Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2013 Çarşamba 22:12
HÜRRİYET...

İnsanın en mühim duygularından biri de hürriyet duygusudur. Dünya'ya gelen çocuk,hür bir şekilde ilk çığlığını atar, Dünya'nın hür havasını ilk defa soluklar.Yavaş,yavaş,her gün biraz daha büyüyen yavru,günler ilerledikçe kendisine karışılmasından hoşlanmadığını her haliyle ortaya koymaya başlar. Kendisi yürüyecek, kendisi yiyecek, kendisi koşacak,dilediği oyuncağı ile oynamak, dilediği gibi konuşacak, susturulmasını istemez.

Dünya geniş, herkesin serbestçe hareket edeceği kadar, yeterince bolluk,genişlik ve imkanlar vardır. Yeter ki insan kötü duyguların esiri olmasın.Ben hakimim,herkes benim mahkumum,ben ezerim, karşıma kim çıkarsa,benim hakimiyetime baş kaldıramaz,kalkan başların akıbeti ezilmektir. Benim söylediğim her şeye,herkes uymaya mecburdur,kimse benim sözlerime yanlıştır diyemez, benim yaptıklarımın hepsi doğrudur, ben asla yanlış yapmam.Ben üstünüm,herkes benim dünunumdadır, aşağımdadır,benim adıma hareket eder,benim adıma çalışır,benim verdiğim kadar hakkı vardır, benim çizdiğim sınırlar içerisinde serbesttir, hürdür.

Bazı milletler, bazı kabileler, bazı topluluklar, bazı aileler kendilerini diğer insanlardan üstün görmüşler, başkalarını aşağılamışlar, başkalarına az-veya çok köle nazarıyla bakmışlar,öyle muamele etmişler; HİTLERDEKİ KAFATASCILIK GİBİ, AMERİKA'DA BEYAZLARIN ZENCİLERE YAPTIKLARI GİBİ, HALA İSRAİL OĞULLARININ KENDİLERİNİ İNSANLIĞIN EFENDİLERİ ZANNETTİKLERİ GİBİ, HALBU Kİ BÜTÜN İNSANLAR, BİR TARAĞIN DİŞLERİ GİBİ EŞİTTİR, HEPSİ DE, ADEM'LE-HAVA'NIN OĞULLARI- KIZLARIDIR. İNSANLARIN FARKLI KABİLİYETLERDE VE FARKLI GÖRÜNÜŞLERDE YARATILMASINDAKİ HİKMET; PEK ÇOK ŞEYE MUHTAÇ OLAN İNSANIN, ADETA SONSUZ İHTİYACLARI YARDIMLAŞMA İLE, KOLAYCA TEDARİK VE TEMİN EDİLSİN. İNSANLAR ZİRAAT ERBABI DA, TİCARET ERBABI DA,SANAT ERBABIDA. OLACAK, ÇİFTCİ, TÜCCAR, TAMİRCİ, MARANGÖZ,AMİR- MEMUR, DOKTAR, MÜHENDİS, ASKER DE... OLACAK.

İSLÂMİYET' ten önce kölelik vardı.Bir tarafta efendi, seyyid,öbür taraf da köle,kul.Köle,efendisinin karşısında hiç bir hakka sahip değildi, seyyidin her türlü isteğini yerine getirmeye mecburdu, hatta efendisi isterse onu dövebilirdi, kölenin itiraz hakkı yoktu.

MİLLETLERİN, KABİLELERİN, AŞİRETLERİN, SOYLARIN, AİLELERİN, KİŞİLERİN ÜSTÜNLÜK DUYGULARINI, İSLÂMİYET KALDIRMIŞTIR. IRKCILIĞI, İSLÂM DİNİ REDDETMİŞTİR .ARABIN, ARAP OLMAYANA, KUREYŞÎ OLANIN, KUREYŞÎ OLMAYANA, HAŞİMÎ OLANIN,HAŞİMÎ OLMAYANA, KİŞİNİN BAŞKA BİRİSİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR .KUREYŞLİ BİR EFENDİ İLE HABEŞLİ BİR KÖLE EŞİTTİR. HABEŞLİ, SİMSİYAH BİR KÖLE, DEVLET BAŞKANI DA OLABİLİR. ADİL OLDUKCA, HUKUKA, HUKUKULLAHA, HUKUKU MAHLUKATA ,AHLAKÎ AHKAMA UYDUKCA ONA İTAAT EDİLİR, BU SİMSİYAH KÖLEYDİ DİYE, KİMSE İTAATSIZLIK EDEMEZ. HUKUK NAZARINDA HERKES EŞİTTİR. HERKES HERKESİN HAKKINA UYMAK DURUMUNDADIR. UYMAYAN SUÇLU VEYA GÜNAHKAR DURUMUNA DÜŞER, KARŞILIĞNI DA MUHAKKAK GÖRÜR. HER YAPILAN ŞEYİN ELBETTE BİR NETİCSİ VARDIR.

HAZRETİ MUHAMMED (S.A.V.),BÜTÜN DÜNYA'DA ,HELE ARAPLARDA PEK YAYGIN OLAN KÖLELİĞİ KALDIRMIŞTIR. KÖLELERİ HÜRRİYETİNE KAVUŞTURMAYI EN BÜYÜK İBADETLERDEN SAYMIŞTIR. EFEDİLERE, KÖLELERİNE İYİ MUAMELE ETMELERİNİ, YEDİKLERİNDEN YEDİRMELERİNİ, GİYDİKLERİNDEN GİYDİRMELERİNİ, ZULUM, HAKSIZLIK ETMEMELERİNİ TENBİH ETMİŞTİR. HERKES ALLAH'IN KULUDUR, HER YARATILAN, ALLAH'IN ' OL ' EMRİYLE YARATILMIŞTIR, ARALARINDA BİR FARK YOKTUR.

İnsanın, müsavat, eşitlik ve hak-hukuk kavramlarını, iyi, çok iyi kavraması elzemdir.Hayatını da ona göre tanzim edecektir. İnsan, eşitlik, hukuk prensipleri içerisinde hareket etmek kaydıyla HÜRDÜR. DEĞİLSE, BEN NE EŞİTLİK BİLİRİM,NE HAK-HUKUK TANIRIM,DİLEDİĞİMİ YAPARIM GİBİ,BİR HÜRRİYET ANLAYIŞI TAMAMEN YANLIŞTIR. BÖYLE BİR HÜRRİYET ANLAYIŞI, İNSANI DA, İNSANLIĞI DA FELAKETE SÜRÜKLER, DÜNYA'YI YAŞANILMAZ,KAMKARANLIK BİR HALE DÜŞÜRÜR. BEN NE KADAR HÜRSEM, HERKES TE AYNI ŞEKİLDE BENİM KADAR HÜRDÜR.

BEN HANGİ HAKLARA SAHİPSEM, KARŞIMDAKİ KİŞİ DE AYNI HAKLARA SAHİPTİR. KİMSE KİMSENİN HAKKINA TECAVÜZ EDEMEZ. HİÇ KİMSE KENDİ HÜRRİYET SINIRINI AŞARAK BAŞKASININ HÜRRİYETİNİ İHLAL EDEMEZ.

İnsan yuları başına dolandırılmış, her istediğini istediği gibi yapan bir mahlûk değildir. İnsan, ebed için yaratılmış, yaratılmışların en eşreflisidir. İnsan evrensel haklara ne kadar riayet ederse, o ölçüde insandır. İnsanın kendisine, ailesine, evlatlarına, anne, babasına, kardeşlerine akrabasına, konu- komşuya, mahallesine, köyüne, kasabasına, şehrine, memleketine, Dünya'ya, münasebeti olan her varlığa karşı görevleri, vazifeleri vardır. Bu vazifeleri en iyi yapan kişi, iyi insan olma sıfatını kazanır. İNSANLARIN EN HAYIRLISI, İNSANLARA EN FAYDALI OLANDIR. KİM Kİ; YARATILMIŞLARA ZARAR VERİYOR, İŞTE O YARATILMIŞLARIN KÖTÜSÜDÜR. HEM DÜNYA'DA, HEM EBEDÎ ÂLEMDE KÖTÜDÜR. AKILLI, İMANLI İNSAN,DAİMA DOĞRU,İYİ YOLU TAKİP EDER, ZARARLI, KÖTÜ, TEHLİKELİ, ÇIKMAZ YOLLARI TERKEDER.

HZ.EBU BEKİR ( R.A.):(HAKLI OLMAK KAYDIYLA, EN FAKİRİNİZ BENİM KATIMDA EN KUVVETLİNİZDİR, HAKSIZDAN ONUN HAKKINI ALIRIM, HİÇ BİR SEBEB BENİ BUNDAN ALIKOYAMAZ.) BUYURUYOR. EVET, HAK ÂLÎDİR, HİÇ BİR ŞEY ONA TERCİH EDİLEMEZ. PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.):(KENDİNE YAPILMASINI İSTEDİĞİN ŞEYLERİ, BAŞKALARINA DA YAP, KENDİNE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN ŞEYLERİ DE, BAŞKALARINA DA YAPMA.) BUYURMUŞTUR. YÜCE DİNİMİZİN GÖSTERDİĞİ NURLU YOLDA GİDERSEK, HEM O İNSAN, HEM ETRAFI, HEM O YAŞANILAN BELDE, ŞEHİR, MEMLEKET, HATTA BÜTÜN DÜNYA MUTLU OLUR, DÜNYA GÜL-GÜLÜSTANA DÖNER.

ÖYLE BİR DÜNYA ÖZLÜYORUZ Kİ; MEŞRU DAİREDE HÜRRİYYET, HERKES HAKKINA HUKKUNA SON DERECE SAHİP, HAKSIZLIĞA ASLA PRİM VERİLMİYOR, HAKKA KARŞI BÜTÜN FERDLER RÂM OLMUŞ, BOYUN EĞMİŞ, HAKSIZLIĞA, ZULME BÜTÜN KAPILAR SONUNA KADAR KAPALI, HATTA, KENDİNDEN ÖNCE KARŞISINDAKİ MUHATABININ HAKKINI ÖN PLANDA TUTAN, KAVKASIZ, KANSIIZ, ÇİRKİN SÖZLERİN, ÇİRKİN HAREKETLERİN OLMADIĞI İDEAL, AYDINLIK, HER BAKIMDAN GÜZEL BİR DÜNYA.

KIYMETLİ OKUYUCULARIM, HAYDİ BÖYLE BİR DÜNYA İÇİN SEFERBER OLALIM.

ALLAH'A EMANET OLUN, HOŞCA KALIN.

 
Gösterim : 596
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 22200898, Bugün: 1812 kez ziyaret edilmiştir.