Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2014 Pazartesi 21:39
Ereğlili İşadamından Kamyonlu Eylem!
Ereğli Belediyesi'nden alacağı olduğunu ve Belediyespor Kulübü'ne yardım etmediği gerekçesi ile alacaklarını alamadığını iddia eden müteahhit firma sahibi, AK Partili belediye binası önüne üzerinde "Ereğli Belediyesi kanunlara, vicdanlara, siyasete aykırı uygulamalara son vermelidir" yazan kamyonu sokmak istedi. Polisin engel olduğu kamyon belediye önünden uzaklaştırıldı.

Ereğli'de müteahhitlik yapan Mustafa Özkan, belediyeye yaptığı ve yaklaşık 128 bin lira olan hak edişini yasal sürede alamadığı gerekçesi ile belediye önünde açıklama yaptı. Kendisinden Ereğli Belediyespor'a destek vermesinin istendiğini öne süren Mustafa Özkan, isminin geçmesi durumunda yardım edeceğini söylediğini ve bunun da kabul görmemesi üzerine alacaklarının geç ödendiğini iddia etti.

Özkan, 2 senedir belediye ile çalıştığını, bugüne kadar böyle bir uygulama ile karşılaşmadığını kaydetti. Özkan açıklamasında şunları ifade etti: "Biz gördüğümüz yanlışları ilk 8 ay boyunca iletmedik. Yazılı olarak ya da hasımhane bir tutumla tutup da belediyeye yüklenmedik. Fakat dilimiz döndüğünce gördüğümüz eksik ve yanlışları beyan ettik. Ancak karşılık görmedi. Yine ben yaptım oldu, benim dediğim doğrudur, ben en iyisini bilirim, ben adamı yürüyüşünden tanırım mantığıyla birtakım hadiseler sizin de bilginiz dahilinde cereyan etmekte. Yasa gereği bir alacak tahsilinde kamu kurumlarına vergi borcu yazısını getirirsiniz. Ben, her istediklerinde vergi borcu yoktur yazısını getirmişim. Ancak sen benden borcu yoktur yazısını getirtip de sözleşme gereği 30 gün taahhuka bağlama süresi 15 günde ödeme süresi olan bir ödemeyi tutup da 60 gününü devirirsen vergi dairesinin bana 15 günlüğüne verdiği vergi borcu yoktur yazısının bir hükmü kalmaz. Burada suçlu Mustafa Özkan mı? Mustafa Özkan 2 kere getirmiş. Dolayısıyla sen sözleşmeye uygun ödeme yapmış olsaydın zaten o vergi borcu yoktur yazısı işlemi uygun olarak sonuçlandıracaktı. Bunu yapmıyorsun, ancak bir kez daha yazı istiyorsunuz. Benden bir şey talep edildi. Belediyespor'a yardım. Ben de iftar çadırında yaşadığım olay gibi adımın geçmeyeceğini düşünerek adımın geçmesi koşulu ile yardımcı olacağımı söyledim. Bu isteğimle ilgili araya giren kişi Sayın Uysal'la görüşüp bana dönmedi. Demek ki adımın geçmesi kabul edilmedi. Ben ondan sonra her hak ediş döneminde bana başkan ile görüşülmesi söyleniyor. Ben başkan ile neden görüşeyim. Ben sadaka istemiyorum. Ben yapmadığım işin parasını istemiyorum. Dolayısıyla hak ettiğim ve sözleşme gereği bir bedeli istiyorum."

Müteahhit firma sahibi Mustafa Özkan, açıklamasının sonundan belediyeden alacağı olan rakamları söylerken, kendisine ait olan ve üzerinde "Ereğli Belediyesi kanunlara, vicdanlara, siyasete aykırı uygulamalara son vermelidir" yazılı bir kamyonla belediye binası önüne girmeye çalıştı. Kamyonun Ereğli Belediyesi önüne girmesi güvenlik güçleri ve polisler tarafından engellendi. Kısa konuşma sonrasında kamyon Ereğli Belediyesi önünden uzaklaştırıldı. Bariyerlerle kapatılan belediye park alanı girişi, kamyonun uzaklaşmasının ardından yeniden açıldı.

Konu ile Ereğli Belediyesi'nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

 
Gösterim : 1669
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677391, Bugün: 3586 kez ziyaret edilmiştir.