Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2015 Cuma 17:59
'Açım, ben aç' diyen Gazi Hasan Aydın, seyyar tezgahına kavuştu
Ereğlili gazi Hasan Aydın'ın kaldırılan tezgahı Kaymakam ve Ereğli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı'nın devreye girmesi ile eski yerine kondu. Gazi Hasan Aydın, tezgahına yeniden kavuşmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

Ereğli Belediyesi tarafından ilçe genelinde kaldırım ve yol işgaliyelerinin kaldırılmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında Güneydoğu'da bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada gazi olan ve yaklaşık 30 yıldan bu yana seyyar satıcılık yapan Hasan Aydın'ın tezgahı kaldırılmıştı. Belediye yetkilileri ile görüştüğünü ancak hiç bir sonuç alamadığını söyleyen Hasan Aydın, Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'la katıldığı iftar programı öncesinde görüşmek istemiş, ancak Hüseyin Uysal'dan 'burası yeri değil' cevabını alınca 'açım, ben aç' diyerek tepki göstermişti.

Yaşanan olay sonrasında Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Ereğli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ilçe Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüğer'in görüşmesi sonrasında Kaymakam İbrahim Çay'ın talimatı ile Gazi Hasan Aydın'ın tezgahı eski yerine kondu.

Yaşanan gelişme sonrasında tezgahını yeniden açan Gazi Hasan Aydın, üzücü durumun yaşanmaması gereken bir olay olduğunu belirtti. Aydın, "Biliyorsunuz tezgahlarla ilgili olmaması gereken bazı olaylar oldu. Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız ve Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanımız bu konuyla çok ilgilendiler. Tezgahımın aynı yere konması için hep birlikte çaba gösterdiler. Bu üzücü olayların olmasını istemezdim. Artık bundan sonra güzel mutlu günlere demek istiyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Herkese teşekkür ederim." dedi.

 
Gösterim : 1721
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21650382, Bugün: 5708 kez ziyaret edilmiştir.