Kdz.Ereğli Dini Müesseseleri Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği’nin Başkanı Halil İbrahim Demirbaş, basın toplantısı düzenleyerek; haklarında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kdz.Ereğli Dini Müesseseleri Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği’nin Başkanı Halil İbrahim Demirbaş, basın toplantısı düzenleyerek; haklarında sosyal medyada ve bazı yerel medya organlarında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
4 Temmuz Salı günü Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda dernek yönetim kurulu üyeleri Mustafa Köseoğlu, Ali Kemal Karaca, Yusuf Öncel de hazır bulundu.
Denek Başkanı Halil İbrahim Demirbaş, sözlerinin başında derneğin amacı hakkında verdiği bilgide; "Kdz.Ereğli merkezindeki mevcut mabetlerin imar, ihya, lüzumunda yenisini yapmak, Kuran Kursu ve müftülük sitesi gibi hayır kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak, öğrencilik niteliklerini taşıdıkları müddetçe ihtiyaçlı olanlara maddi ve manevi yardımda bulunmak.” ifadelerine yer verdi.
Derneğin şuana kadar yaptığı hizmetleri de anlatan Demirbaş, “Ali Molla Camiini yaptırdık, Potbaşı Camiini yaptırdık, Baycık Camii’yi biz yaptırdık, Çavdarlı’daki Camiyi biz yaptırdık, Ağa Camiinin restorasyonunu yaptırdık, Orhan Gazi Camiinin restorasyonunu yaptırdık.”diye konuştu.
İDDİALARA YANIT VERDİ
Demirbaş, Hatip Sokak’ta önceden Müftülüğün Merkez Kız Kuran Kursu olarak kullandığı ancak 4 yıldır boşta olan ve kendi dernekleri uhdesine geçen bina ile ilgili; son zamanlarda sosyal medya ve bazı yerel medyada çıkan haberlere de açıklık getirdi.
Çıkan haberlerde; Kuran Kursu alanın ve hemen yanında yine derneğe ait bir arsanın müteahhide verilip rant sağlanmaya çalışıldığı gösterildiğini hatırlatan Demirbaş, bu iddialara; şu sözlerle cevap verdi:
"KARLILIĞI DÜŞÜNDÜK"
“Üç alternatifimiz vardı; ya bir zengin vatandaş bulup yaptırıp binayı faal hele getirmek ki böyle bir şey olamadı. İkinci şık; maddi gücümüz müsait değil ki kendimiz yapalım. Üçüncü şık da bir müteahhide kat karşılığı verip ondan sonra değerlendirelim; yurt mu yaparız, lojman mı yaparız, Kuran Kursu zaten kesin olacak. Biraz daha kullanım alanı fazlalaştığı için diğer şeyleri de değerlendirelim istedik. Daha ortada kesin bir şey de yok. Bir iki müteahhit ile görüştük; en son görüştüğümüz bir müteahhit yüzde 55’e varıncaya kadar bize teklif verdi. Malum içinde bulunduğumuz Öğretmenevi de yüzdelik ile yapıldı. O zaman özel idarenin gücü yok muydu, devletin gücü yok muydu vardı. Ama devlet artık karlı olabilecek işlere doğru gidiyor. Biz de bunu düşünerek hareket ettik ve birkaç müteahhit ile görüştük. Neticede bir müteahhit yüzde 55’e kadar veririm deyince, biz de onunla sadece konuştuk ama bir netice almış değiliz. Şunu da açık ve net söyleyeyim. Eğer herhangi bir müteahhit gelir bize ben yüzde 60-70 veririm derse biz ona veririz.”
"RANT ELDE ETMEK GİBİ BİR DURUMUZ YOK"
Gazetecilerin, ‘alana tam olarak ne yapılmak isteniyor’ sorusu üzerine Demirbaş, “düşüncemiz şuydu bizim; 4-6 yaş Kuran Kursu, yine bayanlar ve erkekler için Kuran Kursu bir defa kesin yapacağız. Bunun yanında Kuran Kursu hocalarına lojman düşüncemiz var. Ama Kuran Kursu ile yurt yapabiliriz. Bilemiyoruz, şuan biz önce yasal bir prosedürle müracaat ettik. Amacımız burayı değerlendirerek metruk vaziyetten çıkarmak.” yanıtını verdi.
Demirbaş, sözlerinin sonunda dernek olarak bu alan ile ilgili herhangi bir rant elde etmek gibi bir durumlarının olmadığını yineleyerek, haklarında bu iddiaları atanlar ile ilgili de yasal süreci başlattıklarını bildirdi.