Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2014 Çarşamba 15:38
Erdemir'e Tepki Eylemi CILIZ Kaldı…
Ereğli'de kurulan 'Ereğli için Mücadele Platformu' tarafından düzenlenen Erdemir'e tepki eylemi Uzunkum Caddesi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde polis geniş güvenlik önlemi alırken, eylem alanına otomobiller alınmadı, eyleme katılanlar ise tek tek arandı. Haftalarca yapılan destek ziyaretleri ve halkın katılımını sağlamak için yapılan çalışmaların boşa çıktığı gözlenen eyleme yaklaşık 200 kişilik katılım sağlanabildi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (Erdemir) uyguladığı politikalara karşı tepki vermek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, sac tüccarları ve bazı oda başkanlarının da destek verdiği Ereğli İçin Mücadele Platformu tarafından Erdemir'e tepki eylemi gerçekleştirildi. Eylem toplanma alanı olarak belirlenen alanda toplanmaya başlayan kalabalık için İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Fabrika işçileri hariç hiç bir araç eylem alanına alınmazken, eylem alanına yürüyerek gelenler de polis tarafından tek tek arandı.

Erdemir ana ofis yanındaki alanda basın açıklamasını okuyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan, ERDEMİR'in 8 yıl içersinde ilçede ki sanayici, tüccar, esnafları bitirdiğini söyledi. Özcan konuşmasında "Gönül isterdi ki bugün burada Ereğli halkının kazanımlarını, esnafın tüccarın sanayicinin kazanımlarını ve mutluluğunu paylaşmak için toplanalım. Ama maalesef 2006' da Ereğli' ye ayak basanlar bizim mutluluğumuzu alıp götürdüler. Biz bu noktaya gelinceye kadar gerçekten çok sabır gösterdik. 2006 yılından bu yana yaşadıklarımız ortada. Görmediğimiz zulüm kalmadı. Ereğli 8 yıl öncesine kadar küçük Paris ve İstanbul olarak anılırken, son 8 yılda 50 bin insanı göç vermiş, icra da ki dosyası 70 bine çıkmış, Ereğli' de nerede ise ipoteksiz mesken kalmamış. Çarşı esnafı siftah yapamaz hale gelmiş. Bin nakliyeci bilerek yatırılmış, 600 tüccarı bilerek batırılmış, ellerindeki 25 yıllık birikimleri alınmıştır. Tüm bunları kim yaptı. Bizim kahraman, vatansever Atatürkçü, milletini sever diye bildiğimiz, ordudan emekli olduktan sonra Oyak'ın başına geçen sevgili paşalarımız yapmıştır. Bu sözde vatansever paşalar Ereğli' de sadece nakliye ve tüccarı mı batırdı. Elbette hayır. 11 bin çalışan sayısını 5 bine düşürdü. Artık bu acımasızlığa dur diyoruz. Ereğli' ye çektirdiğiniz bu zulüm yeter." dedi.

Kamuoyu nezdinde yapılan eyleme halkın itibar etmemesinin sebebi olarak yapılan eylemin dar kapsamlı ve kişisel olayların ön plana çıkarılması amaçlı olduğu ifade edilirken bu tip eylemlerin lokal çözüm odaklı olduğu sürece halkın desteğini bulamayacağı tezi de öne çıkan fikirler arasında yer aldı.

 
Gösterim : 1451
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21666588, Bugün: 3505 kez ziyaret edilmiştir.