Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2015 Perşembe 22:54
CHP yönetimi Ereğli'deki su zammını yargıya taşıyor
Kdz. Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı suya yaptığı zam nedeniyle mahkemeye vereceklerini söyledi. Kartal açıklamasında ayrıca Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun özelleştirilmesine yönelik yapılan açıklamalar için “TTK’yı özelleştirmek, Zonguldak’a ihanettir. Zonguldak’a ihanet Türkiye’ye ihanettir.” dedi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Hayrettin Kartal, CHP’li belediye meclis üyelerinin teklifi ile suda yüzde 30 indirim yapılmasının kararının alındığını ancak belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın suya zam yapması nedeniyle durumu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Kartal açıklamasında “AKP iktidarının ülkeye yaşattığı ekonomik dar boğaz; Ereğli’mizde en ağır şekilde hissedilmektedir. Esnafımız siftahsız dükkan kapatmakta, sanayicilerimiz büyük zorluklar yaşamakta, şehrimizdeki işsizlik her geçen gün artmakta ve gençlerimiz ekmek parası için göç etmek zorunda kalmaktadır. AKP iktidarı, genel ve yerel seçimlerde Ereğli halkına vermiş olduğu sözlerin hiç birini tutmamıştır. Ne vaat ettikleri gibi tersaneler bölgesinde bir hareketlilik olmuş, nede şehrimize dışarıdan bir tek yatırım getirebilmiştir. Tam 13 yıldır bu iktidarın Ereğli’ye sağladığı istihdam sıfırdır. Şehrimizde yaşanmakta olan bu darboğazın bir nebze de olsa aşılabilmesi için, şu an atıl vaziyette bulunan ve TOKİ’nin mülkiyetine bırakılan eski hastane bölgesinin Üniversite Kampus alanı olarak bir an önce üniversiteye devrini destekliyor ve bu konuda her türlü desteği vereceğimizi taahüt ediyoruz. Bu bağlamda, CHP olarak bu arazinin mevcut imar durumunun belediye tarafından Üniversite kampusu alanı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında bu teklifin Belediye Meclis üyelerimizin vereceği bir önerge ile meclis gündemine alınmasını teklif edeceğiz ve bu davanın her platformda takipçisi olacağız. 03 Eylül 2014 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında CHP meclis üyelerinin suyun yüzde 30 ucuzlatılması ile ilgili önergesi oy çokluğuyla kabul edilmişti. 1 Ekim 2014 tarihinde yapılan Meclis toplantısında görüşülen konu, CHP’li 14 meclis üyesi ve AKP’li 7 meclis üyesinin desteği ile Kdz.Ereğli’de halkın kullandığı su, yaklaşık yüzde 30 ucuzlamış oldu. Aralık ayı meclisinde ise belediye başkanı su indiriminin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek iptal edilmesini istemiş, ancak belediye başkanının bu isteği oy çokluğu ile retedilerek, suyun yüzde 30 ucuzlaması kesinleşmişti. Fakat belediye başkanı gelir tarifesine suyun indirimsiz m3 fiyatı olan 1.44 TL’yi değil, zamlı fiyatı olan 2.05 TL’yi koydurarak henüz 1 ay dahi olmadan suyu yine zamlı fiyattan halka yansıtmıştır. Belediye başkanının bu davranışı her şeyden önce meclise saygısızlıktır, Ereğli halkına saygısızlıktır. Biz CHP olarak Kdz.Ereğli halkının çıkarlarını sonuna kadar savunacağız ve gerekirse bu konuyu yargıya taşıyacağız” dedi.

'TTK’YI ÖZELLEŞTİRMEK, ZONGULDAK’A İHANETTİR'

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun(TTK) özelleştirmek istemelerine de sert tepki gösterdi. Kartal konuyla ilgili olarak açıklamasında “Bilindiği gibi önceki hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açıklamaları Ereğli ve Zonguldak basınında da yer aldı. AK Parti iktidarı nihayet en yetkili ağızlarından, ağzında ki baklayı çıkardı ve Zonguldak’ı tümüyle çöküntüye sürükleyecek sözü söyledi. TTK’yı özelleştirmek istiyorlar. Gerekçeleri de gayet basit. TTK yılda 500 milyon zarar ediyormuş. Türkiye’nin en karlı kuruluşlarını, Telekom’u, Tüpraş’ı, Erdemir’i, SEKA’yı, Petkimi’i, Tekel’i, şeker fabrikalarını, çimento fabrikalarını, bankaları, sigortaları ve daha bir çok kuruluşu haraç mezat babalar gibi satacaksın ondan sonra da TTK zarar ediyor diyerek özelleştirmeye çıkaracaksın. CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak açıkça ilan ediyoruz ki; TTK’yı özelleştirmek, Zonguldak’a ihanettir. Zonguldak’a ihanet Türkiye’ye ihanettir. TTK’ya yıllardır üretim işçisi alınmamakta, işçi açıkları kapatılmamakta, bunun sonucunda TTK’nın zararı artmaktadır. TTK’nın işçi açıkları derhal kapatılmalı, üretimde ve istihdamda artış sağlayacak yeni yatırımlar bir an önce gerçekleştirilmeli, TTK’nın özelleştirilmesinden derhal vazgeçilmelidir. Biz her fırsatta TTK’ya sahip çıkacağız, AKP’nin Zonguldak’a ihanetini haykıracağız ve doğruları halkımıza anlatacağız” ifadelerini kullandı.

 
Gösterim : 1339
YORUMLAR
orhan / dinime söven müslüman olsa
sizi kim mahkemeye versin su zammını sizin başkanınız yapmadımı zamanında otopark zammını emlak vergilerini hüseyin uysalmı yükseltti ? sanki memleketi 40 senedir hüseyin uysal yönetiyo siz niye zamanında indirilmesi için posbıyığa baskı yapmadınız ?
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21624059, Bugün: 2017 kez ziyaret edilmiştir.