Kayıt Tarihi: 6 Eylül 2014 Cumartesi 17:04
Balıkçı teknelerine 'bıldırcın fırtınası' engeli
Ereğli'de başlayan 'Bıldırcın Fırtınası' balıkçıların limana demirlemesine neden oldu. Büyük gırgırlarla Türkiye'nin dört bir tarafından Ereğli'ye gelen yaklaşık 50 balıkçı teknesi, pazar günü öğleden sonra dinmesi beklenen fırtına sonrasında yeniden denize açılacak. Bu arada balıkhanede tezgahları süsleyen palamut 3,5 ila 7 lira, Marmara hamsisi ise 5 ile 7,5 lira arasından satışa sunuluyor.

1 Eylül itibari ile 'Vira bismillah' diyen balıkçılar, ilk gün hava şartları ve balıkların küçük olması sebebiyle limana elleri boş dönmüştü. Bugün ise Türkiye'nin dört bir yanından Ereğli açıklarında avlanmak için gelen gırgır olarak adlandırılan tekneler ise 'bıldırcın fırtınası'na yakalandı. Fırtınanın geçmesini beklemek için Ereğli Limanı'na sığınan tekneler, sahilde farklı bir görüntüye neden oldu. Gırgır teknelerinin pazar günü öğleden sonra bitmesi beklenen fırtına sonrasında yeniden denize açılacakları belirtildi.

TEKNELER BILDIRCIN FIRTINASINA TAKILDI

20 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Köse, Şile tarafından gelen balık sürüsünün fırtına nedeniyle kaybolduğunu ancak teknelerin pazar günü bitmesi düşünülen fırtına sonrasında yeniden denize açılacaklarını söyledi. Köse açıklamasında "Palamut ve Lüfer balığı için geldiler. Şu anda balık sürüsü Şile'den Kefken tarafında bu tarafa doğru akmakta. Tam Kavuklavla Burnu'na geldiklerinde fırtına nedeniyle balığı kaybettiler. Fırtına nedeniyle limana yanaştılar. Bunun ismi bıldırcın fırtınası. Pazar günü öğle saatlerinde burayı terk edecek. Ondan sonra da avlanmaya çıkacaklar" dedi.

BALIKLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Av sezonunun açılmasıyla birlikte Marmara hamsisi ile palamut balığı da tezgahlarda yerini aldı. Balıkhane tezgahlarına gelen vatandaşlar sezonun il balığını yiyeceklerini ifade ederlerken, balıkların oldukça iyi olduğunu söyledi. Sezonun ilk balığını yiyen bir vatandaşta ilk kez yediği balığın oldukça lezzetli olduğunu söyledi.

"BALIK FİYATLARI 15 EYLÜL'DEN SONRA DAHA DA DÜŞER"

Sezonla birlikte palamut balığının oldukça fazla olduğunu söyleyen Adem Çetin, 15 Eylül'den itibaren trollerin de denize açılmasıyla çeşidin artacağını söyledi. Balıkçılardan Tanju Polat ise palamut sezonunun bir ay süreceğini söylerken, tavada hamsi ve palamuda rağbetin fazla olduğunu söyledi. Şenol Sönmez ise 15 Eylül'den itibaren artacak olan çeşitlerle birlikte fiyatların düşeceğini, halkı bol bol balık yemeye davet ettiğini kaydetti.

 
Gösterim : 1455
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644259, Bugün: 4244 kez ziyaret edilmiştir.