Kayıt Tarihi: 9 Mart 2015 Pazartesi 19:46
Zonguldaklı madencilerden 'kurum kapatılmasın' eylemi
Zonguldak’ta maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun(TTK) özelleştirme operasyonuyla kapatılmak istendiğini iddia ederek eylem yaptı.

Madenci Anıtı'nda toplanan maden işçileri, eylemin ardından 20 gün sürecek "TTK’ya, Zonguldak’a, ülkene ve geleceğine sahip çık" konulu imza kampanyası başlattı. Maden işçileri adına basın açıklamasını okuyan İsmet Hacıbektaşoğlu, "Ülkemiz son on yıldır tam bir soygun ve talan operasyonu altındadır. Azgın sömürü düzeni, artık ülkemizde olağan bir hale gelmiştir. Ülkemizde uygulanan politikalar, Zonguldak’ımızı ve biz maden işçilerini derinden etkilemektedir. AKP iktidarı TTK’yı bilinçi olarak küçültmekte, zayıflatmakta ve kamuoyuna ‘kambur’ olarak ilan etmekte, TTK’yı özelleştirme operasyonuyla kapatmaya hazırlanmaktadır. Zonguldak maden işçileri olarak bizler, ‘TTK özelleştirilemez, kapatılamaz! Kıdem tazminatlarımıza hiçbir güç dokunamaz!’ demek için burada toplandık. Ayrıca TTK’ya yeni işçi alınsın, gruplu işçiler daimiye geçirilsin, işçiler arasındaki ücret adaletsizliği giderilsin diyoruz. Bu taleplerimiz doğrultusunda düzenlediğimiz imza kampanyasını bu açıklamayla başlatıyoruz." dedi.

Daha sonra çeşitli sloganlar atarak Gazipaşa Caddesi'nde yürüyüşe geçen işçiler, Şehitlik Anıtı önünde imza standı açtı.

 
Gösterim : 1417
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553745, Bugün: 3688 kez ziyaret edilmiştir.