Kayıt Tarihi: 6 Eylül 2014 Cumartesi 16:04
Oda başkanları Erdemir’e karşı eylem kararı aldı
Ereğli'de bazı oda başkanları bir araya gelerek, bu ay içinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’nin (ERDEMİR) uyguladığı politikaları protesto etmek için eylem yapma kararı aldı.

Karadeniz Ereğli İçin Mücadele Platformu adı altına bu sabah kahvaltıda bir araya gelen oda başkanları Oyak ve Erdemir yönetimine tepki göstermek için eylem kararı aldı. Platformun basın sözcülüğünü yapan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, ilçe ekonomisinin her geçen gün kan kaybettiğini, bunda da Erdemir’in uyguladığı yanlış politikaların büyük payı olduğunu söyledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Özcan “Karadeniz Ereğli ekmeği için eylem tarihi belirledik. Haydi, Karadeniz Ereğli ekmek için 24 Eylül tarihinde 1 dakikalık saygı duruşuna. Erdemir’in yanındaki resmi olarak beyan edilen eylem yeri var. Karadeniz Ereğli’nin gerçekten de bu son şansı. Bu şansı çok iyi kullanmalıyız. Kullanmazsak kimse bir daha gözümüzün yaşına bakmaz. Daha önce de birliktelik, beraberlikler olmuştu sonrada dağılmıştı. Sonuna kadar bunu götüreceğiz. Bize destek veren oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ağır sanayi kenti olan Karadeniz Ereğli’den Düzce’ye her sabah 7-8 otobüs işçi gittiğini anımsatan Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yemekçinin, nakliyecinin, esnafın, sanayicinin, sac tüccarının, pazarcının acı çektiği bir yerde günlük Düzce’ye 7-8 otobüs araç insan çalışmaya gidiyor. İnsanlar bize yetki vermişlerdir, bu yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Bazı arkadaşlar bunu kullanmak istemese de biz bunları da söyleyeceğiz. Bu eylemle bütün dünyaya bunu ispat edeceğiz. Biz ekmeğimize ne kadar sahip olduğumuzu Oyak Yönetimi, Karadeniz Ereğli halkının ne kadar duyarlı olduğunu görecektir. İnşallah hayırlara vesile olur. Belediye Başkanımız da bu yönde tam desteğini vereceğini bize söyledi. Karadeniz Ereğli’de 20 bin kişiyi Erdemir kapısı önünde toplayacağız ve Karadeniz Ereğli’nin sahibinin Karadeniz Ereğli olduğunu göstereceğiz. Erdemir’de 11 bin 800 olan işçi sayısı 5 bin 860’lara düştü. Önümüzdeki süreçte 7 ünite de daha özelleştirme var. İçeride acımasızca özelleştirme yapılıyor. Ambarlar, kok, 7 tane ihale var, Oyak ve Erdemir yönetimi “ben istediğimi yaparım” anlayışı ile devam ediyor.” diye konuştu.

Eyleme Ereğli Belediye Başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceğini ifade eden Özcan, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini anlattı.

Gerçekleştirilen toplantıya ayrıca, Karadeniz Ereğli Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kocatürk, Berberler Odası Başkanı Mustafa Top ve Yönetici Sefa Yılmaz da katılarak destek verdi.

 
Gösterim : 1461
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646570, Bugün: 1896 kez ziyaret edilmiştir.