Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2014 Cumartesi 20:11
Öğrenciler 'Deniz maya tutmaz' derken Hoca 'Ya tutarsa' dedi
Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri kendilerini ziyarete gelen temsili Nasreddin Hoca ile denize maya çaldı. Öğrencilerin 'Deniz maya tutmaz' uyarılarına karşılık temsili Nasreddin Hoca ise 'Ya tutarsa' diyerek karşılık verdi.

Ereğli'de faaliyet gösteren okul öncesi eğitim kurumlarından Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde öğrenim gören yaklaşık 20 öğrenci, her ay düzenlenen 'Bir büyüğümüzü tanıyalım' dersi kapsamında bu ay Nasreddin Hoca'yı tanımaya çalıştı. Öğrencileri ziyarete gelen temsili Nasreddin Hoca (Beden öğretmeni Barış Bahadır), öğrencilerle birlikte denize maya çalmak için sahil bandına geldi. Öğrencilerin 'Deniz maya tutmaz' uyarısına karşılık 'Ya tutarsa' diyerek karşılık veren Nasreddin Hoca, yanına aldığı iki öğrenci ile denize maya çaldı. Daha sonra yeniden öğrencilerin yanına gelen Nasreddin Hoca, "Özlediğim çocuklarımın yanına geldim. Çocuklara bugün denize maya çalmaya gideceğimizi söyledim. Onlar da dediler ki' Hoca hiç deniz maya tutar mı?' Ben de denizin maya tutmayacağını söyledim. Ancak 'Ya tutarsa' dedim. Güzel bir günün ardından dönüp kendi hikayelerimi anlatacağım onlara." dedi.

Öğrenciler daha sonra sahil bandında temsili Nasreddin Hoca ile sohbet ederek kreşe geri döndü. Denize maya çalan Nasreddin Hoca'yı Ereğli halkı da meraklı gözlerle izledi.

 
Gösterim : 1835
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646392, Bugün: 1718 kez ziyaret edilmiştir.