Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2015 Cumartesi 20:58
EREĞLİ'DE BİR GAZETE'NİN HABERİ GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ! MUHATAPLARDAN İSE ÇIT YOK! İŞTE "MİLYONLARCALİRALIK RANTIN HESABINI KİM VERECEK" BAŞLIKLI HABER...
Ereğli Belediyesinin Hastane Kavşağını Mecliste İmara işlerken trilyonluk arsaların 'ticari alan' olarak imara açıldığı gündeme bomba gibi düştü ... Başkan Uysal ve AK Parti Meclis Üyeleri oyuna mı geldi... Ereğli Gazeteci Hüseyin ORHAN'ın bu milyonlarca liralık rant iddiası ile ilgili haberini konuşuyor..

Gazeteci Hüseyin Orhan'ın sitesinde yayınladığı trilyonluk imar rantı haberi gündeme bomba gibi düştü..

İşte o Haber;

Ereğli’nin Sesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hüseyin Orhan’ın en son kaleme aldığı köşesinde konu ettiği bir iddia ortalığı karıştırdı!

Hüseyin Orhan “Yazmayacağım” başlıklı köşe yazısında şöyle demişti; “Mesela; Ömerli mevkiinde yeni yapılacak olan Hastane kavşağının tam yanında Oket Hakkı ile İbrahim Bostan ortaklığındaki binlerce metrekare arsanın nasıl imara açılarak ‘Ticaret Alanı’ ilan edildiğini de yazmayacağım!”

İşte bundan sonra Belediye’de ortalık karıştı ve yapılan araştırmalarda Ömerli mevkiinde yeni yapılacak olan Hastane Kavşağı ile ilgili madde meclise geldiğinde, dosyanın içerisinde söz konusu arsa ve arsalarında imara açılarak Ticari Alana çevrildiği ortaya çıktı!

Oked Hakkı ile İbrahim Bostan’a ait olduğu ve imarı bulunmadığı belirtilen binlerce metrekare arsanın, ‘Kavşak’ imar değişikliği dosyasına konularak imara açılması ve ticari alan ilan edilmesi adeta şok etkisi yarattı.

Söz konusu arsa ile birlikte başka arsalarında imara açıldığı ortaya çıkarken, bazı arsalarında “Park” yapıldığı tespit edildi…

Belediye Meclisinden geçen bu imar tadilatları ile birlikte imarsız arsa sahiplerine milyonlarca liralık rant sağlandığı iddia edildi.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte belediye meclis üyeleride adeta şok oldu ve böyle bir imar tadilatı için oy kullanmadıklarını ifade ettiler.

Ancak meclis üyeleri farkında olmasa da bu tadilatlar dosyaya kim ve kimler tarafından konulduğu da henüz ortaya çıkmadı…

Arsa sahiplerine milyonlarca lira rant sağlayan bu tadilatların altında kim ve kimlerin olduğu araştırılıyor…

İşte Meclis Üyelerinin farkında olmadan imara açarak ticari alan ilan ettikleri arsaların durumu:

1. Oked Hakkı ile İbrahim Bostan’a ait olduğu belirtilen ve daha önce imarı bulunmayan ancak mecliste imara açılarak ticari alan ilan edilen arsa…

2. Henüz kime ait olduğunu öğrenemediğimiz ve yine dosyaya sonradan ilave edildiği iddia edilen başka bir arsa…

3 ve 4. Yine sahiplerini bilmediğimiz, ancak diğer arsalar imara açılırken park alanı ilan edilerek ayrımcılık yapıldığı öne sürülen arsalar…

Şimdi soruyoruz:

Bu arsalar Hastane Kavşağı dosyasına kimler tarafından konularak şahıslara milyonlarca liralık rant sağlandı?

Belediye Meclisi Üyeleri nasıl tuzağa düşürüldü?

Meclis Üyeleri bu dosyayı hiç mi incelemediler?

Yoksa haberi olanlar da sustu mu?

Kdz. Ereğli Belediyesi; Şeytanın bile aklına gelmeyecek şekilde birilerine sağlanan milyonlarca liralık rantın hesabını nasıl verecek?

Bu imar rantının dosyaya ilave edildiğinden Başkan Hüseyin Uysal’ın bilgisi var mı?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İşte bu haber sonrasında Ereğli'de adeta ölüm sessizliği hakim. Konunun muhataplarından ise çıt yok! Kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşan ve hızla yayılan söylentilerde ise muhatapların sesiz kalması bu olayı doğrular nitelekte olduğu konuşulurken kamuoyu özellikle Ereğli Belediyesinden konu ile alakalı açıklama bekliyor.

 
Gösterim : 2945
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646193, Bugün: 1519 kez ziyaret edilmiştir.