Kayıt Tarihi: 3 Aralık 2014 Çarşamba 19:52
Engelliler Dernek Başkanına Kürsüde Konuşma Engeli!
Zonguldak'ta Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında kürsüden yapacağı konuşma, programdan çıkarıldı. Valilik önündeki çelenk koyma töreninde, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin'in tören protokolü gereği kürsüden yapacağı konuşma engellendi. Şirin'den konuşmasını Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda yapması istendi. Bu duruma tepki gösteren Şirin, basın açıklaması yapmakla yetindi.

Valilik önündeki törene; Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından engelli öğrenciler tarafından işaret diliyle İstiklal Marşı okundu. Daha sonra törenin sona erdiği anons edilince şaşıran Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Vali Yardımcısı Ergi ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yaptı.

Şirin, "Vali Bey konuşmalar, 'Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programda yapılacak' dedi. 'Burada basın açıklaması yapabilirsiniz' dedi. Ama daha önce konuşmamamız böyle değildi maalesef. Bilindiği gibi her sene 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber ortaklaşa programlar yapılıyordu. Ancak bizim bu programda kürsüden günün anlamını belirten konuşma yapmak için görüşme yapmış ve mutabakata varmıştık. Ancak daha sonra AKM’deki kapalı salonda yapılması tarafımıza iletildi. Ben burada tekrar sayın basın mensuplarından özür diliyor ve basın açıklamamı bu şekilde yapmak zorunda kalıyorum." dedi.

ENGELLİ OLMAMA RAĞMEN AĞIR İŞ YAPTIRIYORLAR TEPKİSİ

Bu arada törenin ardından taşeron firmada çalışan Celal Çelikkan (45), engelli olmasına rağmen ağır işlerde çalıştırıldığını iddia etti. Taşeron firma yetkililerine tepki gösteren Çelikkan, şunları söyledi: "Ben engelliyim sağlam adamla aynı şartlarda çalışıyorum. O zaman bu raporu devlet bana neden verdi? Ben bunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı’na söylüyorum. Kamu kuruluşu madem taşerona veriyor bu işi? Neden taşeronun adamı yok? Benim özürlü raporum olduğu halde bana piyano, ağır işler ve her türlü inşaat işlerinde çalıştırıyorlar. Raporumda ağır işlerde çalışamaz diye yazıyor. Dizlerimde de menisküs çıktı."

 
Gösterim : 4530
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640545, Bugün: 530 kez ziyaret edilmiştir.