Kayıt Tarihi: 7 Eylül 2015 Pazartesi 21:52
EL KADAR KEDİ İÇİN DÜNYA KADAR SU SIKTILAR! BU MU BÖLGENİN EN İYİ İTFAİYESİ!
Tam dört gündür çıktığı ağaçtan inmeyen ve Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerine kelimenin tam anlamıyla kafa tutan bir kedi insanları hayrete düşürdü. Ancak görünen bir başka gerçek de şu ki bir kediyi dört gündür ağaçtan indiremeyen itfaiye sınıfta kaldı.

Karadeniz Ereğli'nin kent merkezinde bulunan İnönü Parkı ile otobüs duraklarının arasında bulunan tarihî çınarda tam dört gündür yaşamaya çalışan bir kedi itfaiye ekiplerini uğraştırmaktan bıkmadı. Pazartesi günü de akşam saatlerinde itfaiye ekiplerinin indirmeye çalıştığı yaramaz kedi, saatlerce üstüne su sıkılmasına rağmen yaşlı çınardan düşmedi. İtfaiye'nin vatandaşları da tedirgin eden kedi operasyonu bir türlü başarıya ulaşamadı. Haber yayına hazırlandığı saatlerde de operasyon (!) sürüyordu. Hemen hemen birçok etkinliğinde Karadeniz Ereğli İtfaiyesi'nin modern yapısından ve çağa ayak uyduran araçlarından övgüyle bahseden yetkililer, bir kedinin karşısında çaresiz kaldılar. Avrupa ülkelerinde uygulanan kurtarma çalışmalarından örnek almadıkları belli olan itfaiye çalışanları, kediyi iğneli tüfek yardımıyla uyutup aşağıya indirmek yerine itfaiye arazözü ile tazyikli su sıkarak indirmeye çalıştılar. Ancak her su tutuluşunda bulunduğu ağacın daha yüksekteki dallarına çıkmayı beceren yaramaz kediyi düşürmek bir türlü mümkün olmadı. İtfaiyenin su sıkma yöntemiyle indirmek istediği kedinin hayatından endişe eden birçok vatandaş da uygulanan bu yöntemin doğru olmadığını belirtseler de opersayon başladığı gibi devam etti.

İtfaiyenin yaptığı bu saçma sapan, plansız kurtarma operasyonu sonrası akıllara şu soru geldi; "Bu mu Ereğli'nin ve bölgenin en büyük itfaiyesi!"

 
Gösterim : 6918
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548176, Bugün: 2281 kez ziyaret edilmiştir.