olmadığını iddia ederek, bahsi geçen alana ilişkin fotoğrafları basına ve meclise gösterdi ve Hüseyin Uysal’a ‘sizin vicdanınız sızlamıyor mu?’ diye sordu.

Uysal, ortaya çıkan görüntülerin kendisini de rahatsız ettiğini ve buna bir daha izin vermeyeceğini söyledi.

Ereğli halkından özür dileyen Uysal, Bu yıl feshaneyi elinde bulduğunu ve bundan sonraki yıllarda buna izin vermeyeceğini söyledi.

Uysal, göreve geldiği ilk 5. Ayında hizmetleri yönetemediği için halktan özür dileyen Belediye Başkanı olarak tarihe geçmiş oldu.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

 
Gösterim : 16059
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21642148, Bugün: 2133 kez ziyaret edilmiştir.