Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:52
Zonguldak’ta Ruhsatsız Ocak İşleten Madencilerden Operasyon Tepkisi
Zonguldak’ta ruhsatsız ocak işleten ve işçi olarak çalışanlar, Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO)'nda toplantı düzenledi.

ZTSO Başkanı M. Salih DEMİR’e, kaçak ocaklara yönelik operasyonlar nedeniyle büyük maddi problemlerle karşı karşıya olduklarını anlatan madenciler, ‘Bizler çocuklarımızı okula gönderirken 2 Lira bile vermez hale geldik. Durumumuz çok kötü. Savaşa hazırız. Bizi asker olarak ya Suriye’ye göndersinler ya da iş versinler. 3 aydan beri üzerimize ciddi baskı kuruluyor. Sanki ocaktan esrar çıkarıyoruz. Bu işi sizler çözeceksiniz.’ dedi.

ZTSO Başkanı Demir, konuyu Vali Erol AYYILDIZ’a aktararak, geniş katılımlı bir toplantı yapılması teklifinde bulunacağını kaydetti.

Toplantıya katılan işçilerden Erdal KARAMAN, ‘Sabahtan akşama kadar ocakta arama yapıyorlar. Sanki adam öldürdük. Biz kendi toprağımızda 40 senedir dedelerimizden beri bu işi yapıyoruz. Bize bir yol gösterin de bunu güzel bir şekilde çözelim. Yoksa her taraf ayağa kalkacak. Çünkü bizim başka çaremiz kalmadı. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz.’ dedi.

Kadınlar olarak, tumbalardan topladıkları kömürlerin ellerinden alındığını iddia eden Gülveren YILMAZ ise şunu söyledi: ‘Sokaktan topladığım kömürün faturasını soruyor. Bin 800 lira ceza yazıyor. Bizim yüzde 90’ımızın buzdolabının fişi çekik, evimizde hiç bir şeyimiz yok. Bizi Doğu’dan berbat ettiler. Artık 1 ay daha dayanacak gücümüz kalmadı.’ dedi.

 
Gösterim : 1735
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 22109427, Bugün: 661 kez ziyaret edilmiştir.