Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2014 Çarşamba 18:48
Goncalı minikler diş taramasından geçirildi
Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri diş taramasından geçirildi.

Ereğli'de okul öncesi eğitim kurumu Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde öğrenim gören öğrenciler, diş doktoru Mustafa Ağlar tarafından diş taramasından geçirildi. Kreş binasında gerçekleştirilen tarama öncesinde doktor Ağlar tarafından öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanacağı ve diş sağlığı konusunda neler yapmaları anlatıldı.

Eğitimin ardından minik öğrencilerin dişleri kontrol edilerek çürüğü bulunan öğrenciler kurum idaresine bildirildi. Tarama ile ilgili olarak açıklama da bulunan diş doktoru Mustafa Ağlar, bir çok velinin süt düşlerini önemsemediğini, kendilerinin ise bu dişlerin önemini çocuklara ve velilere anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Ağlar, "Yaptığımız düş taramasında öğrencilerimizin düşlerini kontrol ediyoruz. Sorun yaşayan öğrencilerimizi velilerine bildirmek üzere idareye söylüyoruz. Amacımız öğrencilerin diş sağlığı konusunda daha çok bilgiye sahip olmasını sağlamak." dedi.

Özel Gonca Kreş Müdürü Rahşan Yılmaz ise "Çocuklarımızın eğitimi kadar sağlıkları konusunda da hassasiyet gösteriyoruz. Bugün burada diş doktorumuz tarafından diş sağlığı ve önemi konulu bir tarama yaptırıyoruz. Tarama sonuçlarının bize gelmesinin ardından bize ulaştırılacak olan raporlar doğrultusunda ailelerimize bilgi vereceğiz." şeklinde konuştu.

 
Gösterim : 2304
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646921, Bugün: 2247 kez ziyaret edilmiştir.