Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) heyeti, Ankara’da düzenlenen ve Türkiye iş dünyasının kalbinin attığı 82. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’na katılarak Karadeniz Ereğli’yi başarıyla temsil etti.
Türkiye genelindeki tüm odaları geniş katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen 82. TOBB Genel Kurulu, ekonomik gelişmelerin ve reel sektörün geleceğinin tartışıldığı önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. İki gün süren bu kritik programda, Karadeniz Ereğli iş dünyasının sesi Kdz. Ereğli TSO heyeti oldu.
Ereğli Heyeti Tam Kadro Başkentteydi
İlçenin ekonomik vizyonunu ve ticari hedeflerini Ankara’ya taşıyan Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası delegasyonu, genel kurul programına şu isimlerle katılım sağladı: Arslan Keleş – Yönetim Kurulu Başkanı, Tasin Tanyıldız – Meclis Başkanı, Numan Şen – TOBB Delegesi, Cem Gül – Yönetim Kurulu Üyesi, Gündüz Acar – Genel Sekreter.
Reel Sektörün Gündemi ve 2025 Vizyonu Masaya Yatırıldı
Genel kurul oturumlarında oda ve borsaların yürüttüğü saha çalışmaları ele alınırken, Türkiye ekonomisine yön verecek stratejiler tartışıldı. TOBB’un güncel faaliyet raporlarının sunulduğu ve 2025 yılı çalışma planlarının değerlendirildiği programda, iş dünyasının talep ve önerileri de detaylı bir şekilde incelendi.
Heyetler arasında yapılan görüş alışverişlerinde özellikle şu konular ön plana çıktı:
Üretim ve İhracat: Yerel üretimin desteklenmesi ve dış pazarlara açılma stratejileri.
İstihdam: Yeni istihdam alanlarının yaratılması ve mevcut işgücünün korunması.
Finansmana Erişim: Reel sektörün ve KOBİ’lerin krediye ulaşımında yaşanan darboğazların aşılması.
Beklentiler: İş dünyasının güncel ekonomik gelişmeler karşısındaki beklentileri ve çözüm yolları.
Kdz. Ereğli TSO heyeti, iki gün boyunca devam eden oturumlar ve gerçekleştirilen ikili temaslar süresince, bölge sanayicisinin ve tüccarının yaşadığı sorunları, taleplerini ve çözüm önerilerini üst düzeyde dile getirerek ilçeyi başarıyla temsil etti.
