Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2015 Pazartesi 22:47
BALCI, ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI...
CHP Eski İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı, İlçe Başkanlığında düzenlenen bir toplantıyla Milletvekili aday adaylığını açıkladı..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki İlçe Başkanlarından ve Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yaşar Balcı, CHP’den 7 Haziran tarihinde yapılacak Milletvekili seçimleri öncesi aday adaylığını açıkladı. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerin ülke için son derece önemli olduğuna dikkati çekti, aday adayı olan Balcı’ya da başarı temennisinde bulundu.

“KURTULMANIN ZAMANI GELDİ”

Ülkenin içinde bulunduğu, giderek kötüleşen sosyal ve ekonomik koşulların tek çaresinin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, iktidardan kurtulmanın zamanı geldiğini vurguladı. Bu iktidar zamanında insanların gelecek 5-10 yıllarını çektikleri kredilerle, kullandıkları kredi kartları ile bankalara ipotek etmek zorunda kaldığını kaydeden Balcı yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“CAN GÜVENLİĞİ KALMAMIŞTIR”

“İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, bu iktidar zamanında almış başını yürümüş, İnsanlarımızın can güvenliği kalmamıştır. Devletimizin bütün kurumları çökertilmiş ve işlevsiz hale getirilmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını ve bütünlüğünü tartışma cüretini gösteren sözde gazeteciler ve sözde bilim insanları türemiştir. İnsanların adalete güveni yok olmuştur. Adaletin terazisi bozulmuş, yetim hakkını yiyenlerin, hırsızların ve kadınlarımıza ve çocuklarımıza taciz yapanların aklandığı bir sistem haline gelmiştir. Adalet toplum yararına değil AKP’lilerin ve iktidarın yararına kullanılmaya devam etmektedir. Üniversitelerde bağımsızlık ve bilimsellik kalmamış, tamamen iktidarın borazancılığını yapar hale gelmiştir. AKP iktidarında Basın özgür basın olmaktan çıkmıştır. İktidara karşı muhalefet yapan basın kuruluşu ya ikaz edilerek susturuluyor, ya da RTÜK tarafından ağır para ve kapatma cezaları kesiliyor.

“ŞİDDET HABERİ DUYMAYALIM”

Toplumun psikolojisi tamamen çökmüş durumdadır. Gün geçmiyor ki özellikle kadınlarımıza ve yavrularımıza karşı bir şiddet haberi duymayalım. İntiharlar, ölümlü iş kazaları aldı başını yürüdü, onlarca ve hatta yüzlerce emekçi işçi kardeşimizi şehit veriyoruz. Tüm bunlar ortada iken Akp'li Bülent Arınç diyor ki, ‘Bu memleket eskiden böyle değildi, sokağın ortasında anlatılamayacak derecede vahşet işleyen insanlar yetişmiyordu, ne oldu bize? Hangi değerlerimizi yitirdik de bu hale geldik”' diyor. Biz size soracağız Bülent Bey, siz bize değil. Ne yaptınız bu güzel ülkeye? Bunların hesabını vereceksiniz. Tek doğru söylediği şey var, bu memleket eskiden böyle değildi. Siz böyle yaptınız İnşallah 7 Haziran seçimlerinde CHP iktidar olacak tüm bu yanlışları biz düzelteceğiz. Ne güzel itiraf ediyorlar görüyorsunuz, bir de çıkıp paralel yapı şunu yaptı, bunu yaptı diye acındırıyorlar kendilerini, Arkadaşlar bu paralel yapı devleti ele geçirdi ise kimin iktidarında geçirdi? Kim söylüyordu beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını, bu ülkeyi yıllardır kim yönetiyordu, kimin göreviydi devleti korumak, kim beceremedi bu işi.

SÜLEYMAN ŞAH DEĞERLENDİRMESİ

Bu beceriksizliği o hale getirdiler ki Türk ulusunun Anadolu'ya yürüyüşünün en önemli değeri Süleyman Şah türbesini terk ettiler, kaçtılar, bunlar vatan toprağını bile koruyamadılar. Utanmadan da pişkin pişkin çok başarılı operasyon yaptık diye halkın önüne çıkıyorlar. Türk halkı bunların sahtekarlığını artık anlamıştır. İşte toplumu ve devleti bu hale getiren beceriksiz yapıya dur demenin zamanı geldi de geçiyor arkadaşlar, el ele, gönül gönüle vermenin zamanı artık, bir olmanın, birlik olmanın birbirimize sevgiyle yaklaşmanın, başkalarına gösterdiğimiz töleransın azıcığını da kendi partililerimize gösterme zamanı dostlar.

SESİMİZİN ANKARA’DAN DUYULABİLMESİ

Partimizin her kademesinde canla başla çalışırken hep destek oldunuz bana. Şimdi Ereğli'nin, bu güzel şehrin bana verdiklerine teşekkür edebilmek için, sizlere hizmet edebilmek için, derdimizin ve sesimizin Ankara'dan duyulabilmesi için, her gün göç veren bu toprakların yeniden canlanarak bir cazibe merkezi olabilmesi için, en önemlisi 2 ay önce bugün kaybettiğim rahmetli babama verdiğim ve bu topraklar için bu ülke için hep elimden gelenin fazlasını yapacağıma dair sözümü tutabilmek için milletvekilliği görevine talibim. Eğer sizler uygun görürseniz üyelerimiz ve genel merkezimiz uygun görürse sizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etmek istiyorum.

“YALANLAR SÖYLEMEDİM”

Hiç bir zaman tersaneleri derhal canlandıracağız deyip ya da başka yalanlar söyleyip sizin umutlarınızı ya da oylarınızı çalmayacağımı biliyorsunuz zaten, ancak bu şehri bu toprakları yeniden yaşanabilir yapabilmek için, Erdemirde işçisi Yusuf kardeşimin, özel inşaatlarda soğuk ve sıcak demeden alınteri döken inşaat emekçisi Fahrettin kardeşimin, emekli öğretmen Burhan hocamın ve Yaşare öğretmenimin, maden emeklisi İsmet çavuşun, köyde bostanında sebze yetiştirerek ailesine katkı sağlayan Ayşe teyzemin, Subaşında tek derdi bir oğlunu işe koymaya çalışan Simin teyzemin, Dedelerde hayvancılık yaparak yaşamını sürdüren köylü Recep Okur abimin ve Dikmen pasajı önünde açık alanda hayatını ayakkabı boyacılığı ile kazanan Reşat abimin, yüzü yeniden gülsün, yarınlara umutla bakabilsinler diye adayım.

“SÖZ VERİYORUM”

Habib Kirişlerin, Şenol Çatmaların, Cevat Günönü’lerin, Nazif Gözalanların, Esin Yazıcıların, Oktay Demiroğlu‘ların, Bayram Gürkanların, Remzi Koçların, Fikri Turanların, Avni Çelebiler'in, Cevdet Yılmazların, İlker Öncel'lerin, İsmail Fota'ların, Kemal Anadoların, Ruhi Cöbekoğullarının, Nihat Özdemirlerin, Şefik Balcıların, Muhabbet Tezellerin, Remzi Yamanların, Durmuş Uzunların, Nevzat Erdemin, Muhammet Aslanların, Hasan Sarıkurt'ların, Nizammettin Akkayaların ve adını sayamadığım nice büyüklerimin onurla taşıdıkları CHP bayrağını, Kdz.Ereğli'de daha yükseğe çıkarmak için Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsız ve aydınlık Türkiye hedefi için bir nefer gibi çalışacağıma Söz veriyorum. Söz veriyorum Annemi babamı ailemi ve sizleri hiç bir zaman mahcup etmeyeceğim. Son olarak Milletvekili aday adayı olarak çıktığım bu yolda, üyelerin katılımı ile 7 Mart’ta yapılacak eğilim yoklamasında, kendimi önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum”

 
Gösterim : 1421
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21641218, Bugün: 1203 kez ziyaret edilmiştir.