Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2014 Cumartesi 16:51
POSBIYIK, ALAPLI YAĞLI GÜREŞLERİNE KATILDI
Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı’da düzenlenen 28. Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşlerine CHP Ereğli Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte katılarak, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e destek verdi.

Önceki dönem Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyeleri ile beraber Alaplı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 28. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşlerine katıldı.

Alaplı Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel yağlı güreşler, kortej yürüyüşü ile başladı.Halkın yoğun ilgisi ve sevgisi ile er meydanına gelen protokol üyeleri yerlerini aldıktan sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Açılış konuşmasını Alaplı güreş ağalarından Burhan Alper yaptı. Alper konuşmasında, protokol ve Zonguldak olmak üzere tüm ilçe ve belde halkı ile güreş ağalarına teşekkür etti.’

Organizasyonun ev sahibi Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı konuşmada; ‘‘Tüm protokol üyelerimize, Alaplı ve çevre ilçelerden katılan değerli halkımıza teşekkür ediyorum. 28. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri festivali için burada toplandık, öncelikle Alaplı’da bu organizasyonun ilk temelini atan rahmetli Ahmet Zeki Atalay’ı rahmet ve şükranla anıyorum. Bu güreşleri devam ettiren bütün eski Alaplı Belediye Başkanlarını şükranla anıyor hepsinden Allah razı olsun diliyorum. Bundan sonra da bizler bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız’’ dedi.

Güreşler süresince Alaplı’daki hemşerileriyle sohbet edip dostlarıyla görüşen Önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı değerlendirmede; ‘Alaplı ilçemizde yıllardır süregelen bu geleneksel etkinlik, başta Alaplı’mız olmak üzere bölgemizde de ayrı bir renk, ayrı bir kültür oluşturuyor. Arkadaşlarımızla birlikte Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin’in bugün yanında olalım istedik. Bugüne kadar Yağlı Güreş organizasyonunda emeği geçenleri kutluyorum. Nuri kardeşimizde bundan sonra başarılı bir şekilde çıtayı yükselterek Alaplı’yı daha iyi noktalara getirecektir. Buna inanıyoruz ve yanındayız. Er meydanında ter akıtan güreşçi kardeşlerimizden izleyicilerimize kadar tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

 
Gösterim : 1660
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553763, Bugün: 3706 kez ziyaret edilmiştir.