Kayıt Tarihi: 2 Haziran 2015 Salı 20:18
Bizim Mahalle
KURTULUŞ AYYILDIZ1968 Kdz. EREĞLİ Doğumlu.Mesleğe 1985 yılında Batı Karadeniz bölgesinde ilk olarak ofset tekniğe geçen Kdz. Ereğli Hakimiyet gazetesinde sayfa düzenleyicisi ve Karikatürist olarak başladı.Daha sonra bir çok yerel, bölgesel gazete ve dergilerde muhabir, sayfa düzenleyicisi ve karikatürist olarak görev aldı. (Zonguldak İNANIŞ, Şirin Ereğli, Hakimiyet, Bölge, İLKE DERGİSİ vs...)Kendi uğraşları ile bölgenin ilk mizah dergisi olan “ÇİRKEF”i bir sayı da olsa çıkarmayı başardı. Daha sonra bu karikatür dergisi o dönemdeki siyasi baskılarla ekonomik ve dağıtım gücü kesilerek yayınını durdurmak zorunda kaldı. (1996) Özel Televizyon ve radyoların yerel medyada gündeme geldiği 1995-1997 yılları arasında ERT (Ereğli Radyo Televizyon)’nin kuruluş aşamasında bulunarak burada bir çok yerel programa imza attı. Burada karikatürü beyaz cama aktararak çizgi-animasyonlar yaptı. Aynı zamanda ERT'de program sorumlusu ve Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.Bir dönem aktif gazeteciliğe ara verse de günlük, haftalık gazetelerde ve aylık dergilerde karikatür ve köşe yazarlığına devam etti. Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği yönetiminde iki dönem üst üste olmak üzere 3 dönem görev aldı.Gazetecilik mesleğinin yanı sıra şiir ve resim sanatına da ilgili olan AYYILDIZ ayrıca resim ve karikatür dalında kişisel ve karma sergiler açmıştır. (1999 Batı Karadeniz bölgesinde ilk olan kişisel karikatür sergisi “KARİKATÜRYA 99” )Karikatür dalında 1 ödülü bulunan AYYILDIZ’ın 2008 yılında Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneğinin açmış olduğu yarışmada ise yaptığı haber ile Kültür Sanat dalında 1. ödülüne layık görülmüştür Kurtuluş AYYILDIZ, sahipliğini yaptığı aylık 2000 tirajlı gazete-dergi formatındaki GAZETE EREĞLİ’de mesleğine devam etmektedir. Aynı zamanda “BİZİM MAHALLE” isimli seri karikatür ve “ALEMDAR GELİYOR” isimli kurtuluş savaşı sırasında yaşanmış gerçek olaylara dayalı yerel yakın tarihimiz ile ilgili süreli Çizgi Roman dizisi ile Ereğli’nin yakın tarihi ile ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir. AYYILDIZ’ın yayınlanmış 3 Şiir Kitabı ve 2 Karikatür Albümü bulunmaktadır.
7 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNDE; KİM ÇIRAK ÇIKACAK, KİM USTA!

7 haziran Genel Seçimlerine az bir zaman kala siyasi partilerin tüm yurtta hız kesmeden devam eden çalışmalarına nazaran Zonguldak bölgesinde önceki günlere göre az da olsa bir hareketlilik söz konusu.

Zonguldak bölgesi Milletvekili adayları (Bunu hiç bir partiyi ayırmadan yazıyorum) seçim atmosferini bölge halkına iyi şekilde yaşatamadılar kanaatindeyim. Yinede bunların içinde bir sıralama yaparsak en iyi çalışmayı yapanlar arasında AK Parti'den 2. sıra milletvekili adayı Faruk ÇATUROĞLU, CHP'den 3. sıra adayı Deniz YAVUZYILMAZ ile MHP'den birinci sıra adayı Zeki ÇAKAN olarak önümüze çıkıyor.

Diğer adayların ise pasif ve yetersiz seçim çalışmaları kendi partileri içindeki çok çalışan adayların omzuna adeta bir yük olarak binmiş gibi görülüyor.

Bu da bize seçim bölgemizde çıkacak sonuçların çok şeylere gebe olacağı kanaatini getiriyor. Sokaktaki vatandaştan tutunda siyasi otoritelerin dahi hangi partinin ne kadar milletvekili çıkaracağı konusunda iyi bir tahmin yürütememesi 7 haziran akşamında Zonguldak'ta sürpriz tablo ile karşılaşacağımızı bize şimdiden müjdeliyor gibi.

Aslında 7 Haziran akşamı çıkacak tabloya göre; seçim öncesi çalışmalarından tutunda, kendine özgü planları ile yine kendilerini siyaset üstü gören, her yaptığının doğru ve kendilerini başarıya ulaştıracağına inanan siyasiler için bu seçim bir "ÇIRAK" ya da "USTA" çıkacakları bir seçim olarak da adlandırılabilir bence...

Önce İktidar partisinden başlayarak 7 Haziran akşamı çıkacak tabloya göre şimdiden kim "ÇIRAK" kim "USTA" çıkabilecek hep beraber irdeleyelim, ne dersiniz?

AK PARTİ NEREDE HATA YAPTIĞINI ANLADIĞINDA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK! PARTİ OLARAK SEÇİMLERDEN "USTA" OLARAK ÇIKMA ŞANSI OLSA DA AK PARTİ'DE, SEÇİM SONRASI BİR ÇOK "ÇIRAK" KELLELERİN GİDECEĞİ DE AŞİKAR!..

AK Parti daha aday adaylığı sırasında yaptığı büyük hatalarla, tabana zıt isimleri tepeden inme bir şekilde seçmenin önüne koyduğunda aslında "ÇIRAK" çıkmaya en çok aday bir parti olarak görünüyordu. Ancak bölgede kendisine en büyük rakip olabilecek CHP de aynı tarzda hataları yapınca en azından aday bazında durumları eşitlenmiş ve AK Parti derin bir nefes alarak seçimlere başlamıştı.

Dezavantajını avantaja çevirme şansını yakalayan AK Parti, birinci sıra adayı ÖZBAKIR'ın istenilen performansı sergileyememesi, 2. sıra adayı Faruk ÇATUROĞLU'nun başlarda iyi görünen çalışma performansının üzerine birde Hüseyin ÖZBAKIR'ın yerine çalışma gerekliliği koyulunca bozulan performansı ile, ÇATUROĞLU seçim boyunca bilinçsizce çalışmak zorunda kaldı. Buna AK Parti'nin zayıf olan SKM'sini de eklediğimizde yanlış yönlendirilen ÇATUROĞLU ikinci sıradan çıksa dahi, seçim boyunca yeterli performans sergilememek için ortalıkta dahi gözükmeyen Özcan ULUPINAR'ın meclise gidememesinin sorumluluğunu hep omuzlarında hissedecek, ya da bunu ona hissettirecekler!

Bütün bu olanlara ek olarak, bölgede AK Parti'ye en çok oy çıkması düşünülen Ereğli bölgesi olarak Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih ÇAKIR'ın evvelinden ilçe başkanlığı için "küçük olsun ama benim olsun" mantığı ile oluşturduğu yetersiz kadrosu, partinin kuruluşundan bugüne bu partiye hizmet etmiş isimleri bir şekilde dışarıda bırakmasını da eklediğimizde 7 Haziran akşamı ÇAKIR'ın da "ÇIRAK" çıkması söz konusu olabilir.

Ereğli açısından AK Partinin oylarını değerlendirdiğimizde herkes bir sene önceki Belediye Başkanlığı seçimini baz alarak AK Parti'yi büyük bir oy kaybı ile suçlayıp Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL'ı dahi "ÇIRAK" çıkartabilecekler bu seçimde. Ancak belki seçimin kazananı yine AK Parti olup bu seçimden "USTA" da çıkabilir diye de düşünmüyor değilim. Her ne kadar Ereğli merkezde oy oranı büyük bir ölçüde düşecek gibi görünse de (ki bunlar aslında emanet oylardır) bir önceki vekil seçimlerinde aldıkları oyun çok az altına düşme ihtimali de söz konusu olan bir AK Parti var karşımızda. Belki ÇATUROĞLU'nu seçim boyunca yanlış yönlendirmeseler, İlçe Başkanı ÇAKIR, "küçük olsun benim olsun" diyerek dar kadrolarla çalışmasa; belki de bu seçimin bu yöredeki en az zararlı partisi AK Parti olabilir/di! Bunu 7 Haziran akşamı hep birlikte göreceğiz.. Hem ÇIRAK'ları, hem de USTA'ları..

CHP'DE DURUM İÇLER ACISI. TARİHİ ŞANSI KAÇIRAN CHP BU SEÇİMDEN ÇIRAK ÇIKMAMAK ADINA KOZLARINI SONUNA KADAR OYNAMAK İSTİYOR...

CHP bu seçimlerde tarihi bir fırsatı kaçırdı diyebiliriz. Zayıf ve siyaseten yetersiz olacağı daha isimler açıklandığında kafalara yerleşen AK Parti listesine karşı, elindeki Halil POSBIYIK kozunu oynamayarak en büyük hatayı yapan CHP kurmayları, daha sonraları bu seçimde "ÇIRAK" çıkmamak adına kaçırdıkları POSBIYIK kozundan başka her türlü kozu kullanmaya çalıştılar...

Öyle ki; Genel Başkanları KILIÇDAROLU'nu iki kez Zonguldak'a getirerek halkı etkilemek adına miting yaptırdılar. Tabi ki bunca uğraş, yeteri kadar çalışmayan ancak birinci sırayı garantileyen Şerafettin TURPÇU'yu seçim sonrası "USTA" yapacak olsa da aslında seçim süresince iyi bir organizasyon ve seçim stratejisi belirlemediği, medyayı yeterince kullanamadığı ve Halil POSBIYIK gibi bir siyasetçinin harcanmasına göz yumduğu için; bu sebepler bileşkesi "ÇIRAK" çıkmasına sebep olacak gibi görülüyor. CHP'deki tüm olası başarısızlığın faturasının kesileceği tek adres TURPÇU olarak göze çarpıyor.

Gelelim Ereğlili aday Avukat Ünal DEMİRTAŞ'a.. Aslında TURPÇU'nun siyasi yaşamının onuru; DEMİRTAŞ ile 3. Sıra adayı Deniz YAVUZYILMAZ'a bağlı gibi görülüyor. Eğer DEMİRTAŞ Ereğliliyim laflarının pek rağbet görmediği halkın arasına günde 24 saat değil de 48 saat! çıkabilse, genç Deniz'de daha fazla kendisini paralasa CHP 2. sıra adayını rahat bir şekilde meclise gönderir ve en azından genel olarak seçimden "ÇIRAK" çıkmayarak bir bakıma kefeni yırtmış olur. Bakalım 7 Haziran akşamı CHP için nasıl bir akşam olacak!...

OYUNU EN FAZLA YÜKSELTECEK PARTİ OLARAK MHP GÖZÜKSE DE, MHP'NİN SEÇİMLERDEN "USTA"MI YOKASA "ÇIRAK"MI ÇIKACAĞI HİÇ BELLİ DEĞİL!

Seçim stardı verildiğinde diğer partiler gibi MHP'de tabanını hiçe sayarak girdiği bu yarışta dışarıdan seçtiği eski ANAP'lı Zeki ÇAKAN ve yine eski Zonguldak Valisi Yavuz ERKMEN gibi isimlerin güçlü isimler olması MHP'ye başlangıçta büyük bir rüzgar estirdi desek yalan olmaz. Seçim atmosferi boyunca en fazla gezen, en fazla medyada yer alan ve görsel argümanları en iyi kullanmaya çalışan bir parti olarak "USTA" çıkmaya aday olsa da son zamanlarda CANDAN duygulara kapılan ve asli yapacaklarını unutarak en fazla oy alacağı bölgelerden biri olan Ereğli'de dizginleri kuru kalabalığın eline kaptıran MHP'nin de işi zor görünüyor. Her ne kadar eski ANAP'çılardan kurulu devşirme bir SKM ile işlerini yürüten MHP, AK Parti küskünü olarak ifade ve iddia edilen CANDAN taraftarları ve yine onun sol tandanslı medya kalemlerinden medet umması dolayısı ile 7 Haziran'da karşımıza nasıl bir MHP ("ÇIRAK" mı?, "USTA" mı?) çıkaracak bunu da hep birlikte göreceğiz...

NETİCE İTİBARİ ÇOK BİLİNMEZLİ BU SEÇİMDE "ÇIRAK"LAR ÇOĞALACAK, "USTA"LAR İSE AZINIKLIKTA OLACAK GİBİ GÖRÜLÜYOR!

7 Haziran akşamı bu yazdıklarımı tekrar okuduğunuzda ne anlatmak istediğimi çok daha iyi anlayacağınızı umarım. 8 Haziran bambaşka bir Zonguldak ve Ereğli'ye uyanacağız... Kimin ne kadar oya hükmettiğini, kimin söylemlerinin içinin ne kadar boş olduğunu, seçim sathında seçilen kılavuzların siyasilere ne kadar gaz verdiklerini; yani her şeyi ayan beyan görecek ve algılayacaksınız...

Eyvah iş götürmez ama bu seçimden "ÇIRAK" çıkanlar hem dizlerini dövecekler, hem de başlarını taşa çalacaklar...

7 Haziran akşamı tekrar görüşmek dileği ile, sağlıcakla kalın...

 
Gösterim : 1366
YORUMLAR
okan çakır / çırak
Yazının başlığından çırakları,ustaları bileceğiz sandım.Fakat 8 haziranı beklemek gerektiğini anladım.Seçimin listede usta çıkanı kuşkusuz MHP yanlış listlerle çırak partiler AKP-CHP ...Çalışma konusunda da Usta MHP....sonuç sandığa sahip çıkma ve seçmeni sandığa yönlendirmede kim usta ise seçimin galibi olur.Seçimler bizim ülkemzde seçim günü kazanılır yada kaybedilir...yinede bir tahmin yapacak olursak...AKP-2 chp-2 MHP-1 olarak meclise gider.... ilaveten 2.vekilliği MHP elinden kaçırmış olmaya çok üzülür...bu bile MHP için süper bir başarı
0
1

Necdet YILMAZ / Türkiyede kaç parti var
Neden Demokratik Sol Parti (DSP) ismini söylemek ve yazmak bu insanlara zor geliyor. Anlayabilmiş değilim. Mahalli seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK parti değil)basın tarafından ön plana çıkartıldı. Başkanın Ereğlide yaptıkları ortada DSP'yi tekrar gündeme getirmeniz dileğimle. 7 Haziran akşamı tahmin edemeyeceğiniz olaylara gebe
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643028, Bugün: 3013 kez ziyaret edilmiştir.