Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor. Ürettiği ahşap oyuncaklarla Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer alan Çaycuma MYO son olarak Çek Cumhuriyeti Mendel Üniversitesi’nden Orman Ürünleri Mobilya Üretimi ve Tasarımı Öğretim Elemanı Boris Halā “Mobilyacılık Ve Mimarinin Tarihi ve Teknolojik Gelişimi” başlıklı bir seminer verdi.
Çaycuma MYO’da yapılan seminere akademik personel yoğun ilgi gösterdi.
Çaycuma MYO Ormancılık ve Orman Ürünleri programı ve Mobilya ve Dekorasyon programları yaptığı farklı çalışmalarla ahşap ürünlerini farklı kullanım alanlarını ve çeşitlerini tüketicinin beğenisine sunuyor. Yaptığı “Organik Ahşap Oyuncak” üretimiyle Türkiye’de ilk kez hiçbir katkı maddesi kullanılmadan Türk Kültürünü de temel alarak başlattıkları oyuncak üretimi bu alanda yapılan çalışmalara örnek teşkil ediyor.
21 Haziran Salı günü Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda Çek Cumhuriyeti Mendel Üniversitesi’nden Orman Ürünleri Mobilya Üretimi Ve Tasarımı Öğretim Elemanı Boris Halā “Mobilyacılık ve Mimarinin Tarihi Ve Teknolojik Gelişimi” başlıklı seminerde Halā, orman ürünlerinin çeşitliliği, tasarımları, kullanım alanları ve teknolojinin gelişmesiyle ahşap üretimimin de tarihsel gelişimini anlattı.
Mendel Üniversitesiyle gelecek yıllarda da gerçekleştirilmesi planlanan projelerinin olduğunu söyleyen Yüksekokul Müdürü Hikmet yazıcı “Yüksekokulumuzda ahşabın farklı tasarımlarını tüketiciyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Ahşap Oyuncak atölyemiz bunun en büyük uygulama alanlarından birisi oldu. Bunu takiben önceden planlanan bir seminer veren Boris Halā’nın paylaştığı bilgi ve deneyimler bizlere ahşabın uluslararası alanda nasıl değerlendirildiği hakkında geniş bilgiler verdi. Seminerin gerçekleştirilmesi için verdiği destekten ötürü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.” dedi.
Seminerden sonra Boris Halā, Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı ve Öğrt. Gör. İlker Keçetep eşliğinde BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özer: “Bilimsel ve akademik çalışmalarda Uluslararası alanda elde edilecek her türlü bilgi ve deneyim, Üniversitelerde yapılacak olan çalışmaların kalitesini ve çeşitliliğini artıracaktır. Gerek Üniversitemize gelen yabancı uyruklu akademisyenlerin gerekse Üniversitemizden yurt dışına akademik çalışma için giden akademisyenlerimizin yaptığı her çalışmayı destekliyoruz. Boris Halā’ya Ülkemize ve Üniversitemize tekrar hoş geldiniz diyor verdiği seminer için kendisine teşekkür ediyorum. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen başta Çaycuma MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Hikmet Yazıcı olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer günün anısına Boris Halā’ya Devrek Bastonu ve plaket takdim etti.