Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2014 Cumartesi 20:15
UYSAL 7 AY SONRA BASININ ÖNÜNE ÇIKTI
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Bugüne kadar eksiğimiz siyasi kavgalardı. Bugüne dek yapılanlar yeterli mi? Bana göre yeterli. Huzur geldi mi? Geldi. Konuşabiliyor mu insanlar? Konuşabiliyor, en önemli adımımız buydu. Bunun gelmesi bile istikrar ve güvendir." dedi.

Uysal, Ereğli Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Ereğli ve Alaplı'da faaliyet gösteren basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlçede düzenlenen festivalin geçtiğimiz sene seçimlerden sonra yetişmediğini ancak bundan sonra ki yıllarda Osmanlı çileği festivalinin yapılacağını, hamsi festivalinin ise yapılmayacağını söyledi. Uysal, Kepez-Gülüç arasındaki karayolu boyunca araç girişi yapamayan esnafların şikayetleri ile ilgili açıklamasında ise karayollarının yolu teslim etmesinin ardından belediye olarak gerekli çalışmaları yapacağını ifade etti.

Belediye Başkanı, Erdemir ile ilişkiler, TSO'nun kent konseyinden üyesini çekmesine dair bir soruya "Erdemir hiçbir zaman Ereğli'ye sırtını dönmedi, dönmemiştir. Döndü de orada 12 bin insan yemek yiyor. Bu insanlar uzaydan mı geldi? Bu insanlar Ereğli'de evinde yuvasında yaşayan insanlar. Bu 12 bin insan çalışıyorsa, nasıl sırtını dönmüştür? Erdemir bizlere her projede destek olmuştur. Festivallere bugüne dek destek olmamış mıdır? Olmuştur. Biz bir gün gidip de Erdemir'e sayın genel müdürümüz, yöneticilerimiz, şöyle bir sosyal projemiz var. Bunları yaparsak halkımız mutlu olacak deyip kapılarını çaldık mı? Hep karşıdaki insanları sorunun muhatabı görüp, sonra geri çekilmek olur mu?" şeklinde cevap verdi

Uysal, belediyede sık sık görev değişikliklerinin bir yönetim zafiyeti olarak algılandığını, bu konuda görüşünün ne olduğuna dair bir soruya için "İnsanların nasıl anladığına, nasıl baktığına bağlı. Eğer sevgisiz bakarsan, Yusuf bile insana çirkin gözükür. İnsan müdür olur, bir göreve gelir. Ereğli küçük yer. Herkes birbiriyle oturup sohbet ediyor. Biz büyük bir aileyiz. İnsanla yan yana gezebilir. Dostlukları devam edecek. Benim de bir sürü dostluklarım var. Onlarla ilişkilerimi keseyim mi? O ailenin etkisi mi oldu, bu ailenin mi etkisi oldu? Tamamen algı üzerine bu." dedi.

Başkan Uysal daha sonra ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 
Gösterim : 1569
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549663, Bugün: 3768 kez ziyaret edilmiştir.