Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2015 Cumartesi 23:17
EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Kdz. Ereğli Belediyesi 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Büyük Anadolu Otel’de Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ev sahipliğinde eşi Sevim Uysal’ın da katılımıyla düzenlenen geceye; Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit ailelerinin yanı sıra gaziler ve aileleri katıldı.

DERNEK BAŞKANLARINDAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Müftülük ilahi Grubu’nun mevlit programıyla başlayan etkinlikte konuşan Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin , “Bugün Gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz.”derken, Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen’de konuşmasında, son günlerdeki terör olaylarına dikkat çekerek, “Ağlamayacağız, hainler ve eli kanlı katiller bizleri yıldırmayacak. Varlığımız bu vatana bu bayrağa feda olsun” dedi. Demirdüyen, Başkan Uysal’a da düzenlediği gece nedeniyle teşekkür etti.

SİZLERİN İSTEK VE ÖNERİLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Uysal düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmaya, “Herkes çalışarak belli bir rütbe ve makama gelebilir ancak şehitlik ve gazilik hayat karşılığında ve inanç sayesinde elde edilir.” diyerek başladı. Uysal tüm şehit aileleri ve gazilerden masalara dağıtılan kağıtlara her türlü görüş ve öneri ve isteklerini yazmalarını isterken, “Sizlerin istek ve talepleri bizler için önemli. Yazdıklarınızı tek tek inceleyeceğim. Hür türlü sorun ve dertlerinizi daha yakından bilmek istiyorum” dedi.

Başkan Uysal terör saldırılarını kınadığını konuşmasında şehitler ve hayatını kaybeden gazilere Allah’tan rahmet hayatta olan gaziler ve şehit ailelerine de sağlıklı bir ömür diledi.

ÇATUROĞLU VE MADENOĞLU KONUKLARA HİTAP ETTİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu gecede yaptığı konuşmada bugüne kadar şehit aileleri ve gaziler için birçok şey yapıldığını ve bunlar için asla yeterli denilemeyeceğini belirterek, “Sizler için hükümet olarak yapmamız gereken çok şeyler var.” dedi.

İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da gecede yaptığı konuşmada gaziler ve şehit ailelerinin sadece 19 eylüllerde değil, yılın 365 günü hatırlandığını ifade etti.

Düzenlenen etkinlik Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı’nın yaptırdığı dua ve akşam yemeği ile sona erdi. Gecede ayrıca davetlilere ayyıldızlı tişört hediye edildi.

 
Gösterim : 1669
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548017, Bugün: 2122 kez ziyaret edilmiştir.