Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2014 Çarşamba 18:06
Ereğli’de kaçak mazot operasyonu
Ereğl'de jandarma ve polis ekipleri mazot kaçakçılığı ihbarı üzerine balıkçı teknesine operasyon düzenledi. Operasyonda 3 ton kaçak mazot ele geçirildi.

Olay, bu sabah saatlerinde Gülüç beldesi tersaneler bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre gelen bir ihbarı değerlendiren polis ve jandarma ekipleri tersaneler bölgesine geldiklerinde balıkçı teknesinden kıyıya bidonlarla mazot çıkartıldığını tespit etti. Bu sırada polisi fark eden şüpheliler karanlıktan da faydalanarak kaçmayı başardı. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede balıkçı teknesinde 60 ve 30 litrelik plastik bidonlara doldurulmuş yaklaşık 3 ton civarında mazot ele geçirdi. Balıkçı teknesinin B.M.’ye (30) ait olduğunu tespit eden jandarma ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Bir süre sonra teknenin sahibi B.M.’ye ulaşan jandarma ekipleri balıkçı teknesine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teslim etti. Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı Ereğli Sahil Güvenlik ekipleri B.M.’yi de yanlarına alarak balıkçı teknesi ve içerisinde ki kaçak mazotu güvenli bir bölgeye götürdü. Kaçak mazotun balıkçı teknesine açıkta demirleyen yabancı bandıralı yük gemisinden aldığı iddia edilirken, mazotun hangi gemiye ait olduğunun tespit edilmesi için analiz yapılacağı ifade edildi.

Jandarma ekipleri isimlerini tespit ettiği şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken savcılık ve sahil güvenlik ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

 
Gösterim : 1557
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644914, Bugün: 240 kez ziyaret edilmiştir.