Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2014 Cuma 23:42
BU HABER ÇOK SES GETİRECEK!
Maliye tarafından Erdemir Vakfına kesilen ve Yerel Seçimlerde Ercan Candan tarafından koz olarak kullanılan 130 trilyonluk ceza onaylandığı ifade edildi. Torba Yasa kanunundan da af çıkmadı. Candan'ın sözünü tutamamış olduğu ve faiziyle birlikte bu cezayı 9 bin 700 vakıf üyesi, alın teri paralarıyla ödeyeceği ifade edilen haber Ereğli Gündemine bomba gibi düştü.

İşte Ereğli'de gündemi değiştirecek www.kdzereglihaberci.com sitesinde yayınlanan o haber;

"9 BİN 700 ERDEMİR VAKFI ÜYESİNİ ŞOKA SOKACAK OLAY.. 130 TRİLYONLUK CEZA ONAYLANDI.. CEZAYI ÜYELER ÖDEYECEK..

Maliye tarafından Erdemir Vakfına kesilen ve Yerel Seçimlerde Ercan Candan tarafından koz olarak kullanılan 130 trilyonluk ceza onaylandı. Torba Yasa kanunundan da af çıkmadı. Candan sözünü tutmadı ve faiziyle birlikte bu cezayı 9 bin 700 vakıf üyesi, alın teri paralarıyla ödeyecek.. Vakıf üyeleri Ereğli’de hem seçimin kaderini değiştirmiş oldular, hem de cezayı yemiş oldular!..

Ereğli gündemini sarsacak flaş bir gelişme yaşandı. Erdemir Vakfına üye 9 bin 700 civarındaki üyeyi kapsayan bu gelişme, üyelerin çok canını sıkacak.

Maliye Bakanlığı tarafından 30 Mart Yerel seçimlerinden önce Erdemir Vakfına 129 milyon (eski parayla trilyon) olarak kesilen ceza, Torba Yasa kanunundan da af çıkmayınca onaylanmış oldu.

129 milyon olarak kesilen ceza, o günden itibaren biriken 10 trilyonluk faiziyle birlikte 9 bin 700 vakıf üyesi tarafından ödenecek.

Erdemir Vakfında şuanda aktif olarak 2 bin 500 civarında bir emekli üye, gEri kalanının da Erdemir çalışanından oluştuğu biliniyor.

SEÇİMLERE MALZEME YAPILDI

30 Mart Yerel Seçimlerinden önce, Ercan Candan tarafından Erdemir işçisine ve vakıf üyelerine Türk Metal Sendikası aracılığıyla söz verilerek, ‘Seçimlerde bize destek verin, cezayı sildirelim’ propagandası yapılmıştı.

Günlerce Anadolu Otelde yemekler düzenleyen Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, işçilere , ‘Uysal nerede biz oradayız’ diye slogan attırmıştı.

Böylece Erdemir işçisi ve emekliler, yani Erdemir Vakfı üyeleri, Ereğli’de hem seçimin kaderini değiştirmiş oldular, hem de Candan’ın oyununa gelerek cezayı yemiş oldular!..Her bir üye vakıftaki parası oranında, en az 10 bin TL'den 150 bin TL'ye kadar ceza ödeyecek..

Şimdi, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın bir işçi lideri olarak ne diyeceği merak ediliyor.."

 
Gösterim : 1934
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548463, Bugün: 2568 kez ziyaret edilmiştir.