Kayıt Tarihi: 4 Mayıs 2014 Pazar 16:10
Fakülte Öğrencilerinden Vatandaşlara Önemli Uyarı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Sınıf Öğretmenliği 3.sınıfta öğrenim gören öğrenciler tarafından “Bilinmesi Gereken Acil Numaralar” adı altında topluma hizmet çalışması düzenlendi.

Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Cihan Pişkin, Enes Çelik, Özer Gebeş, Abdullah Düzen, Mücahit Bal,Beytullah Serdar ve İlker Yasin Budak koordinatörlüğünde “Topluma Hizmet Dersi uygulamaları” dersi kapsamında “Bilinmesi Gereken Acil Numaralar”çalışmasını ilçemiz Kdz. Ereğli sahil bandı üzerinde gerçekleştirdi.

Yağışlı havada gerçekleşen çalışmada fakülte öğrencileri üzerlerinde lüzumlu ve acil numaraların bulunduğu ve kendi bastırdıkları 3 bine yakın magnet ve broşürü Ereğli sahil bandı ve şehir merkezinde halka dağıtarak bilinçlendirme çalışmasında bulundu.

Arkadaşları adına konuşan Proje sözcüsü Cihan Pişkin “Basit gibi görülen ancak son derece hassas bir konu üzerindeki bu çalışmaya proje danışmanımız olan fakülte dekanımız Prof .Dr.Ali Azar’ın teşvikiyle imza atmış bulunuyoruz.Bilindiği üzere Amerika’da tek bir hat üzerinden gerçekleşen acil numaralar ülkemizde pek çok farklı hat üzerinden işlemekte,hal böyle olunca bu numaraları akılda tutmak da zor oluyor,”Acil numaraları eşyalara kazıyalım” mottosuyla yola çıktığımızbu çalışma kapsamında halkımızın magnetleri gündelik hayatta kullanılan eşyalara yapıştırarak, cüzdanlarında taşıyarak ihtiyaç halinde numaralara bakabileceğini veya numaralara aşina olacağını öngörmekteyiz.Proje gerçekleştirilirken halkımızdan da olumlu tepkiler aldık,hem halkımıza hem de projede emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Pişkin ayrıca Görme ve işitme engellilere de bu numaraların öğretimi için bir çalışma içerisine girmek istediklerini ve bu çalışma için de bu alanda uzman kişilerden destek ve yardım beklediklerini belirtti.

 
Gösterim : 2569
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21674460, Bugün: 655 kez ziyaret edilmiştir.