Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2015 Çarşamba 20:54
KDZ. EREĞLİ’DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Kdz. Ereğli Müftülüğü ve Kdz. Ereğli Belediyesi organizasyonuyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinliklerin gündüz bölümünde Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda vatandaşlara gül suyu, hurma, etli pilav ve ayran ikramında bulunulurken, akşamda anfi tiyatroda Mevlid-i Şerif ve Tasavvuf Müziği Programı gerçekleştirildi.

Programa; Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı Belediye Meclis Üyeleri, Ereğlili hayırsever iş kadını Zuhal Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Peygamber Efendimizin hayatının tüm insanlığa örnek olması gerektiğini ifade eden Başkan Uysal konuşmasında sevginin önemine değinerek, birliktelik, hoşgörü ve saygıya vurgu yaptı. Kin ve nefret gibi kötü özelliklerin insanların yaşamlarını alt üst ettiğini anlatan Başkan Uysal, vatandaşlara da kırmızı karanfil dağıttı.

Söylenen ilahiler sonrası Müftü Albayrak’ın yaptırdığı duanın ardından ilahi söyleyen Müftülük korosuna, Başkan Uysal tarafından çeşitli hediyeler verildi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları da programa katılanlara lokum ikramında bulunurken, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap dağıttı.

Program sonunda vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramı dağıtımına Başkan Uysal ve Milletvekili Adayı Çaturoğlu’da katıldı.

Öte yandan Kutlu Doğum Haftası süresinde belediyenin her gün Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde 500 kişiye ikramda bulunacağı belirtildi.

 
Gösterim : 10462
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550675, Bugün: 618 kez ziyaret edilmiştir.