Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2015 Cumartesi 18:04
Üniversiteli öğrenciler, köy okulunu yeniledi
Zonguldak'ta üniversite öğrencilerinin bir köy okulunu yenileme ve boyama çalışması takdir topladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi 35 öğrenci, esnaftan temin ettiği boya, fırça ve benzeri malzeme ile çocuklar için hediyelik eşyalarla merkez ilçeye bağlı Sofular İlk Okulu'na geldi. Okulun yenileme projesini gerçekleştiren üniversiteli öğrencilerin çalışma azmi köy sakinlerini de mutlu etti.

'Eğitime renk katak' ismini verdikleri projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten BEÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü Koordinatörü Melike Nursen Ayhan, "Arkadaşlarımızla Kozlu esnafından topladığımız yardımlarla ilk okulun bakımın yapıyoruz. Boya, fırça ve çeşitli malzemeler ile çocuklar için hediyeler temin ederek Sofular köyüne geldik. Okul yenileştirme ve bakım çalışması yapıyoruz. Okulun içini dışını boyuyoruz. Bahçeye çiçek dikeceğiz. Daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler getirdik. Bugün velilerimiz de bizleri ağırlıyor. Bizim için yiyecek içecek getirmişler. Bu şekilde okul yenileme projemizi de yerine getirmiş olacağız. Biz bu projemizi devam ettireceğiz. Nisan ayında başka bir okulda daha çalışma yapacağız. Biz esnaftan maddi kaynak ve yardım temin ettikçe ihtiyacı olan okullara bu şekilde yardımcı olacağız. Bu faaliyetimizi sürdürmek istiyoruz" dedi.

Diğer öğrenciler de "Buraya geldiğimiz de okulun durumu çok kötüydü. İyi ki gelmişiz. Şu an çok mutluyuz" diye konuştu.

Köy sakinleri de üniversite öğrencilerinin okul yenileme ve boyama çalışmalarından memnun. Öğrencilere teşekkür eden köy sakinleri, "Bizim okulumuza sahip çıkan bu öğrencilerden Allah razı olsun" dedi.

 
Gösterim : 2238
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643563, Bugün: 3548 kez ziyaret edilmiştir.