Kayıt Tarihi: 8 Eylül 2014 Pazartesi 12:32
Hasta taşıyan ambulans yayaya, arkadan gelen otomobil de ambulansa çarptı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden hasta alan 112 ambulansı Ereğli ilçesinde yayaya çarptı, arkasından gelen başka bir otomobil ise ambulansa çarptı. Kazada biri çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza, Kışla Mahallesi mevkisinde yapımı devam eden Gülüç-Kepez karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Alaplı’ya bağlı Aliağa köyünde rahatsızlanan 70 yaşındaki Hasan Özdemir’i alarak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne getirmek için yola çıkan Murat Sirem’in (30) kullandığı 112 ambulansı, Kışla Mahallesi mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan yaya İbrahim Budak’a (30) çarptı. Kaza nedeniyle durmak zorunda kalan ambulansa hastaneye kaldırılan hastayı takip eden Recep Özdemir’in (32) kullandığı 60 HD 080 plakalı otomobil çarptı. Kazada ambulansın çarptığı İbrahim Budak’ın yanı sıra otomobilde bulunan Sezai (52), Şaziye (54) ve Ülkiye Kaya (36) ile Elanur Özdemir (9) yaralandı. Yolun karşısına geçmeye çalışırken 112 ambulansının çarptığı İbrahim Budak ise ilçedeki özel hastaneye, diğer 4 yaralı da olay yerine gelen başka ambulanslarla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ambulansın çarptığı İbrahim Budak ile ambulansa çarpan otomobilde yolcu olarak bulunan Şaziye Kaya’nın durumlarının ağır olduğu, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının ise ciddi olmadığı ifade edildi.

Hasta getirirken kaza yapan ambulansta küçük çapta maddi hasar oluşurken, otomobil ise kullanılamaz hale geldi. Kaza nedeniyle bir süre tek şeritten verilen trafik, otomobilin yoldan kaldırılması ile yol yeniden trafiğe açıldı. Kazaya karışan ambulans ile otomobil sürücüsü polis tarafından ifadelerinin alınması için Gülüç Polis Karakolu’na götürüldü.

 
Gösterim : 1478
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21675404, Bugün: 1599 kez ziyaret edilmiştir.