Kayıt Tarihi: 1 Mart 2015 Pazar 16:06
Dünya Kadınlar Günü İçin Ereğli'de “SANAT DOLU” Etkinlik Takvimi
Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği’nin,8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği 1.Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı, sanat dolu bir haftalık programıyla şimdiden uluslararası basında yayınlanmaya başlandı. Etkinlikler kapsamında; 1.Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı, “Ben Kadınım” konulu fotoğraf sergisi ve komedi gösterisi düzenlenecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında; Bulgaristan doğumlu Ressam Aynur Açıkgöz, Faslı Ressam Yacout Kabbas, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrizi, Mısır’dan Lamia El Sayed ve Macaristan’dan Julianna Illes Major’un katılacakları Resim Çalıştayı ve “Ben Kadınım” konulu Fotoğraf Sergisi, 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ayşe Hindistan ile Adnan Turan’ın organize ettiği etkinlikler kapsamında, İtalya Napoli’deki Casoria Çağdaş Sanat Müzesi (Casoria Contemporary Art Museum)’nden Antonio Manfredi de Ereğli’de olacak.

Etkinliklere katılan sanatseverler; Manfredi’nin direktörü olduğu Casoria Contemporary Art Museum (CAM)’ın gerçekleştireceği “Ben Kadınım” konulu fotoğraf sergisi ve bu müzeyle çalışan sanatçıların 30 eserinin yer aldığı sergiyide gezebilecekler.Ayrıca, CAM Museum sanatçılarından derlenen kısa filmlerin gösterimi de yapılacak.

Resim Çalıştayı, 5-8 Mart günleri süresince 10.00-17.00 saatleri arasında sürecek ve aynı günlerde 8 kadın ressamda canlı performans sergileyecekler.Dünyanın birçok yerinde kadın konulu seminerler veren Makedonyalı Ressam, Stilist ve Küratör Alma İdrizi eşliğinde sunumlar ve kadınlarla söyleşiler yapılacak.

Resim Çalıştayı sergisi ise 8 Mart Pazar günü 14.00’te AKM’de açılacak.8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin bir diğeri olan tek kişilik gösteri kapsamında ise, Renan Bilek “Aramızda Kalsın” isimli iki perdelik komedi gösterisiyle, 8 Mart günü saat 17.30’da Erdemir Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

 
Gösterim : 7237
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21662934, Bugün: 3449 kez ziyaret edilmiştir.