Kayıt Tarihi: 7 Temmuz 2012 Cumartesi 19:15
Canlı Seramik ve Heykel Performansı İlgi Gördü
19. Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında ağırladığımız, Marmara Üniversitesi İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu mezunu olan Şerif GÜNYAR Turnette Seramik Yapımında ve çağdaş,ressam,heykeltıraş,fotoğraf sanatçısı, dekor tasarımcısı yazar ve sanat eğitimcisi .son on beş yılın en etkili sanat eğitimcilerinden biri olan .Güner YENER, canlı seramik ve heykel performansında Alemdar Müze Gemi yanında Karadeniz Ereğlili sanatseverlerle buluştular.

Karadeniz Ereğlili sanatseverlerin ve halkın büyük ilgi gösterdiği sanatçılar heykel ve seramik yapımında hünerlerini de sergilediler.

Turnette seramik yapımında Şerif GÜNYAR’ın çalışmalarını ilgiyle ve merakla izleyen sanatseverler, bu ide hüberlerini sergillerken zorlandılar. Bayanlar, bu işin zor olduğunu ancak çok çalışılırsa başarılabilecek farklı sanat çalışmalarından biri olduğunu söylediler.

Seramik Yapımcısı Şerif GÜNYAR, bu çalışma yapılırken en iyi toprak nerenin toprağıdır?’ sorusuna ‘Kapadokya Bölge Toprağının <seramik çalışmalarında bir numaralı toprak olarak tercih edebiliriz” dedi.

Canlı Seramik ve Heykel Performansında da Şerif GÜNYAR’ın el becerilerini dikkatle ve merakla izleyen sanatseverler ortaya çıkan çalışmaları hayranlıkla izlediler.

Karadeniz Ereğlililer, her iki sanatçıyı da Karadeniz Ereğli’de görmekten, birebir soru sorma fırsatı buldukları için memnun olduklarını belirterek, sanatsal ve kültürel çalışmalara daha fazla ağırlık verilmesini istediler.

 
Gösterim : 2237
YORUMLAR
Güner Yener / teşekkür
Tüm karadeniz halkına sergimize ve performansımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim
0
0

gülhan yılmaz / sokakta seramik
ben de seramikçiyim çok güzel etkinlik.ben de yaşadığım kentte sokak seamiği yapmak istiyorum.yozlaşan dünyada topluma sanatın sihirli değneyi şart diye düşünüyorum.yaşadığım kentte topluma yönelik bir sanat hareketi oluşturmak istiyorum fakat seramik sanatında eksiklerim var.uzun bir dönem kendimi geliştirdikten sonra sanatı sokağa ve halkın ruhuna aktarmak istyorum.buna toplumumuzun çok ihtiyacı var.popüler kültürün etkisine kapıldık gidiyoruz;kültürrümüze hatta kendimize bile yabancılaştık..
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21750487, Bugün: 596 kez ziyaret edilmiştir.