Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2015 Pazartesi 22:36
AK PARTİ MUHTARLARLA BULUŞTU
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Ereğli’deki mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

KILIÇ: “HİZMET EDENİ, BAŞIMIZA TAÇ YAPARIZ”

Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti İlçe Teşkilatı Yöneticilerine ve Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu’na teşekkür etti.

Kılıç, konuşmasında, “Bizler, Ereğli’de en büyük sivil toplum örgütüyüz. Biz muhtarlar olarak, bize hizmet edenin arkasında oluruz ve çalışırız. Bize hizmet edenleri, başımıza taç yaparız.” ifadelerine yer verdi.

TAŞDELEN: “100 TL’NİN 24 TL’SİNİ EREĞLİ’YE AYIRIYORUZ”

Kılıç’ın ardından konuşan İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Taşdelen, şunları söyledi:

“Biz İl Genel Meclis Üyeleri olarak, geçen sene yapmış olduğumuz programları tek tek uygulamaya başladık. Zonguldak’a gelen her 100 TL’nin 24 TL’sini Ereğli’ye aktarıyoruz. Köylerimizde en önemli sorunumuz yollardı. Bunun için bütçeden önemli bir ödenek ayırdık. Yaklaşık 100 km. olan grup yollarımızı bu sene tamamlayacağız. Şimdiden hepinize hayırlı olsun diyorum. Köylerimizin diğer sorunlarını da biliyoruz, bunları da belirli bir program dahilinde çözeceğiz. Biliyorsunuz önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Biz, size olan desteğimizi biliyoruz; sizin de bize olan destek ve güveninizi biliyoruz, desteklerinizin süreceğine inanıyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.”

GÜLTEKİN: “DİK VE DİRAYETLİ DURACAĞIZ”

İl Daimi Encümeni Rıfkı Gültekin de konuşmasında, yerel seçimlerde İlçe halkının kendilerine sahip çıktığını ve güçlü bir şekilde Zonguldak’a gönderdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Yerel seçimlerde sizden, Ereğli için daha çok mücadele edebilmek için bizleri Zonguldak’a güçlü göndermenizi istemiştik. Allah sizlerden razı olsun, gerçekten bizleri çok güçlü bir şekilde gönderdiniz. 1 Nisan 2014 tarihinde göreve başladığımızda, sizlerden aldığımız güçle Ereğli’nin payını yüzde 24’e çıkardık…

Önümüzde bir seçim var, gerçekten Türkiye için çok önemli bir seçim. Bu günlerimizi değerlendirebilmemiz için, geçmişi çok iyi analiz etmemiz lazım. 2002 seçimleri öncesindeki Türkiye gerçeklerini de çok iyi biliyoruz. O dönemdekiler, ‘Biz Türkiye’yi idare edemiyoruz, bizim gücümüz buna yetmiyor, biz yetkimizi halka iade ediyoruz’ dediler. Hükümetten de Genel Başkanlıktan da istifa ettiler. 3 Kasım 2002 tarihinde, halkımızın teveccühü ile çok şükür ki AK Parti iktidara geldi. Bu irade, hiçbir zaman geçmişe takılmadı. Yıllardır bizlerden yapılan kesintiler ödendi. Şu anda Merkez Bankamızda 125 milyar dolar paramız mevcut. Birileri geçmişte çıktılar otobüslerin üzerine iki anahtar salladılar, ama neticede hep sıfır hep sıfır oldu. Onların vaad ettiği iki anahtar, çok şükür ki yine AK Parti’ye nasip oldu. TOKİ ile birlikte biz bu memlekette fakir-fukaraya 1 milyon konut ürettik. O günlerle bu günleri kıyasladığımızda, artık köylerimizde de neredeyse her evin altında bir araba mevcut. Birileri, Merkez Bankamızdaki rezervimize göz dikmiş durumda. O rezerv sıfırlandığı zaman, emin olun ki biz burada bu kadar rahat olamayacağız. Hiç kimse kusura bakmasın, bu memleketi idare eden insanlar saf mı, bol keseden atmasını bilmiyorlar mı? Ama bu memleketin bir geleceği var. Coğrafyamıza baktığımızda, doğumuz-batımız, güneyimiz-kuzeyimiz yanıyor; ayakta dimdik Türkiye var. Bütün gözler de maalesef Türkiye’mizin üzerinde. Biz dik ve dirayetli duruşumuzla, Allah’ın izniyle onların hepsini geçeceğiz…

Bizler köylerimize, kırsalımıza hizmet üretmeye çalışıyoruz. 2014 yılına baktığımızda, yaklaşık 6 milyon TL yatırım yaptık. Bunlar hep sizlerin destek ve katkılarınızla yapılıyor. Bu yatırımların ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini düşünüyorum.”

ÇAKIR: “7 GÜN 24 SAAT EMRİNİZDEYİZ”

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, programda yaptığı konuşmasında, İlçenin sorunlarını masaya yatırdıklarını ve öncelikli olarak sağlık sorununu çözdüklerini söyledi.

Ereğli’ye, 450 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel kalitesinde bir hastane kazandırdıklarını ifade eden Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ereğli merkezinde yeni Devlet Hastanemiz ve 3 tane özel hastane ile birlikte önümüzdeki 20 yıllık yatırımımız tamamlanmış durumda.

Eğitimle ilgili, köylerimizdeki ve beldelerimizdeki sorunumuzu çözdük, şimdi sıra merkezde. Hedefimiz 3 tane ortaokul, 3 tane de lise kazandırarak tekli öğretime geçmek. Zonguldak’ta iki tane ikili öğretim yapan ilçe var, bunlar Ereğli ve Alaplı. Türkiye’de bir veya iki yere nasip olan Fen Lisesi’ni Ereğli’ye kazandırdık. Fen Lisesi demek, dışarıdan yüksek puan alan öğrencilerimizin Ereğli’ye gelmesi demektir.

Biz seçim meydanlarında söyledik. Dedik ki, Gülüç ile Devrek yol ayrımı arasındaki yolu yapmak istiyoruz. O dönemki Belediye Başkanı, yolun altındaki malzemeleri sağ tarafa alamadığı için, almadığı için yada farklı düşündüğü için biz bu hizmeti veremiyoruz dedik. Düzce’den Gülüç’e kadar 312 milyon TL’ye yaptığımız yolun devamındaki 2-3 milyon TL’lik yolu yapamamıştık. Sağ olsun çok kıymetli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın göreve geldiğinde ilk verdiği talimatlardan bir tanesidir, yardımcı oldular ve çok kısa sürede biz bu yolu yaptık. Bunun akabinde Devrek yol ayrımı Kepez arasındaki yolu tamamladık. 21 Mart’ta hastanemizin köprülü kavşak ihalesi ve Kandilli sapağına kadar duble yol ihalesi de yapıldı. Firma da belli oldu, 41,5 milyon TL’ye Ereğli’mizin hizmetine sunduk. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyorum…

Saygıdeğer muhtarlarım, biz 2,5 yıldır görevdeyiz. Birlikte çalıştık, birlikte çalışacağız. Sayın Belediye Başkanımızla ve inşallah sizlerin de desteği ile Sayın Milletvekili Adayımız Faruk Çaturoğlu Milletvekili olduğunda sizlerle birlikte çalışacağız. Eksiğimiz, hatamız elbette vardır. En büyük hata ve eksik benim olsun ama bize de bir savunma hakkı verildiğinde kimse önyargılı olmasın. Bizler de buraya hizmet etmek için varız. Bugün varız, yarın yokuz. Belki bir-iki yıl sonra farklı görevde oluruz, belki de eski bir ilçe başkanı olarak devam ederiz. Ama görevde olduğumuz müddetçe sizin yanınızdayız, Belediye Başkanımızın yanındayız, Milletvekilimizin var gücümüzle yanındayız. 7 gün 24 saat emrinizdeyiz, hiç sıkıntı değil. Muhtarlarımızdan bana gelen taleplere bu güne kadar elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Eksiğimiz, hatamız mutlaka olmuştur. Bugün iktidarın kim olduğu veya olacağının konuşulduğu bir Türkiye’de değiliz. Siyasilerin, anketçilerin ve kamuoyunun yorumu, AK Parti iktidarı kaç Milletvekili ile devam eder şeklinde. Bizler Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizin ellerini daha da güçlendirelim.”

UYSAL: “BU COĞRAFYADA TEK SESİN ÇIKMASI LAZIM”

Muhtarlarla sık sık bir araya geldiğini belirten Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki hafta da yine siz değerli muhtarlarımızla kahvaltıda buluşacağız. Bundan sonra da bu sıkı birlikteliğimiz devam edecek. Ben de eşimle birlikte, gerek 31 mahalle muhtarımızı, gerekse köy muhtarlarımızı evlerinde ziyaret edeceğim. Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sizleri hiçbir zaman kılcal damar olarak görmüyorum, ana damar olarak görüyorum. Çünkü muhtarlarımız, yaşamış olduğu yörenin her şeyini bilen arkadaşlarımızdır. Sizler, yaşadığınız yörenin insanlarının sıkıntıları için bizlere geliyorsunuz. Sizleri asla üzmeyeceğim, yanlış konuşmayacağım, her zaman dürüst olacağım ve yapılabilecekleri söyleyeceğim…

Belediye Başkanlığı makamı, zırtbırt herkese cevap verme makamı değildir. Eğer ben herkese cevap verme makamı olursam, kötü veya iyi yönde reklam elde etmiş olurum. Ben reklam peşinde değilim. Ben her zaman milletle beraber hizmet ederek yürüyeceğim. Benim kuralım, dürüstlük ve adalet. Biz göreve geldikten sonra, geçen sene 15 bin ton asfalt döktük. Biz, planlarımızı, programlarımızı yaptık. Herkes tuzak kurma peşindeyken, biz vizyonumuzu planladık. Yaşadığımız bu ilçe, Türkiye’nin sayılı ilçelerinden en birinci olacak. Zaten sayısal olarak büyük bir ilçeyiz, ancak gerekli noktada mıyız? Hayır. Sizlerle beraber bu ilçenin var olan potansiyellerini arttırırsak, inanıyorum ki Türkiye’nin en güzel ilçesi olacağız…

400 civarında Milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Ne kadar güçlü olursa, ülke için o kadar faydalıdır. Bu coğrafyada tek sesin çıkması lazım. İşler tek elden yürümeli. AK Parti, 2023’ün, 2053’ün, 2071’in planlarını yapıyor. Sadece bunu düşünerek desteklemeniz lazım. Kimse yarını hesaplayamazken, sağ olsun büyüklerimiz, çok değerli AK Parti yöneticileri 2071’e kadar planlarını yapmışlar. Bizler de AK Parti Zonguldak Milletvekili Adaylarımızı çok güçlü bir şekilde Ankara’ya gönderelim. Sonra bizler de onların yakalarına yapışalım. Hizmet almak güçten geçiyor, güçlü olmaktan geçiyor, sizler bunları biliyorsunuz.”

ÇATUROĞLU: “HER ŞEYİ BERABER YAPACAĞIZ”

Programda son konuşmayı AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu yaptı.

Ereğli ile Alaplı’yı hiçbir zaman ayrı düşünmediğini vurgulayan Çaturoğlu, şöyle konuştu:

“Muhtarlarım bilir, ben iki dönem Alaplı Belediye Başkanlığı yaptım. Kendimi hiçbir zaman Alaplı belediye merkezi ile sınırlı bırakmadım.

Bazı partilerin Milletvekili adaylarına bakıyoruz, Bartın’da yaşıyorlar ya da Ankara’da. Ya da buralı ama Ankara’da yaşıyorlar, seçimden seçime veya işleri olduğunda buraya geliyorlar. Seçilemezlerse yine gidecekler. Ben size soruyorum, onlar mı daha çok Ereğlili yoksa ben mi daha çok Ereğliliyim? Onlar mı daha çok Zonguldak’lı, ben mi daha çok Zonguldak’lıyım? Biz bu işi bir seferliğe mahsus düşünmüyoruz. Bizim partimiz buna bir standart koymuş, eğer vekil adam gibi çalışır, çabalar, milletine, memleketine, yöresine, Ereğli’ye hizmet ederse iki dönem veya üç dönem bu işi yapar. Bu, Allah’ın takdir-i ilahisi. Her şeyi beraber yapacağız. Ben, en başarılı bir milletvekilinin dahi her şeyin üstesinden gelebileceğine inanmıyorum. Üç Milletvekili, beş milletvekili, muhalefet milletvekillerini de alıp götüreceğiz, yetmedi sivil toplum kuruluşlarını da alacağız. Makam-mevkii, sen-ben, şu-bu kavgası yapmayacağız. Zaten bizim bölgemiz, bizim Zonguldak’ımız ne kaybettiyse sen-ben, sandalye-koltuk kavgasından kaybetmiş. Kavgacı olmayacağız ama kavga edeceğiz. Kavgamızı, hep beraber Ereğli, Alaplı ve Zonguldak için yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, ben kendimi ve arkadaşlarımı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun.”

 
Gösterim : 1418
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552394, Bugün: 2337 kez ziyaret edilmiştir.