Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2014 Perşembe 15:53
Baykal Saran ödülü Ereğlili Dilek Bozkurt’un
Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Baykal Saran anısına, bu yıl 8’inci kez verilen ödüle “Kuğunun Şarkısı ‘Bir Evlenme Teklifi” oyunundaki performansıyla Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kdz. Ereğli'li Dilek Bozkurt layık görüldü.

Lemi Bilgin, Atila Sav, Rüştü Asyalı, Selçuk Yöntem ve Erkal Saran’dan oluşan seçici kurul, bu yıl ödüle Dilek Bozkurt’u layık gördü. Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü daha önce de Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, Gülin Ersoy ve Sükun Işıtan’a verilmişti.

Bozkurt, 1970 yılında Zonguldak Ereğli’de doğdu. anadolu üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu bölümünden 1993 yılında mezun olan Bozkurt, 1997 yılında yüksek lisansını tamamlayarak Devlet Tiyatrolarına katıldı. 2005 yılından bu yana da Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalışmalarını sürdüren Bozkurt, Tamirci, Keşanlı Ali Destanı, Rumuz Goncagül, Bürokratlar, Kaçsam Bırakıp, Türkmen Düğünü, Atinalı Timon, Yerma, Elele, Kayıplar, Eşik, Venedik Taciri, Teneke ve Kuğunun Şarkısı ‘Bir Evlenme Teklifi’ gibi oyunlarda rol aldı.

Dilek BOZKURT'un Kdz. Ereğli'nin tanınmış simalarından adı bir döenem yöneticiliğini yaptığı Erdemir Bağlık Gazinasu ile özdeşleşen Şinasi BOZKURT'un kzı olduğu ifade edildi. Gazete Ereğli ailesi olarak aldığı ödülden dolayı Dilek BOZKURT'u ve BOZKURT ailesini kutlarız.

 
Gösterim : 2494
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547334, Bugün: 1439 kez ziyaret edilmiştir.