Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2024 Cumartesi 18:26
BOZKURT 1 YILDA YAPTIKLARINI ANLATTI…
Milletvekili Bozkurt, ilçe başkanlığı ve milletvekilliğinin 1'nci yılında yaptığı, yapmayı planladığı çalışmaları anlattı, daha çok “ben” merkezli kendini ön plana çıkardığı toplantıda kendisine yönelik söylem ve eleştirilere de tepki gösterdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kandilli Belediye Başkanı Osman Çakmakoğlu, İlçe Başkanı Muhammet Mücahit Andiç, belediye meclis üyelerinin katılımı ile göreve geldiği ve ilçe başkanlığı döneminde ilçe genelinde yaptığı ve yapılması planlanan çalışmaları aktardı, kendisine yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Yaşamın olağan akışında üstelik birçok ilden büyük bir ilçede zaten bir şekilde olması gerekenlerin hepsine “ben yaptım, yaptırdım” diyerek yanında Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarını gölgede bırakacak bir söylem fırtınası estiren BOZKURT, gazetecilerin soruları karşısında ise topu taca atarak kaçamak cevaplar verirken zaman zaman gerilen ortamı da iyi yönetemedi.

Bozkurt toplantı esnasında kavgacı olmadığının altını çizeyim derken gerek mevcut Belediye Başkanı Halil POSBIYIK gerekse eski Belediye Başkanı Murat SESLİ hakkında tabir-i caiz ise kantarın topuzunu kaçırarak onlara da söz hakkı doğrum haklarında ağır ithamlarda bulundu.

Halkın büyük teveccühü ve oyları ile seçimle gelen 5 dönemdir bu kenti yöneten Halil POSBIYIK için "POSBIYIK 23 YILDIR BİRŞEY ÜRETMİYOR" derken, SESLİ hakkında da “BELEDİYE BAŞKANI İKEN HÜKÜM GİYENLER ŞEHRE İHANET ETMİŞTİR” diyerek aslında yeni polemiklerin ve kavgaların da fitilini bu toplantıda ateşlemiş oldu.

Bazı gazetecilerin toplantıyı erken terkine de neden olan basın toplantısı sonrasında Saffet Bozkurt, İlçe Başkanı olduğu dönemden itibaren bölgede olumsuz bir süreçten geçtiklerini heyelan, sel, deprem gibi olumsuzluklar yaşadıklarına değinerek şunları söyledi:

DÜĞÜNLERCE CENAZELERDE ELEŞTİRİLERİNE YANIT

"Bazıları düğünler, cenazeler dışında birşey yapılmıyor şeklinde eleştiriler ortaya koydular. İlçe Başkanlığımda da düğünlere, cenazelere, vatandaşın bizi talep ettiği her yere gittik, bundan sonra da gideceğiz. Bundan kimse de gocunmasın. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Seçimlere bakıldığında AK Parti bölgede oy patlaması yaptığını gördük, aldığı en yüksek oydu. Bu çalışmanın ürünüdür. Kimse altında başka birşey aramasın. Bu süreçte neler yaptık

"2 DEFA ULAŞTIRMA BAKANINI GETİRDİM"

Ereğli-Devrek yolu uzun yıllardır kangren olan bir sorundu. İlçe Başkanı olduğumuzda bu yol durmuştu, çalışma yoktu. Yoğun bir çalışma içerisine girdik İlçe Başkanlığından bugüne kadar yolda durma söz konusu olmadı. Son 3,5 kilometredeyiz. O coğrafyaya baktıklarında görülecektir ki kolay bir çalışma değil. İlçe Başkanlığımdan bugüne kadar 2 defa Ulaştırma Bakanlarımızı yola getirdik. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile aylık toplantı yapıyoruz. Köylere giriş çıkış yaşayan muhtarlarla toplantılar yapıyoruz. O yol güzergahı kullanılmaya başlandı, yolun güzel olduğunu belirtiyorlar, teşekkürlerini de alıyoruz. İnşallah bu yolu bitireceğiz.

EREĞLİ-ALAPLI ÇEVRE YOLUNDA ÖNEMLİ GELİŞME

Ereğli-Alaplı çevre yolu. Biz geldiğimiz sürece kadar tamamen söylemeye dayalı, konuşulan bir yoldu, fikirler ortaya konuyordu. Gelir gelmez Ulaştırma Bakanımıza durumu anlattık Karayolları Genel Müdürümüz ile bir araya geldik. İlgili yolda proje çalışması yapıldı, zemin etüdü çalışması yapıldı, kamulaştırma kararları alındı. İnşallah yakın süreçte bu parsellerle ilgili vatandaşlarımıza kamulaştırma tebliğ edecek ve süreç hızlı bir şekilde başlayacak. Milletvekili olduğum süreçte bu yolu bitirme gayreti göstereceğiz. Sabah ve akşamları görüyoruz yoğun bir trafik var. Kepez yolu kullanılıyordu bu çevre yolu ile trafikteki rahatlamayı sağlayacağız.

ALAPLI-ORMANLI KARAYOLU

Alaplı-Ormanlı yol güzergahının yetersizliği konusunda talepler var. Karayolları Bölge Müdürlüğü proje çalışması başlattı. Proje çalışması bittiğinde yolun fiili olarak yapımına başlanması anlamına belki kamulaştırmalar da çıkabilecek. Yeni güzergah belirleniyor.

"BİZİM DÖNEMİMİZDE OLAN ÇALIŞMA"

Köy grup yollarımız yine İlçe Başkanlığı dönemimizde gerekse milletvekilliği dönemimizde büyük çalışmalar başlattık. İlk defa bizim dönemimizde olan bir çalışmadır bu. Özel İdarenin araçları yetersiz olduğunda başka kurumlardan da araçlar alarak çalışmalar yapıldı. Gittiğimiz bölgelerde Allah razı olsun deniliyor. Tasarruf kısıtlamalarının olduğu bir süreçte bile güzel yatırımlar bölgeye kazandırıyoruz, çalışıyoruz. Çayırlı, Danışmentli grup yolumuz, Pembeciler, Dağlıca bunun gibi bir çok yolumuzda genişlemeler yapıldı. Esenköy'de kazada 10 kişi hayatını kaybetmişti o dönemde sözler verilmişti ama bizim dönemimizde yapıldı. Köylümüze yakışacak şekilde yolları bölgemize kazandırıyoruz.

PEK ÇOK BÖLGEYE KÖPRÜ YAPIMI

İşlevini yitirmiş köprüler değerlendirmeye alındı. Yaraşlıyörük köyünün yapımını sağlayan İçişleri Bakanımız köprünün açılışına gelecek. Çaylıoğlu yaya köprüsü ulaşıma açıldı. Çaylıoğlu köprüsünde yapım çalışmaları devam ediyor. Düzpelit köprüsünün inşaatı tamamlandı, yakında ulaşıma açılacak. Hasbeyler köprüsü DSİ tarafından ihale kapsamına alındı, yakın zamanda bakanımıza talebimizi ilettik. Orada dere ıslah çalışmaları kapsamında bu köprü yatırım programına alındı. Yakın zamanda inşaatına başlanacaktır.

"CUMHURİYET TARİHİHİH EN BÜYÜK YATIRIMLARINI ALDILAR"

Çaylıoğlu, Düzpelit, Hasbeyler, Yaya köprüsü Armutlucuma bölgesinde olanlar Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları şuan Çaylıoğlu Armutlucuma bölgesin yapılıyor. Birileri çıkıp halkı kışkırtmaya çalışıyor, yatırım alınmıyor diyor benimde diyorum ki Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları buralara yapılıyor. Bizim dönemimize kadar yapılan bir köprü var mı? Yok. 96 Köyümüze ayrım yapmaksızın en güzel hizmetleri yapıyoruz. İl Genel Meclis üyelerine de teşekkür ediyorum.

KÖPRÜ, DERE ISLAH, CEZAEVİ...

Subaşı köprüsü ve dere ıslah çalışmaları 350-400 milyonluk bir proje. Bu projeyi hayata geçiriyoruz. Proje işlemleri tamamlandı inşaat başlayacak. O bölgede bir cezaevi projemiz olacak. Yasama dönemi başladığında cezaevi ile ilgili yaptığımız çalışma alanı orman alanı içerisindeydi. Mayıs aylarındaydı Anayasa Mahkemesi iptal kararı verdi ormanlık alanlarda adliye, cezaevi yapılamayacağına dair karar verdi. Bizim çalışmalar önceden başladığı için bu anlamda ön izin almış olan taşınmazlar ile ilgili yasal düzenleme gelecek. Cezaevine de Subaşından yol verilecek buraya gidiş için bu köprü lazım. Köylere ulaşım da kolaylaşacak ve Subaşı bir cazibe merkezi olacak. Soğanlıyörük'de dere ıslah çalışmaları bu da yaklaşık olarak 70-80 milyon civarında bir çalışma. Dere ıslah çalışmaları kapsamında köprü çalışması yakında başlayacak. O bölgede can kayıpları yaşanmıştı sel felaketlerinde.

SAĞLIK ALANINDA ÇALIŞMALAR

Ereğli'de sağlık alanında önemli çalışmalara imza attık. Ereğli Diş Hastanesi, Ereğli Devlet Hastanesi'nin yanında yapımı hemen hemen kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Zemin etüdünün yanlış yapılması kaynaklı süreçte gecikme yaşandı. Şuan için ikmal ihalesi yapıldı.

ORMANLI'YA SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Kandilli Sağlık Ocağı bitme aşamasında. Ormanlı'da eski jandarma karakolunun bulunduğu alana belediyeye tahsisi sağlandı. İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Sel felaketine geldiğinde ayak üstü söylemiştik, 3 günde tamamlandı. Orası için sağlıklı yaşam merkezi olması için talebimiz var. Onay çıktıktan sonra burada Sağlıklı Yaşam Merkezi çalışmamız başlayacak.

"CEK, CAK YOK, İCRAATLAR VAR"

Ereğli Devlet Hastanesi'ne anjiyo kurulması için bakanlıktan izin kararı çıkartılmıştır. Türkiye'de ilk kez bir ilçede ilk defa olan bir uygulama. Saffet Bozkurt fos çıktı diyenlere söylüyorum. Anlatıyorum hiçbirinde cek cak yok yapılan icraatlar var. 1 Senelik süreçte yapılan yatırımları anlatıyorum. 1 Sene ne yaptığınızı bir anlatın bakalım? Ben bir şey göremiyorum. Ben gecemi gündüzüme katıyorum, 1 gün tatilim yok. Öyle sallamakla olmuyor bu işler. Bölgeme en iyi hizmetlerimi yapacağım.

EREĞLİ VE ZONGULDAK'A ANJİYO

Kimsenin şüphesi olmasın. Anjiyo için uğraştık. Bundan önceki Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyorum onun emeği fazla. Bölgede şikayetler çok fazla geliyordu. Özel Hastanelerin çok fiyat talep ettiklerine ilişkin şikayetler geliyor. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde anjiyo sistemi kurulmasında emeğim çok fazladır. Buna kimse yok diyemez. Ereğli Devlet Hastanesi'nde anjiyo cihazları hastaneye teslim edildi, alanı açılıyor. Doktor sayısının yeterli olması anlamında atama dönemlerinde zaten açıklıyoruz. Bu işte Sağlık Bakanlığı'nda 1,5 aydır enaz 5 defa gitmişimdir. Doktor sıkıntılarını anlatmak üzere, bunları yapıyorum.

"TÜRKİYE'DE BİRİNCİ BEN ÇIKARIM"

Bakanlıklarda Genel Müdürlüklerde anket yapsalar milletvekilleri içerisinde en fazla sizi ziyaret eden rahatsız eden kimdir deseler belki de Türkiye'de birinci ben çıkarım. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Ereğli Devlet Hastanesi'nin acil servisini 3'ncü basamağa çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Ereğli merkez ve beldelerde sağlık merkezleri açarak devlet hastanesinin yükü hafifletilmesi hedefleniyor.

1.5 MİLYARLIK ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ

Ereğli'de eğitimde Türkiye'de Tokat'da örneği olan ikinci örneği olan Özel Eğitim Kampüsü var. 1,5 Milyarlık bir yatırım. Bunu biz hayata geçirdik. Kızılay Ana Okulu projesi tamamlandı. Geniş, Ereğli'ye yakışır bir anaokulu oldu. Dağlıca Köyü İlköğretim Okulu, Bakırlık Anaokulu 2024 yatırım programına alınmış, ihaleleri yapılmış. Bunları anlatmamın sebebi Ereğli'de ve bölgemizde güzel çalışmalara imza atıyoruz.

"EREĞLİ BELEDİYESİ ADINA BİR ÇALIŞMA VAR MI?"

Ne yapılıyor, ne var ortada, düğünler cenazeler deniliyor ya ben yapılmış işleri konuşuyorum. Net şeyleri ortaya koyuyorum, sizde koyun ortaya ne yaptıysanız. Kent Meydanı Projesi iniyor çıkıyor ortada birşey yok. Ereğli Belediyesi'nin olduğu alan kaç yıl yolu kapattılar yolu tekrar geri çektiler, çalışma yok. Ereğli Belediyesi adına ortada bir çalışma var mı? Bana söyleyin.

ERDEMİR İLE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ARASINDA PROTOKOL

Tam okulların açılma döneminde 9 okulumuzda bir kısmına yıkım kararı bir kısmına güçlendirme kararı çıktı. Bir anda öğrencileri başka yerlere taşınmak zorunda gittiler. Taşın altına elimizi koyduk öğrencilerimizin mağdur olmaması için çalıştık. KEAL'e güçlendirme kararı çıktı okulda tadilatlar yapıldı gerçekten bu okulun gidip gezilmesini tavsiye ederim. Ben gezdim imrendim, çok güzel bir okul olmuş. Ereğli Endüstri Meslek Lisesi aynı şekilde 100 milyona yakın bir bedelle güçlenmeye tabi tutuldu. Yakında okulumuz faaliyete girecektir. Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili öğrencilerimiz bundan sonra Erdemir'de inşallah fiili eğitimlerini yapacaklar. Erdemir ile bir protokol yapıldı. Erdemir bu kardeşlerimizi eğitecek. İnşallah eğitim döneminin sonunda mesleğini bilen en iyi şekilde yapabilecek öğrenciler olacaklar. Arkadaşlarımızdan Erdemir dahil bir çok kuruluşumuz kapış kapış alacak. Endüstri Meslek Lisesi kayıtlarında da patlama olacaktır.

"HÜKÜMET VE EMNİYET PROJE OLMADAN NEDEN YIKILDI?"

Hükümet Binası bu da sıkıntılı olduğunuz konulardan bir tanesi. Geçen Önder Gazetesi, 'Yılan Hikayesi' diye başlık atmış ama o kadar çok yılan hikayesi boyutunda olduğunu düşünmüyorum. 2010'lu yıllardan bu yana çalışmalar yapıldığı söylenmiştir. İlçe Başkanı olmadan önce hem hükümet hem emniyet binası yıkılmıştı. İhale falan da birşey yoktu. O şekilde bekliyordu. İhale süreci olmadan niye yıkıldı onu da bilmiyorum. Biz İlçe Başkanı olduğumuz andan itibaren buranın tekrar yapılması anlamında İçişleri Bakanlığı ile görüştük. Pandemi döneminde ihalesi yapıldı. Proje ile ilgili sıkıntılar oldu. Firma çalışmaya başladı ama firmanın yaşadığı sıkıntı nedeniyle inşaat yarım kaldı. TOKİ Başkanımız ile bakanlarımız ile görüştük. Fesih işlemi gerçekleştirildi ve ihale kararı verildi."

DSİ'DEN EN ÇOK YATIRIM EREĞLİ'YE

Bölgemizde gerçekten 3-4 yıldır sel felaketleri yaşandı, bu konuda mağduriyetler çok fazla, köy, şehir merkezlerinde sıkıntılar yaşandı. DSİ belki de Batı Karadeniz'de en çok yatırım yaptığı yer Ereğli. 4 Bir tarafta dere ıslah çalışması sürdürülüyor. Gülüç deresi gerçekten sel felaketlerinde en fazla sıkıntı yaşadığımız bölgelerden bir tanesi. Dere ıslah çalışmaları 2 milyar lira civarında. 1 Milyon kamulaştırma parayı temin edeceğiz bir bakanlıktayım bir ilgili yerdeyim. O bölgedeki sıkıntıyı ortadan kaldırmak anlamına çalışmalarımızı sürdürüyor.

SPOR YATIRIMLARI

Spor alanlarını çoğaltmaya çalışıyoruz. Yarı olimpik havuzu açtık. Bin 400'e yakın kayıt vardı. Vatandaşlardan da olumlu dönüş alıyoruz. Kandilli kapalı spor salonu yapımına başlandı, Ormanlı'da kapalı spor salonu bitti. Kapalı spor salonunun yanında çeşitli branşlarda hizmet edecek spor salonu yakın zamanda faaliyete girecek. Beyçayırı Stadının zemini dönemimde yenilenmiştir. Gülüç'de kano sporları bunların ödemesi tamamen Gençlik Spor Bakanlığı'nın katkıları ile olmuştur. Erdemir'e ait sahanın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Belen'de 14 dönüm hazine arazisine saha yapımı ile ilgili çalışmalar başladı. Ereğli'ye güzel bir sahayı kazandırmak istiyoruz. Yer sorunu yaşıyoruz, bu yılda 20-25 yıl belediye başkanlığı yapanlar imar anlamında Ereğli'nin önünü açmamışlar. Bir yurt binası yapmak istiyoruz. 500+500 deniz manzaralı bir yurt çalışması yapıyoruz. Onayı geldikten sonra ihale aşamasına geçeceğiz. Önümüzü açacak anlamında yatırımları getirme anlamında alan konusunda sıkıntımız var. Yer konusunda da ayrı bir çalışma içerisindeyiz. Ereğli'ye açık kapalı tenis kortu projesi var. Yüzme havuzunun yan tarafında yapımı noktasında son aşamada. Semt sahalarının arttırılması yönünde çalışmalar devam ediyor. Spor kulüplerinin mağduriyetleri çok fazla.

"EREĞLİ'YE AFED BÖLGESİNE BEN ALDIRDIM"

Ereğli'de sel felaketi yaşandığında İçişleri Bakanı, AFAD Başkanımız bölgeye geldi, zararların giderilmesi için kısa vadede çalışmalar yaptı. 1 Haftalık sürede ödemeler yapıldı. 19 Kasım'daki sel felaketinden sonra afet bölgesi olmuştur. Bu da benim çabamla oldu. Kimse bana teşekkür etmedi. Belediye afet bölgesi olması nedeniyle işçi almıştır, bana teşekkür edilmedi.

"EREĞLİ'YE 1 ADLİ TIP UZMANI DAHA"

Ereğli'de Türkiye'de Gölcük'den sonra 2'nci Adli Tıp kurulmuştur. 1 Tane personel vardı bir tane daha adli tıp uzmanını da atandı. Nöbet usulüne geçecekler. Şüpheli ölümlerde artık sorun yaşanmayacak. Başka bir yere gitmeye gerek kalmayacak.

TOKİ, 66 KÖYDE 2B, KALETEPE, KPSS

Yıllardır Ereğli'nin beklediği proje vardı TOKİ. Vatandaşa para yatırılıp da bitirilemeyen bir proje. TOKİ çalışmaları başladı, radarın orada. Temelleri atıldı, firmamız güzel çalışıyor. Ereğli'ye yıllar sonra TOKİ kazandırdık. 66 Köyümüzde 2B çalışmalarından mahrum kalmıştı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ısrarlı taleplerimiz sonucu 2B ihalesi yapıldı, köylerde 2B çalışması devam ediyor. Kaletepe'yi Ereğli'yi biz kazandırdık. Altını çize çize söylüyorum. Birileri çıkmış biz yaptık ettik vatandaşları getiriyor. Hakkı olana hakkını verin. Bu çalışma tamamen Saffet Bozkurt'un Ereğli'ye kazandırdığı bir çalışmadır. Bozhane Limanı Ereğli Belediyesi'nden alınmıştı. Yükümlülüklerini yerine getirmediği için alınmıştı. Gittik biz görüştük ve tekrar tahsisini sağladık. Bugün boy boy fotoğraf veriyorsunuz bu işin sahibini çağırın da beraber verelim. KPSS sınavları sorunu vardı. Zonguldak'ta yoğunluk oluşuyordu şimdi rahat rahat Ereğli'de sınavına girebiliyor.

KANDİLLİ VE ORMANLI'DAKİ ÇALIŞMALAR

Geldiğimiz günden beri Kandilli ile yatıp kalkıyoruz. Varagel konusunda turizme kazandırılması, uzun süreli bir çalışma sonrası belediyeye devir edildi. TTK Armutçuk Müessesesinde üretimin, işçinin artması anlamında ihale süreçleri yıllar sonra başladı. Yeni kuyu ve lavuar projeleri devreye girdi. TTK Konutlarının süreçleri başlatıldı. Kandilli'de güzel çalışmalar olacak. 37 Yıl sonra Kandilli'de asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Hem Gökçeler hem Köseağzı'ndan başladı. Yakın zamanda parke çalışmaları mahalle aralarında başlayacak. Kapalı Spor Salonu inşaatına başlandı, Aile Sağlığı Merkezi bitmek üzere. Bir çok anlamda Kandilli'yi eski günlerine döndürme anlamına çok güzel çalışmaları ortaya koyacağız. Belediye Başkanımız bu konuda gayretli. Ormanlı'da güzel çalışmalar ortaya koyuyoruz. Dere ıslah çalışmaları, 30 dönüm mesire alanı çalışmaları sürüyor, iş makinesi ve çöp toplama araçları alındı.

"ALAPLI'DA HERKES BUNLARI KONUŞUYOR"

Tersaneler bölgesinin canlanması noktasında güçlü bir çalışma içerisindeyiz. Orada da eski günlerine dönmesi anlamında tersanecilerle birlikte bakanlıklarla görüşme halindeyiz. Gerek Ulaştırma gerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde çalışmalar devam ediyor. Daha bir çok şey var, saatler alır. Bu açıklamaları niye yaptık, deniliyorki ne yapıldı ne ortaya konuldu. Türkiye'de yaşanan sıkıntılara rağmen 1 yıldır yaptığımız çalışmalar, daha çok güzel çalışmaları ortaya koyacağız. Alaplı'yı anlatsam daha fazla süre alır, orada da büyük yatırımlar devreye girdi. Alaplı'da herkes bunları konuşuyor."

Bozkurt, Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi İlan Edilmesi ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

"CANLI YAYIN MI YAPAYIM, MAHKEME Mİ KURALIM?"

Bir milletvekili olarak Ereğli’nin sorunlarına kayıtsız olmadığını ifaden eden Bozkurt, “Yani bölgemizde bir konuyla ilgili ne tartışılıyor, eksik fazla nedir bunları devamlı bir şekilde değerlendiren bir insanım. Bu konudaki eleştiriler nedir ne değildir bakarım. Hiçbir şeye de kayıtsız kalmam. Saffet Bozkurt sessiz kaldı, Ereğli’ye ihanet etti. Mümkün müdür böyle bir şey. Bu kadar şey anlattım, bu kadar işi yapan adam Ereğli’ye ihanet etmiş midir? Böyle bir şey olabilir mi? Erdemir bizim gözbebeğimiz. Bu şehir bu kadar ayaktaysa Erdemir sayesinde. Şimdi bodoslama girip böyle bir şekille, böyle bir anlayışla yöneticilik yapılır mı? Yapılmaz. Ama biz iktidar partisinin milletvekili olmamızın şuuruyla ben oturupta her görüşmemi canlı yayınla mı yapayım? Ben şurdayım bakın mı diyeceğim, böyle bir anlayış olabilir mi? Ama ben bu mücadeleyi, vatandaşlarımızın serzenişlerini ilgili makamlara getirmişimdir. Bu anlamda belirtilen sıkıntıları söylemişimdir, konuşmuşumdur. Bu görüşmelerde yanımda olan insanlar var, isim mi vereyim? Mahkeme mi kuralım? Böyle bir şey yok ki. En üst düzeyde yaptığımız yazışmalar var. Nedir burada olay.

"POSBIYIK BİRŞEY ÜRETMİYOR"

Şimdi Sayın Halil Posbıyık, Ereğli’de bir şey yapmıyor, bir şey üretmiyor. Bu tür konuşmalarla, söylemlerle gündem kazanmaya çalışıyor, başka da yaptığı bir şey yok. Zaten 23 yıldır yaptığı bu. Belediye meclisi kürsüsüne çıkıp oradan bunları konuşmak. Ereğli’yi geliştirme anlamında yaptığı bir şeyi bana söyleyin. Yok, hiçbir şekilde yok. Ben endüstri bölgesiyle ilgili ‘Sayın Başkanım bu konudaki söylemleriniz nedir?’ diye kendisiyle oturup ilçe başkanımla beraber, ekibimle görüş almış insanım. Yok desin. Nedir bu sıkıntı, serzenişleriniz nedir diye sordum, bir saate yakın kendisiyle görüştük.”diye konuştu.

"BEN İKTİDARIN MİLLETVEKİLİYİM"

Bozkurt, sözlerine şu şekilde devam etti. "Ben iktidarın milletvekiliyim, sorumluluk içerisindeyim. En üst makamlara çekinceleri anlattık, ortaya koyduk. Ben herşeyimin üzerine yemin edebilirim, yapmadı diyenler yemin edebilir mi? Ben bu bilgileri ilgili noktalarda ifade etmişimdir. Aldığım bilgiler neyse, ortaya koymuşumdur. Bizim tutup da canlı yayın yapacak halimiz yok. Ben milletvekiliyim. Bu tartışma ortamını fazla samimi bulmuyorum. Daha 31 Mart seçimlerine kadar sokakta caddede beni gördüğü her yerde sayın vekilim sen bu memlekete gelmiş en iyi bunlara da girmek istemiyorum, Allah razı olsun diyen insanlar bugün Ereğli'ye ihanet etti bilmem şunu yaptı, yazıklar olsun. Bunlar 2028 ve 2029'a yönelik çalışmalardır. Bugün Zonguldak'ta tek milletvekili ben değilim. Ben sorumluluğumu ortaya koyuyor, gerekli çalışmaları yapıyorum. Net yapılanları anlattım. Buradaki olay siyaseti dizayn etme çabasıdır.

"BELEDİYE BAŞKANI İKEN HÜKÜM GİYENLER İHANET ETMİŞTİR"

2028 ve 2029'u dizayn etmedir. Saffet Bozkurt'u nasıl yıpratabiliriz, nasıl küçük düşürebiliriz bunun çalışmasıdır. Bugün herkes biliyorki sokaktaki vatandaş da dahil Saffet Bozkurt, gecesine gündüzüne katarak Ereğli, Alaplı, Zonguldak için çalışan vekildir. Saffet Bozkurt Ereğli'ye ihanet etmez, bölgesi için canını varını ortaya koyar. Belediye Başkanı iken tutuklanıp hüküm giyenler bu memlekete ihanet etmiştir."

“BU TARTIŞMA SADECE EREĞLİ’DE OLDU”

Bozkurt, bir gazetecinin “Erdemir’in özel endüstri bölgesi olmasına siz karşı mısınız?” şeklindeki sorusuna ise “sapla samanı karıştırmamak lazım. Endüstri bölgesi önemli bir şeydir. Nedir endüstri bölgesi; yatırım amaçlı yapılan bir olaydır. Bölgenin ekonomik anlamda gelişmesi, istihdamın gelişmesi anlamında önemlidir. Türkiye’de 20 tane ilde 45 tane özel endüstri bölgesi çalışması olmuş. Bizden bir ay önce Karabük’te ilan edildi. Karabük’te de AK Partili belediyemiz var. Orada bu tartışmalar oldu mu? Olmadı. Filyos da özel endüstri bölgesi oldu, Zonguldak merkezde Eren Enerji özel endüstri bölgesi oldu, buralarda hiçbir tartışma yok. Ereğli’de tartışma var. Buradaki sıkıntı, Erdemir’in şehre yüzünü dönmesiyle ilgili. Erdemir’in sosyal anlamda şehirle bütünleşmesi adına sıkıntı var. Bu da buna verilen bir tepki. Ben milletvekili olduğumdan itibaren bu konudaki söylemleri en üst seviyede ifade etmiş bir insanım.”yanıtını verdi.

“ERDEMİR İLE ŞEHRE YÜZÜNÜ DÖNMESİ KONUSUNDA GÖRÜŞTÜM”

Erdemir ile şehre yüzünü dönmesi konusunda bir görüşmesi olup olmadığı sorulan Bozkurt, “kesinlikle olmuştur. Biz milletvekiliyiz, bu süreçte mesela sahanın verilmesi, sosyal anlamda şehirdeki projelerimize katkı konusunda görüşmelerimiz oldu. Mesela Erdemir, üniversiteyle ilgili güzel bir katkı sundu, sunmaya da devam ediyor. Bu anlamda serzenişlerimizi de ifade etmişizdir, konuşmuşuzdur. Bunu en üst düzeyde de söylemişimdir. Mesela bölgemizden işçi alımasıyla ilgili ki, en önemli konularımızdan bir tanesi budur. Çünkü sokağa indiğimizde vatandaşımızın en büyük sıkıntısı bölgeden neden işçi alınmıyor..hakları yönleri var bu serzenişlerin. Fakat gelinen noktada Erdemir son işe alımlarda bölgede ikamet şartı aramıştır. Bunlar karşılıklı müzakereyle, iyi anlayış çerçevesinde olacak şeyler; kavgayla gürültüyle olacak işler değil ki.”ifadelerine yer verdi.

“ERDEMİR’İN İŞE ALIM ŞARTLARI BELLİDİR”

Bozkurt, Erdemir’e yakınlarınızı ya da yandaşlarınızı işe aldırdınız mı? Şeklindeki bir soruyu ise şöyle cevapladı "Öyle bir şey yok, kimi almışım yakınlarımdan. Bugün Erdemir’e yığınlarca insan giriyor. Erdemir’in alım şartları bellidir. Örnek veriyorum benim çok özel yakınlarım vardır, yabancı dili yoktur ve girememiştir. Böyle bir şey yok ki. Erdemir’in işçileri, mühendisleri alım kriterleri belli. Bu kriterleri taşımayan insanların alınması gibi bir durum zaten söz konusu olamaz."

 
Gösterim : 449
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 22191175, Bugün: 1375 kez ziyaret edilmiştir.