Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 21:07
Alaplı, Bölgenin Yıldızı Olabilir
Düzce’de ikamet eden Proje Tasarımcısı Harun Dinçer, Alaplı’da ilçesinde deniz dolgusu ile elde edilecek ‘Hava ve Deniz Liman Projesi’ hazırladı.

Düzce’de ikamet eden Proje Tasarımcısı Harun Dinçer, uzun süren uğraşlar sonucu Alaplı’da deniz dolgusu ile elde edilecek ‘Hava ve Deniz Liman Projesi’ hazırladı. Projesini noterde onaylattıran Dinçer; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın onayını beklediğini ifade etti.

Alaplı Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Dinçer; Düzce ve Zonguldak bölgesini birlikte düşündüğünü ifade ederek, projesini Alaplı ilçesi girişindeki Kavukkavla mevkisinde hazırladığını söyledi.,

Dinçer; “Düzce’yi de çok yakından ilgilendiren bu projeyi ilgili makamlara, Ulaştırma Bakanlığı’na gönderdim. Bakanlıktan bize gelen cevap ‘Bölgenin bizden talep etmesi gerekir’ yönündeydi. Bu konuda bölgede temaslarımız var. Zonguldak ve Düzce illeri buraya tam anlamda destek vermeli. Bu bölgede havaalanı ve 2 adet liman olması; başta sanayi, ticaret ve turizm olmak üzere her alanda bölgeye çok büyük canlılık kazandıracaktır. Bu projenin bölgemize kazandırılması için yetkililerden, meslek odalarından ve sivil toplum kuruluşlarından gerekli ilgi ve alakayı bekliyoruz” dedi.

Arazinin yüzde 40’nın karasal geri kalan yüzde 60’nın ise denize dolgu yapılarak elde edileceğini vurgulayan Dinçer, yapılacak havaalanı pistinin uzunluğunun 3 bin 700 metre olacağını söyledi.

Bölgede 400 dönüm arazinin otomotiv yatırımına ayrıldığını belirten Dinçer, şu bilgileri verdi:

“Liman kısmı yaklaşık 650 dönüm, 2 tane rıhtımı var. Yani 50 bin grostonluk gemilerin girebileceği bir liman olacak. Her türlü uçaklar da inebilir. Yani uluslararası standartlara uygun kargo taşımacılığı ve sivil hava taşımacılığı olabilir. Bu bölgede her konuda limana ihtiyaç olduğu için; Zonguldak, Düzce kısmen de sahil bandında Kocaeli olmak üzere Akçakoca, Alaplı ve Ereğli’nin de ihtiyacının karşılanacağı kanaatindeyim. Bölgemizdeki Belediye Başkanlarımızdan, Milletvekillerimizden ve Bakanlarımızdan destek ve yardım bekliyoruz. Projeyi, bireysel olarak buraya kadar getirebildim. Bu aşamadan sonra da kamuoyundan, ilgililerden ve halkımızdan destek bekliyorum.”

 
Gösterim : 299
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21683079, Bugün: 3779 kez ziyaret edilmiştir.