Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 18:23
KUTSAL İSYANININ 101. YILINDA RECEP KAHYA VE ALEMDAR GEMİSİ İÇİN ANMA TÖRENİ
KDZ.Ereğli Kaymakamlığı’ndan yapılan duyuruya göre; İstiklal Savaşı’nın ilk deniz şehidi Recep Kahya’yı anma ve Alemdar Gemisi’nin Karadeniz Ereğli’ye ve burada yaşanan istiklal mücadelesini konu alan tören düzenleneceği bildirildi.

27 Ocak Perşembe günü Saat:11:00’de Süleymanlar Mahallesindeki Alemdar Anıtı önünde gerçekleşecek tören çelenk koyulması ile başlayacak.

Ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile birlikte Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak.

Ardından saat 11:30’da müze gemi Alemdar’a geçilerek 27 Ocak’ta Kurtuluş Savaşımızın Tek Deniz Muharebesi sayılan ve tarihe “Alemdar Olayı” diye geçen kahramanlık hikayesinin davetlilere ve halka bir kez daha sunumu yapılacak.

Yerel Tarih Araştırmacısı ve aynı zamanda da Alemdar Olayı kahramanlarından Hasan CANVER’in 3. Kuşak torunu Dr. Can CANVER tarafından yapılacak sunum sonrası protokol konuşmalarının ardından kahramanlık ve Ereğli türküleri eşliğinde program son bulacak.

Gazi Gemi Alemdar hakkında detaylı bilgi için;

www.gazigemialemdar.com

Adresini ziyaret edebilirisniz.

 
Gösterim : 2138
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21750176, Bugün: 285 kez ziyaret edilmiştir.