Kayıt Tarihi: 17 Aralık 2014 Çarşamba 18:52
"Otobüsleri kaldırmak için önce bize yer göstermeliler"
Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, Ereğli Belediyesi tarafından halk otobüslerinin mevcut yerinden kaldırılması ve ilçenin başka bir yere taşınmasına tepki gösterdi. Halkın halk otobüslerine daha rahat ulaşması için, otobüslerin şehir merkezinde olması gerektiğine dikkat çeken Küçük, seçimlerden önce Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Milletvekili Ercan Candan ile yaptıkları görüşmelerde terminal binasının taşınmasının ardından yeni belediye binasının altına yapılacak olan 2 katlı otoparkın bir katının kendilerine verileceğinin söylendiğini ifade etti. Halk otobüslerinin şehir merkezinde kalması için Eski terminal kavşağının yan tarafından ki derenin kapatılarak kendilerine tahsis edilmesi gerektiğini kaydeden Küçük, dere yüksekliğinin 8 metre olduğunu ve kapanması durumunda herhangi bir tıkanıklık yaşanmayacağını ifade etti.

Küçük konuşmasında "Son zamanlarda Ereğli Belediyesi tarafından halk otobüslerinin yerinde kaldırıp başka bir yere taşınacağı söylenmektedir. Fakat önce yer gösterilmesi ondan sonra otobüslerin kalkması lazım. Örnek vermek gerekiyorsa. Pazar taksinin olduğu dere üstü kapatıldı. Oranın yüksekliği 3 metre. Şu anda da eski terminal kavşağının yanında ki derenin üstü açık durumdadır. 7-8 metre yüksekliği bulunmaktadır. Bu derenin üzerinin kapatılıp, halk otobüslerinin buraya taşınması ve halka daha iyi hizmet yapılabilmesi için halka ne kadar yakın olursa o kadar iyi olacaktır. Halk otobüsleri ne kadar uzağa alınırsa, halk o kadar zora girecektir. Biz Milletvekilimiz Ercan Candan ve Belediye başkanımız Hüseyin Uysal ile birlikte seçimlerden önce bu meseleleri görüşmüştük. Yeni yapılacak terminalin tamamlanmasının ardından eski terminalin kalkması ile birlikte yeni yapılacak belediye binasının altına iki katlı otopark yapılacağı ve bir katının bize verilecek olduğu söylenmişti. Seçimler oldu bitti. Şu ana kadar bununla ilgili hiç bir iş yapılmadığı halde derenin üzeri de kapatılmıyor. Dere üstünün kapatılması lazım. Belediye başkanı ve milletvekilimiz Ankara'da Devlet su işlerinde gerekli çalışmaları yapıp burada 115 esnafımız mağdur olmaması lazım. Halka daha iyi hizmet yapabilmeleri için halka daha yakın yerde hizmet vermeleri lazım" dedi.

"OTOBÜSLER, OTOMOBİLLERDEN CEPLERE GİREMİYOR, YENİ YAPILAN YOLDA CEP YOK"

Halk otobüslerinin Erdemir Caddesi'nde yolcu indirme ve bindirme için yapılan ceplere özel araçların park etmesinden dolayı giremediklerini bundan dolayıda yol ortasında yolcu indirmek zorunda kaldıklarını kaydeden Küçük, yeni yapılan yollarda ise Halk Otobüsleri için cep yapılmadığına dikkat çekti. Küçük "Erdemir caddesinde cepler tamamen dolu. Halk otobüsleri hususi araçlardan dolayı dolu olan ceplere giremediği için yolu kapatmaktadır. Bu konuda da Ereğli belediyesinin daha güzel çalışmalar yapmasını ve ceplerin boşaltılması konusunda çalışma yapmasını Potbaşı Devrek yol ayrımı, Devrek yol ayrımı Kepez' de yeni yol yapılmış, ancak hiç bir yerde cep bulunmamaktadır. Bu yolların bittikten sonra yeni halk otobüslerinin cepleri girerek yolcu indirme bindirme yapmaları sağlanmalıdır. Yeni yapılan yolda cep bulunmamasından dolayı esnafımız mağdur durumdadır. Biz karayollarından bu yolların bu ceplerin yapılmasını beklemekteyiz." diye ifade etti.

"ÖĞRENCİ SERVİSLERİ YÜZDE 8 OTOBÜSLER YÜZDE 18 VERGİ ÖDÜYOR"

Halk otobüslerinin taşıdığı öğrenci için yüzde 18 vergi ödediğini söyleyen Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Şoförler ve Otomobilciler odası başkan yardımcısı Ahmet Küçük, öğrenci servisi çeken esnafın ise yüzde 8 vergi ödediğini, bu durumun düzelmesi için de oluşturacakları bir heyet ile Ankara' ya gideceklerini söyledi. Küçük konuşmasında "Biz taşıdığımız öğrencilere yüzde 18 vergi ödemekteyiz. Ama aynı konuda servis araçları, öğrenci servisleri yüzde 8 vergi veriyor. Halk otobüsleri kent kart sistemine geçtiğinden dolayı ne kadar öğrenci ne kadar normal vatandaş taşıdığı sistemde gözüküyor. Ama ne hikmetse biz yüzde 10 fazla vergi vermekteyiz. Bu konuda da vergi dairesi ve Maliye bakanlığına bütün yazılarımızı yazdık. Yeniden bir heyet oluşturup, Ankara' da temaslarda bulunacağız." şeklinde konuştu.

 
Gösterim : 1337
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553701, Bugün: 3644 kez ziyaret edilmiştir.