Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2015 Pazartesi 20:03
Seyyar satıcıdan başkana tepki: Açım ben aç
Ereğli'de seyyar tezgahı zabıta ekipleri tarafından kaldırılan Hasan Aydın, iftar alanına giren AK Partili Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a "Açım ben aç" diyerek tepki gösterdi. Hasan Aydın'ın gösterdiği tepki bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Görüntülere göre, Yaşlılar ve Gençlerevi'nde belediye tarafından düzenlenen iftar programına katılmak için daire müdürleri ve belediye çalışanları ile gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tezgahının kendisinden habersiz kaldırılmasını konuşmak isteyen seyyar satıcı Hasan Aydın'ın tepkisi ile karşılaşıyor. Başkan Uysal ile konuşmak isteyen seyyar satıcı Aydın, 'Burası yeri değil' cevabı alıyor. Derdini anlatmaya çalışan Hasan Aydın, araya girenler tarafından uzaklaştırılıyor. Aydın, yanından ayrılan Başkan Uysal'a 'Açım ben aç' diyerek tepkisini dile getirmeye çalışıyor.

'İHBARNAME YAPILMADAN TEZGAHIM KALDIRILDI'

Gazi olduğunu ve 30 senedir seyyar tezgahtan kazandığı para ile evine baktığını söyleyen Hasan Aydın, tezgah sorunu ile ilgili AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile görüştüğünü, kendisini Zabıta Müdürlüğüne gönderdiğini ancak buradan da bir sonuç çıkmadığını öne sürdü. Aydın, "Demek ki başkanı kaale almıyorlar. Benimle ilgilenmiyorsun, ekmeğimle oynuyorsun. Ben pide alamıyorum. Emekli maaşımdan kredi çektim. Buraya tezgah kurdum. 30 senedir buradayım. Her ay ben bin 700 lira kredi ödüyorum. Evime ekmek getireceğim de nasıl getireceğim. Bunu belediye başkanına söylemiştim. Başkan bey bana 'Burası yeri değil' dedi. Mekanı yeri değil, iftar yeri yeri değil, yeri neresi? Ereğli'de bu kadar seyyar var, hiçbirisi alınmadı, benimkisi on biri çeyrek geçe buradan kaldırıldı. Niye özellikle benimkisi kaldırıldı? Bana açıklama da yapılmadan ihbarname yapılmadan tezgahım kaldırıldı." iddiasında bulundu. Aydın, tezgahının kendisinden habersiz kaldırıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Diğer yandan Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gerekli olan uygulamayı gerçekleştirdiklerini söylemekle yetindi.

 
Gösterim : 1550
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21626359, Bugün: 27 kez ziyaret edilmiştir.