Kayıt Tarihi: 6 Kasım 2024 Çarşamba 15:19
OSB YOLU AYNI TAS AYNI HAMAM!
KDZ. EREĞLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN YOLUNA YAPILAN MÜDAHALE SONRASI TEK GERÇEK YARATILAN KAMU ZARARI OLDU! İKİNCİ OSB'DEN ÖNCE MEVCUT OSB'NİN YOLUNA BAKIN!

Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ni ana yola bağlayan 3,5 km’lik bölümü ağır tonajlı araçların geçişlerine dayalı olarak sürekli bozulmasından dolayı kronik bir sorun halini alması o yolu kullanan sürücülerin ve OSB’deki şirketlerin tepkisine yol açmıştı.

Ayrıca ülkenin en özel büyük okullarından biri olan Bahçeşehir Koleji’nin kampüsünün de aynı yol güzergahını kullanması, servis araçlarının bu yolu kullanırken özellikle ailelerin tedirginlikleri de yine sık sık bu yolun bozuk hali ile gündeme gelmesine sebep oluyordu.

KOCA BİR YAZ GEÇTİ HİÇBİR İŞLEM YAPILMADI, İŞ KIŞ AYINA KALDI!

Gelen tepkilerden olsa gerek ki geçtiğimiz haftalarda bir şekilde düğmeye basılarak Kdz. Ereğli OSB yolunun ana yola bağlantısını gerçekleştirdiği 3,5 km’lik hali hazırda asfalt olan ancak üzeri çukurlarla dolu yola Karayolları ekipleri tarafından işlem yapıldı.

Sathi kaplama olarak tabir edilen uygulama sonrası bir kat zift ve üzerine çakıl ve mıcır dökülen yol 1 hafta boyunca sürücülere tehlikeli anlar yaşattı.

3,5 km lik yolun üzerine olumsuz mevsim şartları içerisinde uygulanan bu sathi kaplama sonrası alttaki asfalt ile bütünleşemeyen mıcır ve çakıllar bir hafta boyunca o yolu kullanan araçlara tehlikeli anlar yaşatırken bir yanda da çıkan toz yüzünden yer yer seyir halindeki araçlar bir birilerini göremez oldu.

Ardından araçların sürekli geçmesinden dolayı zaten alttaki yol ile bir uyum sağlayamayan sözde sathi kaplamanın tüm çakıl ve mıcırı yolun sağ ev sol tarafında toplanmaya başlanarak bertaraf oldu.

Kısa bir sür içinde ise yol tekrar çukurlu ve tümsekli eski haline döndü.

KARAYOLLARI YETKİLİSİ; “SATIH KAPLAMA KIŞ ŞARTLARINDA UYGUN BİR ÇÖZÜM DEĞİL!”

Sorumlu habercilik anlayışı ile önce bu işin uygulamasını yapan kişilerle görüşüp gerekli bilgileri aldıktan sonra bu aldığımız bilgilerden tatmin olmayıp (Bize verilen bilgi yolun 1-2 haftaya oturacağı hususunda idi) Karayolları Genel Müdürlüğünü aradık. Yaptığımız görüşme neticesinde sathi kaplamaların bu soğuk havalarda uygun düşmeyeceği bilgisine ulaştık. Neden böyle bir bilgi varken 3,5 km lik yola sathi kaplama yapılıp bir nevi kamu zararı oluşturuldu sorumuza ise; “bu iş siyasi bir rica neticesinde olmuş olabilir” şeklinde kısa bir cevap ile görüşmemizi sonlandırdık.

OSB’NIN İÇİ PIRIL PIRIL, BAĞLANTI YOLU BERBAT!

Bu 3,5 km lik bozuk satıhlı yo; Türkiye’nin ilk 100 büyük şirketlerinden 2 tanesini barından OSB’nin bağlantı yolu, ayrıca yine Türkiye’nin en büyük özel okullarından da birinin yol güzergahı olduğu halde böyle kalması sizce de düşündürücü değil mi?

Bu bozuk yolu yaz boyunca OSB yetkilileri görmüyorlar mıydı?

İLLAKİ BU YOLDA BÜYÜK BİR KAZA MI OLMASI GEREKİYOR?

Altı boş sadece göstermelik çözüm arayışları ile 3,5 km lik alanda yapılan sathi kaplamanın 1 hafta bile dayanmaması sonucunda oluşan kamu zararı kime yazacak. Ülke bir sıkıntılı süreçten geçerken, tasarruf tedbirleri adı altında kemer sıkma politikaları izlenirken tüyü bitmemiş yetim haklarının böyle sağlam temellere dayanmadan sır göz boyamak adına çar-çur edilmesi ne kadar doğru bir tutum olacaktır?

Kamu oyu adına soruyoruz; bunun hesabını kim verecek?

Ve yetkililerden bir an önce bu yola bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.

İKİNCİ OSB’ARAYIŞLARINDAN ÖNCE MEVCUT OSB’NİN YOLUN DÜZELTMEYE BAKALIM!

Aynı zamanda Kdz. Ereğli’de 1. OSB’nin ardından 2. OSB için kolları sıvayan kentin STK’larına da bir çift sözümüz olacak. Öncelikle mevcut OSB’yi bir hale sokalım. Kangren haline gelen 3,5 km lik bağlantı yolunu ivedilikle çözelim. Ve OSB’lerin kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde oluşmasına özen gösterelim.

MEVCUT OSB’DE KAÇ FİRMA VAR? BUNLAR KAÇ KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR, NE ÜRETİYORLAR!

Mevcut OSB’de kaç firma var?

Her firma yanında kaç kişi çalıştırıyor?

Ne kadarı üretim yapıyor, ne kadarı bu alanları depolama alanı olarak kullanıyor?

Bunların bir envanteri var mı, yoksa çıkarılması gerekmez mi?

Eğer fabrikalarında 15-20 kişi ile çalışıp büyük bir kısmını depolama yeri olarak kullanan firmalar var ise o zaman Kdz. Ereğli’de ikinci OSB’ye değil, OSB’nin stabil olarak işlevselleşmesi sorunu var demektir!

Bugün Kdz. Ereğli’de bir esnaf lokantası dahi en az 15-20 kişiyi istihdam ederken böyle az kişiye istihdam sağlayıp her türlü imtiyazdan faydalanarak OSB’lerde yer sahibi olan firmalar var ise bunlara da bir yaptırım uygulanması gerekmez mi?

Bu sorularımızın cevabını aramak adına bunu hem OSB’nin yönetimi, hem de STK’ların kendi insiyatifleri ve vicdanlarına bırakıyoruz…

 
Gösterim : 145
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 22293922, Bugün: 1847 kez ziyaret edilmiştir.