Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Çarşamba 18:33
Köylüler imeceyle parke döşeme işçiliğini 12 liraya mal ediyor
Ereğli'ye bağlı Süleymanbeyler köyünde vatandaşlar imece usulü parke taşı döşüyor. Köylüler müteahhidin 35-40 liraya yaptığı işi 12 liraya yapıyor.

Süleymanbeyler köyünde vatandaşlar köylerinin yollarını güzelleştirmek adına imece usulü parke taşı döşeme çalışması başlattı. Yapılan çalışmaya işi olmayan kadın erkek herkes katılırken, devletin müteahhit firmaya yaklaşık 40 liraya döşettirdiği parke taşları, köylüler tarafından 12 liraya mal oluyor. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Süleymanbeyler köyünde yapımı devam eden parke çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında köy muhtarı Eyüp Marankoz’dan bilgi alan Kaymakam İbrahim Çay, köydeki vatandaşların imece usulü ile müteahhitlerin metre karesini 35-40 TL’ye yaptıkları işi 11.80 kuruş parke maliyetine yaptığını söyledi. Çay “Ben göreve başladıktan sonra beş yıl içerisinde her yıl ortalama 60-80 bin metre kare parke yol yaptık. Bunun bir kısmı birlikten, bir kısmı özel idareden ve büyük bir kısmı da KÖYDES projesi kapsamında yapılmaktadır. Köylerimiz imece usulüyle devlet vatandaş işbirliği ile yapılan hizmette yarış halindedir. Ben köylülerimizi ve bütün muhtar arkadaşlarımızı kutluyorum. Gerçekten köylerimiz bu konuda bir yarış halindedir. Bizi istiyoruz ki bu yarışta elimizdeki imkanlarımızın daha fazlasını seferber edip köylerimizdeki sıkıntıları biran önce çözüme kavuşturalım. Burada 1 liralık iş yapılıyorsa biz bunu vatandaşımızın desteğiyle 50 kuruşa mal ediyoruz” dedi.

Çay ayrıca açıklamasında "Ereğli' de 10 tane okul kazandırıldı ve 12 okulun yapımı içinde talepte bulunduk. 26 okulunda doğalgaza dönüşüm ve bakım işlerinin tamamladık. Ereğli Fen Lisesi İnşaatı ve çevre düzenleme işinin ihalesini yaptık ve bu okulu 2. Döneme yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Kaymakam açıklamasının sonunda Huzurevi’nin güçlendirme çalışmalarının da sürdüğünü anlattı.

 
Gösterim : 1240
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21670491, Bugün: 196 kez ziyaret edilmiştir.