Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2014 Cumartesi 19:37
Elif Nur bebeğin biberonu doldu, ailenin yüzü güldü
Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde eşi cezaevinde olan çaresiz anneye ve en küçüğü 2,5 aylık 3 çocuğuna Türkiye’nin dört bir yanından arayan vatandaşlar ile Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı.

İstanbul, Gaziantep, Antalya, Bursa ve diğer şehirlerden farklı meslek ve yaş grubundan onlarca duyarlı insan ile birkaç işletme, çaresiz anne Zeynep Çakıroğlu ve açlıkla karşı karşıya kalan çocuklarına duyarsız kalmadı. Sosyal medyada geniş yankı bulan yardım seferberliği, Kimse Yok Mu Derneği’ne uzandı. Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, Twitter hesabından ailenin kira, gıda, eğitim, yakacak, giyecek ve her türlü ihtiyacının karşılanacağını duyurdu. Bu arada bazı kişi ve işletmelerin aileye belli oranda sabit bir aylık ödemek istediği öğrenildi.

Kimse Yok Mu Derneği Zonguldak İyilik Noktası Temsilcisi Fikret Sarıhan’ı telefonla arayan Cingöz, ailenin acil ve aylık zorunlu ihtiyaçlarının tespiti için sosyal inceleme talimatı verdi. Bunun üzerine Sarıhan ve beraberindeki Kimse Yok Mu gönüllüleri, Gökçebey ilçesinde ikamet eden Çakıroğlu ailesini ziyaret etti. Bir taraftan ailenin ihtiyaçları tespit edilirken diğer tarafta ailenin en küçük ferdi 2,5 aylık Elif Nur bebeğin biberonla mamasını içtiği görüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Zonguldak İyilik Noktası Temsilcisi Fikret Sarıhan, "Sosyal medyada büyük yankı bulan ailenin durumu, genel başkanımız İsmail Cingöz tarafından çok hızlı bir şekilde bize ulaştırıldı. Biz de ailenin mağduriyetini yerinde tespit etmeye geldik ve gerekli incelemeleri yaptık. Evdeki ihtiyaçları tespit ettik. Yaklaşık 1,5 yıldır ev kirasının verilmediğini, ev sahibinin acil bin 700 lira istediğini öğrendik. Gider olarak bizim gördüğümüz 200 lira kira, çocukların bez ve mama parası olmak üzere minimum 500-600 lira aylık gerekiyor. Bu tespitlerimizi genel merkeze bildireceğiz ve inşallah hızlı bir dönüş yaparak en kısa sürede bu ihtiyacı gidermek istiyoruz." dedi.

Vatandaşların bu konuya çok duyarlılık göstermesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Sarıhan, şunları söyledi: "Genel Başkanımız bize talimat verdi. Çok acil bir şekilde bu ailenin ihtiyaçlarının tespitini istedi. En kısa sürede ailenin durumunu içeren inceleme raporumuzu genel merkeze bildireceğiz. Ayrıca Zonguldak’ta özel bir hesap açtırarak, yardım için bekleyen hayırseverlerin müracaatlarını o hesaba kanalize edeceğiz. En azından bir yıl ya da eşinin cezaevinden çıkacağı tarihe kadar bu aileyi gözetmemiz lazım."

AİLENİN YÜZÜ GÜLMEYE BAŞLADI

İnsanların kendilerini araması ve yardım sözü vermesiyle çok mutlu olduklarının ve çocuklarının karnını doymaya başladığını anlatan anne Zeynep Çakıroğlu, "Herkes yardımcı olmak için arıyor. PTT hesabımıza bir miktar para yatıranlar olmuş. Allah razı olsun. Çocuklarım çok perişanlık çekti. Aç kaldılar, açıkta kaldılar. Odunum kömürüm yoktu. Allah razı olsun İstanbul’dan, Gaziantep’ten, Zonguldak’tan, Antalya’dan arayıp yardımcı olacağız diyorlar. Kimse Yok Mu Derneği’ne de teşekkür ediyorum. Onlar da arayıp buraya geldiler. Çocukların mamasını ve her şeyini karşılayacağız diye söylediler. Bebeğim artık aç değil, mamasını yiyebiliyor. Şu an daha iyi, tok karnına yatabiliyor. Şükürler olsun kendine geldi. Sıcak bir yemeğimiz oldu, Allah verenden de vermeyenden de razı olsun." diye konuştu.

 
Gösterim : 1356
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644952, Bugün: 278 kez ziyaret edilmiştir.