Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2014 Cumartesi 20:52
Kedi, sıcaklarda jeneratör vantilatörüyle serinliyor
Zonguldak’ta mevsim normallerinin 4 ile 7 derece üstünde seyreden hava sıcaklıkları insanlara zor anlar yaşatırken, bir kedi bankanın jeneratör cihazının üstündeki vantilatör alanını mekan edindi.

İnsanlar aşırı sıcaklarda kaçacak yer ararken, bir kedi, bankanın jeneratöründeki soğutma pervanesiyle serinliyor. Kedi, sıcakların arttığı son bir haftadır öğle saatlerinden ikindi vaktine kadar vantilatör pervanesinin yanına yatarak serinlemenin keyfinin çıkarıyor.

Hava sıcaklıkları Zonguldak ve çevresinde son yılların en yüksek değerine ulaştı. Yaklaşık 40 dereceyi bulan ve nem ile bu rakamı aşan sıcaklıklarda bunalıyor. Sıcaklar nedeniyle cadde ve sokaklar boşalıyor. Kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi'nde bir bankanın arka kısmına kurulan jeneratör cihazının üstündeki vantilatör, kediler için serinleme yeri oldu.

Vantilatörün yanına uzanarak saatlerce serinlemenin keyfini çıkarak kedi, çevre iş yerindeki vatandaşların da ilgisini çekti.

Kedilerin serinleme konusundaki yöntemini tebessümle izleyen Volkan Uçak, "Sıcak havalarda sürekli buraya geliyor. Bunaltıcı sıcaklar var. Kedi insanlardan akıllı davranıyor. Vantilatörün üzerinde serinliyor. Özellikle 2 -3 gündür öğle saatlerinden ikindi vaktine kadar yatıyor. Şehirde cadde bomboş, insanlar sıcaktan kaçıyor. Ama kedi sıcak artınca vantilatörün yanına geliyor." dedi.

 
Gösterim : 4210
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549299, Bugün: 3404 kez ziyaret edilmiştir.