Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Cumartesi 18:53
Ereğli Ülkü Ocakları 'Fırat Yılmaz Çakıroğlu' için eylem yaptı...
Ereğli'de, Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan arbedede bıçaklanarak katledilen Ülkü Ocakları Üniversite Temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anma eylemi düzenledi. Eylemde konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gencer Kamiloğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde benzer provokasyonların yapıldığını bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nün tedbir almasını istedi.

Ocak binasından Anıt önüne yürüyen Ülkü Ocakları üyeleri, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Merhum öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kur'an-ı Kerim okundu ve topluca dua edildi. Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gencer Kamiloğlu, burada yaptığı konuşmada "Siyasi iktidar mensuplarını siyasal ikbal ve ekonomik çıkarlar uğruna, içine düştükleri gafletten bir an önce uyanmaya çağırdığını" söyledi.

Kamiloğlu konuşmasında "Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu PKK militanları tarafından kahpece yapılan bir saldırı sonucu şehit edilmiştir. PKK terör örgütü üniversitelerde hakimiyet kurmaya çalışmaktadır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun tek suçu 'Türkü, Kürdü ile bu milletin bir bütün olduğunu' söylemesidir. 'Özerklik, federasyon, başkanlık' kılıfı altında bölünmesine, PKK'nın üniversitede ki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca talep edilmesine rağmen, hiçbir tedbir alınmamıştır. Bu konuda, hem rektörlüğü, hem emniyet teşkilatının yetkililer, Ülkücü Hareket mensupları tarafından müteakip olarak defalarca uyarılmıştır. Buna rağmen gerek rektörlük, gerekse emniyet teşkilatlarınca hiç bir tedbir alınmamıştır. Bütün olumsuz propagandaya rağmen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Ülküdaşları ile birlikte devletine güvenmişler, imtihana girmek için kampüse gelmişlerdir. Kampüs de meydan PKK militanlarına bırakılmış, ikazlara rağmen hiç bir emniyet tedbiri alınmamıştır. Bir nevi, eğitim ordusuna katılacak imanlı öğretmen adayları Ülkücüler kahpece pusuya düşürülmüştür. Devleti temsil noktasında ki sorumlular Ülkücü iman erlerinin devlete olan güvenlerini boşa çıkarmışlardır. Yoksa İzmir'deki Ülkücüler can güvenliğini sağlayacak, PKK canilerinin nefesini kesecek güce ve kudrete sahipdirler. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanmıştır. Sürekli kan kaybı olmasına rağmen uzunca bir süre ambulans gelmemiştir.Polis arabası ile hastaneye taşınma talebi ise ret edilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kan kabından Hakk' a yürümüştür. " dedi.

EREĞLİ EMNİYETİ'NDEN ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ

Gencer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde benzer provokasyonların yapıldığını bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nün önlem almasını istedi.

Yapılan konuşmanın ardından Anıt önünde toplanan kalabalık 'Dişe diş kana kan, intikam, intikam', 'Ya Allah bismillah Allah'u Ekber', sloganları attıktan sonra alandan olaysız şekilde dağıldı. Polis eylem sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

 
Gösterim : 1819
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644899, Bugün: 225 kez ziyaret edilmiştir.